Венеция /Тема 7/

• 33 656
  • 488
  •   2
Отговори
# 465
Здравейте, плануваме пътуване до Венеция през пролетта, но полетите са в късния следобед и рано сутрин. Как стои въпроса с транспорта от летището  до Венеция по това време? На тръгване ще трябва да сме около 6ч. сутринта на летище Тревизо.
Без да прединдирам за вярно, но излиза че има автобус рано сутринта. Гледах за тези дни, но може би е редовна линия.

# 466
Здравейте, плануваме пътуване до Венеция през пролетта, но полетите са в късния следобед и рано сутрин. Как стои въпроса с транспорта от летището  до Венеция по това време? На тръгване ще трябва да сме около 6ч. сутринта на летище Тревизо.
За колко дни сте? Тревизо е хубав град. Ако имате време, спете там и го разгледайте.

# 467
  • София
Тревизо е прекрасно градче, без тълпите туристи. Нашите нощувки бяха там и бързо и удобно пътувахме до Венеция и Верона с влакове. Апартаментите ни бяха чудесни, на 2 мин. от жп гарата. Това беше най-доброто решение относно екскурзията. От летището до Тревизо има автобус Airlink и директно те оставя на жп гарата там.

# 468
Тревизо е прекрасно градче, без тълпите туристи. Нашите нощувки бяха там и бързо и удобно пътувахме до Венеция и Верона с влакове. Апартаментите ни бяха чудесни, на 2 мин. от жп гарата. Това беше най-доброто решение относно екскурзията. От летището до Тревизо има автобус Airlink и директно те оставя на жп гарата там.
Ще имаме три пълни дни. На мен през Омио не ми излизаше тази опция за ранен автобус. Ще проверя и възможностите за нощувки в Тревизо. Тонкa, вие за колко дни бяхте? Нашата програма засега е 2 дни Венеция и 1 Бурано и Морано.

# 469
  • София
Йоли, бяхме за 2 пълни дни и 2 половинки. Grinning
Половинките ги прекарахме в Тревизо. 1 ден Венеция (ходихме и до Бурано) и 1 ден Верона. За съжаление Верона с нищо не ме впечатли. Една гола Арена и измисленото балконче на Жулиета. Добре, че беше замъкът Сан Пиетро, откъдето гледката към града беше впечатляваща.
Венеция обаче ми взе акъла! Heart

# 470
Здравейте! Планувам три дни в началото на м. май във Венеция. Предполагам, че времето ще е добре за дълги разходки. Първо посещение ще ни е и чета доста по темата. Иска ми се спим в самата Венеция и сега разглеждам места за настаняване. Ако някой има предложения от личен опит може да сподели. Каква е препоръката ви за самолетните билети? Сега ли да купувам или да изчакам? Семейство с две деца сме. Хубав ден на всички!

# 471
От личен опит ви съветвам да запазите отсега място за настаняване в самата Венеция, защото после ще поскъпнат много.
Но все пак първата стъпка е купуване на самолетни билети.
Ние бяхме около 24ти май и беше прекрасно.

# 472
  • София
Ние скоро бяхме в хотел corte dei greci. От жп гарата до хотела стигнахме пеша. Хубав е хотела, чист, на удобно място и с хубава закуска. Много ни хареса Венеция. На Тревизо ли кацате?

# 473
Доколкото виждам само райън еър летят до Венеция. И е до Тревизо, да. И аз това искам - да купя сега билети и да резервирам хотел. Чудя се дали е добре началото на май или в края. Зная, че всичко е късмет с времето, но все пак да избегнем дъждове... Миналата година имахме страхотно време в Париж първите дни на май, та... пак искам🙂

# 474
Да, въпрос на късмет е, голяма разлика в началото или края на май няма.Така е и с хотела - Венеция е малка, въпреки това си харесайте хотел около гарата, за да не влачите куфарите и децата по вапоретите. Имайте предвид, че сградите са стари и навсякъде цари духа на миналото 😅 т.е. на мен не ми беше уютно, но пък ако отида за трети път пак бих отседнала във Венеция.Харесайте си хотел според вашия бюджет и отзивите в Букинг. Полетите избирайте на отиване рано сутрин, на връщане късно вечер. Приятно изкарване 🙂

# 475
Ние бяхме в апартамент с две спални в близост до моста Риалто.
От трансфера с автобуса до апартамента си повървяхме доволно пеша, но бяхме за три дни и само с раници, та не беше драма.
Интересно е, че сградите в центъра са еднотипни и се луташ като в лабиринт, но навигацията върши работа.
А колко е чиста Венеция при такъв поток от хора...Но има правила и всички ги спазват.

# 476
Да, въпрос на късмет е, голяма разлика в началото или края на май няма.Така е и с хотела - Венеция е малка, въпреки това си харесайте хотел около гарата, за да не влачите куфарите и децата по вапоретите. Имайте предвид, че сградите са стари и навсякъде цари духа на миналото 😅 т.е. на мен не ми беше уютно, но пък ако отида за трети път пак бих отседнала във Венеция.Харесайте си хотел според вашия бюджет и отзивите в Букинг. Полетите избирайте на отиване рано сутрин, на връщане късно вечер. Приятно изкарване 🙂
Санта Лучия ли се казва? Много благодаря.

# 477
  • София
Санта Лучия е централната гара на Венеция, да.

# 478
Здравейте. Чета назад постовете и имам още много за четене (благодаря на всички, които споделят толкова полезна информация). Моля ви дайте съвет за кой период да насрочна семейната екскурзия до Венеция - 10-15 април и да празнуваме нашия Великден там или първата седмица на май и да празнуваме личен празник там? Дилемата е от гледна точка на това дали април ще е по-спокойно откъм тълпи (знам, че "спокойно" и Венеция не могат да се сложат в едно изречение), макар че през май времето ще е далеч по- топло и приятно. С една дума струва ли си да предпочета април с по-голямата вероятност за валежи, по-студено време, по-къси дни, само и само да не е чак такава лудница или по-скоро все си е натоварено и да си гледам топличкото? Притеснява ме, че 01,05 е петък и вероятно това също ще направи много натоварен този уикенд. Искам да обикаляме из островите, да се возим много по каналите, тъй като ще съм с децата, а ако им е студено ще падне голямо мрънкане. Благодаря на всеки за мнението!

# 479
  • София
Аз бих се съобразил повече с времето. Тълпите ще са тълпи и през април, и през май.

Общи условия

Активация на акаунт