Нашите цветя - обща тема 20

• 42 533
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Моите пък цъфтят като луди, не само сакъзи и мушката, всички. Нахалното пиле съсипа някои, но се възстановяват, а то изчезна мистериозно. Утре ще снимам и ще ви покажа. Торя ги на две седмици с някакъв универсален течен тор от Кауфланд.

# 541
  • Fort Worth, TX
Имам два бързи (и вероятно елементарни въпроси) за мушкатото.

1. Да отрязвам ли дръжчиците на прецъфтелите цветове? (сн. 2)

2. Как мога да го размножа?
(Снимка № 1 е за красота. Stuck Out Tongue Closed Eyes)

Прекърши го където е удебелено.Моето си го скършиш от един магазин за цветя.Направо слагай в саксия и го тори на две седмици.Като отрасне ще си направя още една саксия.

# 542
Да се похваля и аз с цъфтящи цветя, но и да се оплача, че две гардении  са ми нападнати от листни въшки.

# 543
Аз вчера се сдобих с две мини рози от Кауфланд. Не търсех въобще цветя, но тези си стояха намалени и самотни, сърце не ми даде да ги оставя.

# 544
  • София
Много красиви цветя, браво на всички!

При мен също се очертава обилен цъфтеж, торя за първа година и определено има значение.
Тези ги чакам с нетърпение!

# 545
  • Бургас
Много имам за показване,но в няколко поста ще е 😍

# 546
  • Fort Worth, TX
Да се похваля с индийският ми люляк, който започва да цъфти.Прекрасен е , но като прецъфти прави и доста мизерия.

# 547

Кремито, започвайте да го оформяте, че после няма рязане това дърво. Най-твърдата дървесина, която съм срещала.

# 548
  • София
Намерих една Драцена, изхвърлена от балкон. Беше прогизнала от дъжда. Оставих да засъхне.
Мисля, че ще я спася, ще оцелее.
Ще отрежа от разклоненията. Във вода ли да сложа резниците, за да пуснат корени?
И отгоре ще изрежа до здраво. Май се запечатваше с восък?! Задължително ли е да запечатам отрязаното? Или да оставя да засъхне и така да остане?!

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 18:58 от Amiamo

# 549
  • София
Режете смело и засадете. Доколкото виждам, има някакви корени. Може и директно. Може да се използват и вода и субстанция за палми, хидрогел, влажен пясък или перлит. Ако използвате вода, то преди да посадите стъблото, използвайте надробена таблетка въглен.  Изхвърлена е , защото е много неправилно отглеждана, съдя по тънките издължени стъбла.

# 550
По това време на годината според вас резници зокуми ще пускат ли корени? Те вече цъфтят. Имам няколко във вода, но изглеждат много клюмнали и пред умирачка и се чудя да ги хвърлям ли? Едното клонче е с цвят, че и въшки хвана незнайно как 🤦‍♀️

# 551
  • Пловдив
По това време на годината според вас резници зокуми ще пускат ли корени? Те вече цъфтят. Имам няколко във вода, но изглеждат много клюмнали и пред умирачка и се чудя да ги хвърлям ли? Едното клонче е с цвят, че и въшки хвана незнайно как 🤦‍♀️
И в най-големите жеги съм вкоренявала. Въшките са били там, много привличат гадинки.

# 552
Миналото лято между май и юли вкорених пет зокума. Да видим тези, които носих от Сицилия ще ги бъде ли. Simple Smile

# 553
На моите листата са им клюмнали и стоят като сухи . Клончето с цвят преди няколко дни изглеждаше, че ще цъфне, а сега цветовете тръгват да изсъхват.
Ще ги държа още поне една седмица и ще ги  изхвърля сигурно. На мен от Гърция ми ги донесоха 😆

# 554
Нищо им няма. Дай им повече време. Следи стеблото, което е във водата. Започне ли да гние няма да станат. Аз залагам по две-три от цвят и не всички пускат коренчета.

Общи условия

Активация на акаунт