Нашите цветя - обща тема 20

• 42 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
На мен чепки от сакъз никога не са ми пускали корен. Ако някое се отчупи директно го забождам и се хваща, мушкато обаче го вкоренявам. В момента им е хладно и затова не са пуснали коренчета.

Някой поливал ли е с йод - капка йод на литър вода. Това някъде го четох, че уж за цъфтен. Аз поливам, но все съм с притеснение да не ги изгоря нещо.

Няма проблем - няма да ги изгориш. Аз правя следната смес: на 2 литра вода, 100 мл прясно мляко, 1-2 капки йод ( може да се добави и зелен Кристалон). Поливам с това един път месечно, може и листата да се опръскват. През останалото време ги подхранвам с тор от магазина Simple Smile

# 556
На колежката със зокумите/олеандрите. Ако ще вкореняване изрежете цвета и намалее листната маса в долния край на клонката. Докато има цвят растението хвърля всички сили да го храни, а не - да пуска корени.
Налейте повече вода в съдинките. Да е покрито до първите листа.

# 557
И аз това влизам да напиша-като са потопени не трябва да се оставят да цъфтят. На мен така ми се скараха в един форум за китайската роза,а тя постоянно правеше пъпки. 😂 Но го запомних и го спазвам.
Много хубави снимки видях.
При нас е потоп,наводнения,всеки ден порои. Розите ми са на земята,почупени и изгнили. 😓😢 Много ми е мъчно като ги гледам,но дано с това да се разминем.

# 558
Ени, съжалявам. Аз днес орязах листата на двете си юки почти 1/3 от основата. Явно от влагата нещо гъбично са прихванали, със загнили участъци и лепкав клей. За първи път виждам такова поражение. 😢
Но се утешавам с тези.
Опитах да го сплета така че да се покажат пъпчиците

Жълтата розичка скоро ще цъфти пак

Тромпетчета

Кичестия зокум

Фуксията ми цъфти също, но губи листна маса за съжаление.

Дипладении

Миналогодишната в червено ( със сахарски пясък от дъжда)

Петунии ( микс)

# 559
# 560
Това симпатично тъмно лилаво нещо, мушкато ли е?

# 561
Какво му има на карамфилчето ?

# 562
  • София
На моите листата са им клюмнали и стоят като сухи . Клончето с цвят преди няколко дни изглеждаше, че ще цъфне, а сега цветовете тръгват да изсъхват.
Ще ги държа още поне една седмица и ще ги  изхвърля сигурно. На мен от Гърция ми ги донесоха 😆

Изрежете тази огромна листна маса и цветните пъпки.Пречат за  вкореняването.То сега се чуди корени ли да пуска, листата ли да поддържа, или да цъфти. Използвайте вкоренител за корени.Увийте с някаква черна хартия буркана, корените обичат тъмно, влажно и топло.

# 563

Малко помощ, как се казва и как се гледа? Благодаря 😚

# 564
Казва се маранта,светлолюбиво,без пряко слънце.Редовно поливане и зимата на топличко.
Успех!

# 565
  • София
Пак красоти Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Като видях дипладенията и се сетих за моята - имам я от миналата година, цяла зима растеше на дължина и пускаше конки и листа, посъветвахте ме да я изкарам навън лятото и не мърда. Нито ъдължава клонките, нито пуска листа. Започнах да се чудя дали не ѝ е малка саксията? Корените как обичат? Миналата година се скъсваше да расте и да цъфти на същото място, а сега не ще Sad

# 566
Лаленце, не съм сменяла саксиите на моите, но ги бях сериозно орязала. Но едната от трите не се разви и е в цветния рай вече.

# 567
Дипладенията ако е зимувала на топло, няма да цъфти. Оптимално презимува на около 10°С и трябва да е достатъчно светло.

# 568
Дипладенията ако е зимувала на топло, няма да цъфти. Оптимално презимува на около 10°С и трябва да е достатъчно светло.

И да се полива рядко. Просто малко да се "замрази" развитието и.

# 569
При нас няма толкова дъждове, но като цяло е влага и тази година има мноого въшки и разни други гадости. Магданоза ми хвана белокрилка, копъра и босилека и те нещо клюмат...
MagniM, колко може да се завива този жасмин, аз от завиване го счупих, но сега имам пъпки и ще цъфти. Ако не го бях счупила вече щеше да е направил пълен кръг и да продължи, пак ли да сменям саксията 🤔
И да се оплача, аз съм си виновна, но ако има начин да я спася, казвайте - преполях ехмеята/или поне мисля, че е от това/ и листата и започнаха да клюмват едно по едно. Искам да я спася, от години я гледам.

Общи условия

Активация на акаунт