Нашите цветя - обща тема 20

• 41 586
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Надявам се да не ми се обидите, но и най-красивото растение след три-четири тайнички отчупвания се поврежда, проскубва, а понякога и умира. При такова разнообразие от цени и възможности да се купи не харесвам подобен начин за обогатяване на личната градинка.

# 601
dariVale, аз съм на същото мнение, особено от заведение, където минават толкова много хора. В тази връзка ПОДАРЯВАМ строманте за желаещи от Бургас, както и клонки от два модела традесканция.

# 602
Оооо, Десито, каква е традесканцията? Нещо не мога да я гледам успешно! Все ми загнива и я изхвърлям ! Мога да предложа аптения

седум,

дървото на Живота

спатифилума цъфна само с един цвят Worried, без торене толкова!

# 603
  • Пловдив

Кафето ми е болно, но незнам какво му е...😩

# 604
За “краденето”, “чупването” съм на същото мнение. Винаги си мисля, ако всеки мине и си чупне, откъсне, то ще свърши. Не бих могла. Аз купих на 90 ст. Намалени мушката за спасяване, а от 12.99 едно голямо сакъзче на 1.29 гледам го и се развива чудесно и е много голямо растение. Сигурна съм, че чупването” не е от безпаричие, а по-скоро така всеки казваше, че краденото се прихващало по-лесно.
Аз нямам сортови мушката, купувам си ги на намаление и са ми вече 15 сандъчета и 3-4 саксии които преливат, в някои съм слагала по 5-6 растения, което се отчупи при почистване го боцкам и то се прихваща и размножава.

# 605
Здравейте, може ли съвет дали мога да си съживя растенията или са за хвърляне? Нищо не разбирам от цветя, купих ги, защото ми казаха,че лесно се гледат, но уви и лесното отиде на кино Satisfied

Поизхвърлих изсъхналите части и остана почти нищо Satisfied
Скрит текст:

# 606
Това са най-непретенциозните цветя според мен и са си добре. Аз имам Дървото на живота, расте много бавно, поне моето.

# 607
Дървото на живота имаше доста листенца и клончета по него,не чак колкото при вас , но доста от тях изсъхнаха и си паднаха Grinning Sad

# 608
Ето такива:

Трябва да ги орежа, а ме е жал да ги хвърля. Но само за Бургас, няма как да изпращам.

# 609
Подозирам най-честата грешка на начинаещите цветари, преполиване. Показаните са сукуленти и нямат нужда от много вода, затова и се водят "лесни" за гледане. Забравяш ги на някой перваз и поливаш рядко.

# 610
Супер са Simple Smile, как ще е удобно да получа резници ? И как да ги гледам успешно?

# 611
  • на чист въздух
Извинете търся лантана и лунен хибискус,  моля някой ако знае разсадник да каже

# 612
  • Пловдив
dariVale, не мисля че за всички цветя се отнася.  Например мушкато, сакъзче, индрише, олеандър, хибискус, шефлера, кактус,  дървото на живота... Много са тези,  които се подновяват и оформят именно с отчупване/отрязване.
Diffuser, на мен дървото на живота никак не ми харесва в този вид. Отчупи здравите клонки и просто ги зарови в малка саксия, ще се развият добре и ще имаш възможност да оформяш,  както ти харесва.

# 613
Я кажете как да процедирам с костилка от авокадо? Много ми се ще да си отгледам. Да я обеля ли или направо да я бучкам с клечки за зъби и над вода?

# 614
Наистина постъпих малко тъпо, като ги отчупих без да питам собственика (който ни е дори близък), но го направих уж,че крадено цвете се хваща. Едва ли съм повредила цветето, те всъщност си бяха дървета в бъчви, но не оправдава постъпката ми.Дано след тази излагация поне се хванат.

Общи условия

Активация на акаунт