Нашите цветя - обща тема 20

• 41 586
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Ени, захващала съм авокадо по начина на снимката, гледах го няколко години, беше станало доста голямо

# 616
baume опитай да го подсилиш , мисля , че е липса на желязо , но  аз не съм се сблъсквала с този проблем, това го казвам от познания по обща култура 😀
Авокадо директно в почва съм засаждала два пъти , но го гледах по година- две до метър височина , след това зимите ми е трудно - окапват му листата и залинява, а като изгуби вид с който да ме радва и губя интерес😔

# 617
Нат,не ми отваря снимката. 🥺
Само кажете да беля ли нещо или направо да го слагам във водата? Имам идея как да го закрепя,но имам спомен,че се бели или не се?

# 618
Плумерии и олеандри най-редовно си “крада”, от крайпътните с които е пълно при мен. Никога от двор, градина на съсед. Олеандрите от обществените паркове ги орязват всяка пролет зверски. Лантаните също. Много често са въшлясали. Вкоренена плумерия е 25-30 евро, олеандрите от 15 нагоре. Освен цената, тръпката да го вкорениш и отгледаш от резник е голяма. Палми имам дузина от семена. Още толкова подарих на приятелки. Юка, дървото на живота, алоета, аптения, портулакария, латинки - просто са навсякъде. Жалко че не мога да ви пратя. Sad

# 619
Нат, изпратих ЛС, но не знам получават ли се, изписва някаква профилактика 🤔

# 620
Магни, сега с тези латинки ме изненада. Мислех, че не обичат жегата.

# 621
Преминаха вече, Флокс. Април, май са навсякъде по необработени и запуснати площи. Червени, оранжеви, жълти - много са красиви.

Скрит текст:

# 622
Аз много харесах аптенията, която някой показа вчера. Не съм виждала по цветарските магазини. От семена ли я захващате или как?

# 623
Аптенията от резник се захваща много лесно. Аз малко се поуморих да я възстановявам всяка пролет и тази година нямам. Иначе расте бързо и цъфти много.

# 624
Аптенията от резник се захваща много лесно. Аз малко се поуморих да я възстановявам всяка пролет и тази година нямам. Иначе расте бързо и цъфти много.

Преди години я сяхме в градинката с цветята и сега по това време всяка година никнат коренчета .

# 625
Много е хубава, Магни. В района, в който живея не съм виждала.

# 626
Сладкодъвка, ако ти харесва аптенията мога да ти пратя клонки по куриер Simple Smile!

# 627
  • гр.Пловдив

Дами ,какво да го правя това дърто алое,понеже му е тясно в саксията вече ,май има нужда от присаждане .снимах и дъртите ми драцена и дървото ,които са позиционирани в гаража

# 628

Дами ,какво да го правя това дърто алое,понеже му е тясно в саксията вече ,май има нужда от присаждане .снимах и дъртите ми драцена и дървото ,които са позиционирани в гаража

Дървото на живота в каква пръст го садите? Обикновена като на останалите цветя или смесват с нещо. Аз най-трудно се разбирам с на-лесните цветя.

# 629
И аз едно такова дърто алое имам, бях го позабравила нависоко на балкона, даже не го бях поливала. Но си е живо, но много тежко... Сега го свалих да го посъживя... Замислям да му поорежа листенцата да си обера пулпа, като набъбнат 🧐 да не ми се кара някой любител, но аз за медицински и козметични цели го развъдих... Видях тези дни в лидъл бебе алое вера за 5 лв, замислих се да разфасовам старото и да започна наново. Но то много издънки пуска и вирее безобразно, не мога го озаптя 😶

Общи условия

Активация на акаунт