Нашите цветя - обща тема 20

• 41 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Веднъж една позната търсеше за лек алое и изрично питаше дали е 5-годишно…

# 631

Дами ,какво да го правя това дърто алое,понеже му е тясно в саксията вече ,май има нужда от присаждане .снимах и дъртите ми драцена и дървото ,които са позиционирани в гаража

Това което стърчи на горе с по - едрите листа може да го отрежете и да си вземете листенцата да отрежете от и тях и да вземете вътрешността. Пасирайте и може да ползвате за маски за коса или нещо за тяло . Ще останат само младичките .

# 632
  • Карлово
Аз получих едно алое за лекарство. и направих по рецептата на Димков.
Вече няколко дни приемам това нещо, преди гидини пак съм пила и бях доволна.
https://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D … 8-news106078.html
Сега ще приготвя и за приятелка половин доза.

# 633
Това алое, което се използва за лекуване е друг вид. На снимката е декоративно.
Лечебното алое лекува изгаряния, без да оставя следа. Но пак какзвам, съвсем друг вид е.

# 634
  • Карлово
Всички алое са лечебни
https://biotica.bg/koe-aloe-e-lechebno

# 635
Понякога се чудя как може да твърдите такива неща. Има около 300 разновидности на алое-вера. Лечебното е Aloe vera barbadensis Miller .
От разновидностите на алоето има видове които съдържат латекси, които в суров и преработен вид причиняват рак.
Алоето на снимката е много различно от Aloe vera barbadensis Miller

# 636
Сладкодъвка, ако ти харесва аптенията мога да ти пратя клонки по куриер Simple Smile!
Нат, много мило предложение, ще се възползвам Simple Smile Пиши ми на лични, когато ти е удобно, за да не спамим темата.
Вчера се сдобих с лимон! Ще се радвам на всякакви препоръки и съвети от вас, момичета. После ще го покажа.

# 637
  • София
Здравейте! Нова съм в темата Blush Днес си купих орхидея... До колкото разбрах- трябва да е на слънце и да не се прекалява с вода. Нещо друго трябва ли да направя за да не я умора?

# 638
Сладкодъвка, ако ти харесва аптенията мога да ти пратя клонки по куриер Simple Smile!
Нат, много мило предложение, ще се възползвам Simple Smile Пиши ми на лични, когато ти е удобно, за да не спамим темата.
Вчера се сдобих с лимон! Ще се радвам на всякакви препоръки и съвети от вас, момичета. После ще го покажа.

Майка ми преди 2 седмици си поръча лимон и портокал или мандарина беше . Лимона имаше няколко вече оформени плодчета , но ги оставихме на вън и времето беше много дъждовно и ветровито и явно са изпадали . Но до сега освен това имат много добър външен вид . Тя взе едни огромни саксии и ги ся взе им течна тор за екзотични растения .

Относно алоето да точно това е лечебно и го имам у дома . Преди имахме едно , което ставаше огромно с огромни листа . Майка ми беше се намазала и се обрина . Така , че не всички стават . В интернет може да пише какви ли не неща ..

# 639
Karen Clark, това е фаленопсис, най-разпространеният вид и лесен за гледане. Не я слагай на директно слънце, имам лош опит. Нагарят листата. Един път седмично наливай вода в кашпата, но внимавай водата да не попадне в розетката, че загниват. Остави половин час, после изцеди водата. Веднъж месечно подхранвай.

# 640
  • София
Karen Clark, това е фаленопсис, най-разпространеният вид и лесен за гледане. Не я слагай на директно слънце, имам лош опит. Нагарят листата. Един път седмично наливай вода в кашпата, но внимавай водата да не попадне в розетката, че загниват. Остави половин час, после изцеди водата. Веднъж месечно подхранвай.
Благодаря!

# 641
# 642
  • София
Отново споделям с вас моята красавица.

Хортензия Polestar

Сакъз Viwa Carolina

Комбинация от копривки и заешки уши.

# 643
При мен в момента цъфтят лилиуми те

Индришето има първи цвят

Розите напускаха нови клони, ниско цъфналите са новите попълнения от миналата седмица. Мислех да режа израстъците, но и по тях има цветни пъпки.

И земната ябълка, гарвановият ми лук не се вижда от нея

# 644
Не ги мисля вече. Поливам всяка вечер и се радвам на лятото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт