Нашите цветя - обща тема 20

• 42 550
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, трябва ли да отрежа до долу целият цветонос на тази орхидея?

# 466
  • Варна
Да, той е сух.

# 467
Чела съм, че прецъфтелите цветове трябва да се изрязват до долу, иначе растението продължава да храни дръжката и хаби сили докъто започне да изсъхва.  🙂

# 468
  • София
Ето моите ,крия ги от дъжда.

Яслена група

Мушкатото във вихъра на цъфтежа. Цвета е
   по- тъмен и бархетен.

Pipi,по колко коренчета калибрахое има в саксия/сандъче? Много ги харесваю,но не успявам да постигна такава красота. Явно нещо не правя както трябва или условията ми не са подходящи за тях.

# 469
Натуся, 9 са в сандъчетата, а в саксиите са по 3. Така ги купих - мънички, по 3 в саксия. бяха съвсем миниатюрни, а сега са изпълнили сандъчетата съвсем.
Добре, че ме питахме вчера за наторяване, полях ги с вода с малко течна тор, макар и че без нея се развиваха добре.

# 470
  • оттам, откъдето започва България
Pippi_ , цветята ти са невероятни. Simple Smile
Би ли споделила това коледниче/великденче какъв цвят има, че лично аз го виждам, че оранжавее (което ме накара да полюбопитствам).Relaxed

На мен драцената ми направи изненада.
Всяка сутрин си обхождам цветята, но в един от дните виждам, че върха на драцената е хилав и клюмнал.
Полях го, помислих, че съм го засушила. Нищо подобно.
В следващите дни се оказа или поне аз така мисля, че съм го преполяла, защото върха изгни и се наложи да отрежа до здраво.
Сега една от пръчките е без връх, но пък ми показа, че явно прекалявам с поливането.

# 471
Много благодаря Heart Exl
Има ли значение сорт или всички обичат слънце и жега?
Днес гледах в брошурата на лидл мушкато репелент. То дали би издържало?
Aз не го харесвам, защото е подобно на кралското мушкато, а то цъфти, прецъфтява и спира , докато обикновеното и сакъза цъфтят нон стоп.
  Не съм съгласна - моето мушкато не е спряло да цъфти от януари до сега.

# 472
  • София
Страхотни цветя!

Пипи, какъв е течния ти тор?

От мен малко мушката и сакъзи.

Розалинда

# 473
От спасено контейнерче разсад петунии, купени от Кауфланд за лев и двайсет Joy
Две бяха изсъхнали, показвам три в една саксия, а последната макар да е сама в саксия, още не е цъфнала. Явно са стадни животни Grinning

.

# 474
Ранобудна,  оранжевее наистина. Заради по- странната окраска го купих.
Госпожа Лаленце, с това подхранвам когато се сетя.
Мушкатите са ти са страхотни!

# 475
Леле, влюбих се! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes
Как се казва това мушкато?

# 476
  • София
Розалинда се казва Simple Smile Взех го и аз след първия поглед. Като дойде време за размножаване ще чупя и пращам колкото имам възможност ако има желаещи Simple Smile

# 477
Ще има доста желаещи, и аз да се впиша в списъка Лаленце, като му дойде времето 😃

# 478
Искам и аз Розалинда, моля Heart Eyes

# 479
Минах през Бриколаж, имаше доста растения за спасяване, но цените са доста високи за вида на цветята, макар да са на 50% намалени. Иначе съм имала добри попадения от там, но на доста по-поносими цени.

Общи условия

Активация на акаунт