Нашите цветя - обща тема 20

• 42 527
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Стефанотиса се увива сам по принцип, но му трябва опора. Моят не е пресаждан втора година, само подменям горната част на пръстта с нова и торя (като се сетя). Тази година не го рязах и въпреки че цъфти на нови леторасли има повече цвят от миналата когато го съкратих с 1/3. Развих го внимателно и малко го понаместих защото бяха във вътрешната част цветчетата. По принцип е жилав, и търпи на увиване. Понеже се "хваща" за съседните цветя често го насочвам. Опората на моя са три бамбукови пръчки, вързани в горния край, образуват нещо като конус. Понякога вятъра ги накланя и се налага да ги намествам.

# 571
И моя има опора, така ми го подариха, с нея, но не знам доколко ще издържи. Да му забия допълнително и две пръчки? 🤔

# 572
Аз точно това направих. По-високи добавих. Качи снимчица да го видим.

# 573

На тази снимка се вижда и къде го счупих 😕

# 574
Добре е жасминчето. Повече слънце и нищо не му трябва.

# 575
  • Пловдив
Да си покажа и аз цветенцата,  избухнали в цвят Heart Eyes
Скрит текст:

# 576
Така и не се научих да гледам орхидеи, все ми завяхват...

# 577
Сестра ми ми се похвали с една цъфнала мини орхидея, която я чакала 4-5-6-7 години?!?! Евала за търпението й казах Simple Smile За мен това са капризни цветя и не бих я чакала толкова време в никакъв случай. Не я била гледала, стояла си и само я поливала, ми не съм съгласна, за мен те не са хубави без цвят. Всъщност аз и нямам орхидеи Simple Smile

# 578
  • София
Каланхое. В сандъчето стоят"постно" и им подселих лобелия( мое производство) да видим как ще съжителстват.

Алисум. Миналата година го съзрях край един трафопост и извадих едно коренче. Изкара зимата на терасата и сега избуя.

Едно от бебетата цъфна

С йод поливах миналата година. Не ми изгори цветята,но и кой знае какъв ефект не видях.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 18:21 от Натуся

# 579
  • Карлово
И от моите малко снимки

# 580
  • оттам, откъдето започва България
Така и не се научих да гледам орхидеи, все ми завяхват...

Не се отказвай! Пробвай отново!
Аз не бях фен/почитател на орхидеите, докато не купих за спасяване от Кауфланд.
Сега им се радвам и се уча от Орхидеената тема как да ги гледам, и да знаеш, отблагодаряват ми се с прекрасни цветове. Two Hearts

# 581
Днес имах много весела ситуация в новата ни селска къща.Като човек, който е нямал никога село и умирам за цветя, заложих семена на какво се сетите....искам да ми е много цветно, шаренко, селско...не райграси и постригани плетове.Всички баби много ми помагат с акъл, с разсад, с някой издънка...коренче, абе в моя филм са.Днес разследвам един разсад какъв е(щото вече съм забравила) и съседката казва "това са патенца" и аз съм съгласна, значи ще садим по тротоарите патенца.Минава друга баба и ми казва "ааа,хубаво си решила тия богородички да ги насееш тука" Joy вече поливам и съм доволна,че тротоарчето светна и минава друга женичка и ми вика "ооо, от тия астри и на мен да дадеш" .Моят мъж се прави на любезен и ме пита какво съм човъркала тротоара и че тая марула щяли да я изядат кокошките на съседите.Абе нямам идея какво сях в 27 градусовата жега,ама съм като пържола и доволна.

# 582
Преди 8 г. започнах работа в една кантора. След време забелязах, че на пода, в един ъгъл се търкалят две малки саксии. По това време не гледах цветя и не им обърнах особено внимание. Реших, че са изкуствени Joy Имаха само по 2-3 листа и толкоз. След няколко месеца кантората се премести на нов адрес. Погледнах малките саксийки пак и с ужас установих, че са живи цветя. Бяха две мини орхидеи. В новата кантора ги взех на моето бюро, беше светло и топло, до прозореца. Започнах да ги поливам всяка седмица и се съживиха, пуснаха нови листа, а на другата година цъфтяха. Не мога да ви опиша вълнението и радостта си, бях спасила тези мъничета, захвърлени в ъгъла от бивши колежки. Аз, която мислех, че не мога да гледам цветя и дори се страхувах да си го помисля. Цъфтяха всяка година във восъчно бяло, освен това имаха и невероятен аромат. Та така, стана малко дълго, но исках да вдъхна кураж на дамата, която каза, че не може да гледа орхидеи. Успех Simple Smile

# 583
  • Бургас
Това симпатично тъмно лилаво нещо, мушкато ли е?
Сакъзче е,Тумбел! Много е красиво на живо!

# 584
Днес имах много весела ситуация в новата ни селска къща.Като човек, който е нямал никога село и умирам за цветя, заложих семена на какво се сетите....искам да ми е много цветно, шаренко, селско...не райграси и постригани плетове.Всички баби много ми помагат с акъл, с разсад, с някой издънка...коренче, абе в моя филм са.Днес разследвам един разсад какъв е(щото вече съм забравила) и съседката казва "това са патенца" и аз съм съгласна, значи ще садим по тротоарите патенца.Минава друга баба и ми казва "ааа,хубаво си решила тия богородички да ги насееш тука" Joy вече поливам и съм доволна,че тротоарчето светна и минава друга женичка и ми вика "ооо, от тия астри и на мен да дадеш" .Моят мъж се прави на любезен и ме пита какво съм човъркала тротоара и че тая марула щяли да я изядат кокошките на съседите.Абе нямам идея какво сях в 27 градусовата жега,ама съм като пържола и доволна.
Богородичка и астра (научното наименование) е едно и също. Подозирам, че и "патенцето" , но не знам на кое цвете му е такъв прякора.

Общи условия

Активация на акаунт