Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 10

• 117 317
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 920
Ако си върнете сцената, ще чуете, че Евгени казва на Елена "Заповядай" преди тя да седне на дивана.

Не оправдавам никого, просто вметвам, че поведението е поощрено.

Това не съм го чула... явно не само аз.
Всичко, което направи Елена, я прави да изглежда като някакъв излязъл от "Заразно зло" персонаж.
Валерия може да се изсмее и подиграе на чувствата на друг и есето му, но няма проблем.
Елена няма емпатия, ок. Просто не мога да повярвам на очите си като чета някои коментари.
И всичко това, само за да не се вторачат със същата "страст" и "аналитичност" във Валерия.
Но пък... демокрация Simple Smile

Точно същото мисля и аз.
И съм безкрайно учудена и възмутена, че изразявайки мнението си относно безобразното поведение на Валерия, което явно е в сляпото петно на много коментиращи, съм заслужила да ми се изтрие целия предишен коментар!?? Защо така? Не съм използвала нецензурни думи, просто изразих мнение, нали затова е темата??
Или вече не е, а е превърната в епопея на лошата Елена и възхвала на Валерия? Може ли някой от модераторите да отговори?

# 1 921
2.0 😈

Голяма скука на срещата между Евгени и Валерия. 🥱😴
Няма никаква емоция и страст във Валерия. И с този монотонен носов тон ме хваща секлета. Липсва живот в нея!
Евгени е същия като нея, та да, явно са се намерили за сценария на предаването. След това е ясно, че тя няма никакъв шанс. Всъщност нито една жена няма шанс с този ерген.
От мънкането под носа и на двамата ми трябваха субтитри. И досега не е имало друга среща с толкова много синхрони. Валерия не знам какъв модел е, но е много слаба актриса, защото ако не бяха тези синхрони щях да се чудя какво изобщо гледам.
И двамата изглеждаха уморени и отегчени, като това особено силно го видях в Евгени.
Срещата им ми приличаше на онези досадни филми в които автора се е изгубил в текста и драгия зрител не е разбрал нищо, та след това трябва да му се обяснява всичко, тип ‘Зад кулисите’
Греда отвсякъде!

Това с писмата беше излишно и жалко за момичетата, че ги карат да се разкриват толкова.
Момичета, запазете си самоуважението и не се унижавайте пред този човек, който не ви заслужава!
И това много скоро ще се разбере като свърши предаването. И този сезон ще се окаже един голям фалш.

И как не го е срам уж ‘’влюбения’’ Евгени да се мляска после с Ирина, Микаела и Елена?
Ирина и Микаела и те вече в списъка на намлясканите. Само Поли остана нецелуната, което доказва, че е човек на някого...
Но и самите момичета как не ги е гнус не знам.

И какво сега, изгони Боряна, а вътре все още имаме една статистка в лицето на Поли, която освен да се занимава с продуктово позициониране друго не прави.
Това доказва, че всичко е в ръцете на продукцията. Защото това което го имаше Евгени с Боряна не съм го видял с Валерия например. И там по време на тяхната среща нямаше нужда от обяснителни синхрони. Защото всичко се виждаше и чуваше...

Коктейла беше скучен. Това правило за бързи срещи и прекъсвания е толкова излишно. Чудят се по какъв начин да вкарат интрига от продукцията.
Микаела и Ирина изпъкнаха малко повече в този епизод и натрупаха точки пред мен. Въпреки, че не виждам привличане между тях и Евгени.

Валерия ми направи много грозно впечатление, когато се присмя на писмото на Микаела и цялостното и отношение към нея. Може би заради това е доста нехаресван типаж, не знам. Просто няма никакъв такт това момиче.

Репликата на Елена към момичетата, ‘Какво ще правят ако преследва Евгени и след шоуто’ (насочено към евентуалната победителката измежду тях ако не е тя самата) според мен е само и единствено черен хумор.

Елена, Пам и Ирина са много близки вътре в имението. Тази история Елена я е чувала сигурно сто пъти. За това и слушаше над тях и изобщо не беше изненадана, нито пък Ирина се смути по какъвто и да било начин.
Понеже няма друга с изказа на Елена, от продукцията са избрали точно тя да е последната за вечерта и тя да каже тези толкова съкровени и извисяващи Евгени вълшебни думички. Как той е Пътят, и истината, и животът и как ще промени живота на всички момичета, включително и на отритнатите! 🤮
Той е пътят, истината и живота..... искренно ме разсмя, но като виждам, че като такъв го възприемат, хич не е смешно.

# 1 922
Колкото до участничките - според мен има повече прилики, отколкото разлики между Валерия и Елена. Но там, където започват разликите, Елена ме печели, а Валерия - губи. А в началото харесвах и двете...

Например - сигурна съм че Елена не би се присмяла на ничии чувства, изразени в текст. Може да свие уста, може да не й стане приятно от конкуренцията, може дори да изкоментира качествата на текста. Но подобна подигравка и тотална липса на емпатия... ами - не. Повечето момичета бяха доста разчувствани (ясно е, че чувствата са смесени и т.н.), някои дори се разплакаха и припознаха в изразеното.
Интересно е тя защо не го стори.

Аз смятам, че Елена неведнъж е демонстрирала подигравателно отношение към чувствата на Валерия, точно липса на емпатия бих го нарекла. Неведнъж зад кадър казва, че Валерия не може/неспособна е да изпитва дълбоки чувства и емоции, при прословутия разговор за луканката и каузата на В. в синхрон я дадоха как казва "Бях шокирана да видя сълзи в очите и, понеже винаги съм мислила, че е много безчувствена.", "Стана ми смешно от реакцията ти." Да не говорим за безизраното и изражение, докато Валерия плачеше. И снощи пак - думите на Евгени към Валерия (къде ли ги е чула), чувствата на Валерия не били достатъчно силни (и това го знае, разбира се). Да, не е смях с глас, но не е по-красиво или възпитано.

# 1 923
Някой беше споменал че Поли е човек на продукцията ? Тя ако беше техен човек изобщо нямаше да играе и по цял ден щеше да лежи на Дивана а на нея снощи и беше скучно и едва ли е искала да се млящи със Гената

# 1 924
След толкова страници война до кръв заради Елена и Валерия, представям си колко ще сте разочаровани ако никоя от тях не спечели 😃

# 1 925
  • софия
След толкова страници война до кръв заради Елена и Валерия, представям си колко ще сте разочаровани ако никоя от тях не спечели 😃
Аз ще съм разочарована, ако някоя от фаворитките ми спечели. 😀
 И да се включа към въпроса кои са ми любимки. Мика, Ирина и Елена. Най-несимпатична ми е Поли, нямам идея защо, просто така я усещам.

# 1 926
Не мисля, че ще избере някоя по-висока от него, а и към Мика нещо охладня. Ирина май не му прави впечатление визуално. А Поли явно е там само за да чурулика.

# 1 927
Скрит текст:
Колкото до участничките - според мен има повече прилики, отколкото разлики между Валерия и Елена. Но там, където започват разликите, Елена ме печели, а Валерия - губи. А в началото харесвах и двете...

Например - сигурна съм че Елена не би се присмяла на ничии чувства, изразени в текст. Може да свие уста, може да не й стане приятно от конкуренцията, може дори да изкоментира качествата на текста. Но подобна подигравка и тотална липса на емпатия... ами - не. Повечето момичета бяха доста разчувствани (ясно е, че чувствата са смесени и т.н.), някои дори се разплакаха и припознаха в изразеното.
Интересно е тя защо не го стори.

Все същото дразнещо качество, което под една или друга форма се проявява от момента, в който стана първата целуната. Запечатал ми се е един образ (а до този момент и аз я харесвах, макар и да ме разочарова сухарското ѝ поведение на първата среща ), как стои с двете си приближени до камината и се държи като кралица с поданиците си, която приема овации и се оглежда кой как реагира на триумфа ѝ. Почна да говори на Евгени от първите моменти на внимание към нея, как щели да я изядат сега, преди дори момичетата да научат за писмата и целувките. За тази нейна самодоволна надменност говориха толкова много момичета, че няма как да е само от монтажа на продукцията. И никой не може да ме убеди, че това е, защото всички ѝ завиждат и са настроени срещу нея заради вниманието на ергена. Валерия не е Александра по много причини, включително и защото тазгодишният каст е от много по-нормални и симпатични участнички, които нито в един момент не са се превърнали в глутницата от миналата година.

Може да си мисли, че участва в конкурс за красота Simple Smile
Въпросното високомерие и самодоволство е толкова явно, че си мисля как крие жестока неувереност.
Тази година няма глутница, но тя вече е вълк единак.

Точно неувереност не е сред греховете на Валерия. Колко неуверени биха възкликнали щастливо, че са им нарисували гърди пред мъжа, който се опитва да отвоюва сред куп жени?

# 1 928
Има и още един фактор - някои хора имат "сляпо" петно за различни типове прояви. Например, много хора не хващат манипулативно поведение - дали, защото е било успешно, защото нямат чувствителност към него, защото нямат тренинг да го забелязат - но то просто не активира радара им. За други хора същото може да важи за хора, които са шумни, нахални или други - по някаква причина, те просто не регистрират тези прояви като такива. Съответно не се дразнят, просто защото не виждат на какво да се дразнят. Ето как получаваме толкова различни мнения. Разбира се, има и много други фактори, но вече доста се отклоних. Не съм тук да анализирам съфорумките, особено не публично. На мен предаването ми е забавно точно от страната му на социален експеримент (затваряме си очите за сценариите в името на забавлението). Нямам желание, не ми доставя удоволствие и не намирам за достойно да насочвам всичко това към съфорумки. Не че има значение попринцип какво мисля аз, но понеже е против правилата, определено смятам, че е нормално темата да се превръща в това.

Лъвица, много си права за сляпото петно и със сигурност съм се улавяла в него, особено когато за хора, които ми харесват, съм склонна да подминавам недостатъците им. Но ти казваш също така и следното:
"Например, мен най-много ме отблъскват манупулации, двойни стандарти, прикрити действия, опити за установяване на надмощие чрез ползване на възможности, които са дефицитни на противника. В Елена виждам изброените, и затова тя оглавява негативната ми класация."
Не става дума за сляпо петно или избирателно виждане при мен. Поведението на Елена за мен е противоположното на това, което описваш. Всичките ѝ тактики са много видими и тя не прави опити да ги прикрие, повечето от дразнещите ѝ моменти са, защото не се е сдържала да каже какво мисли, типичният ѝ подход е да сваля картите с конкурентки, приятелки и Евгени и в много случаи не е печеливш. Казано съвсем опростено, най-дразнеща е, защото е на всяка манджа мерудия, а не защото едно лице е показала пред света, а зад него се крият коварни планове. Така че се разминаваме не заради различните ни слепи петна, а защото оценяваме едни и същи действия по съвсем различен начин. Иначе излиза, че ти успяваш да видиш нещо, което аз или други заради слепите си петна не виждаме. Повярвай ми, след толкова силно и продължителни насочване на прожектора към Еленините недостатъци, и сляпа да бях, щях да прогледна. Виждам я, но виждам друго.

# 1 929
  • София
Тъкмо гледам епизода и съм на срещата на гълъбчетата. Не знам как някой може да каже, че Ергени се е дистанцирал от Валерия, както прочетох по-напред. Та той не спря да я гледа в очите, да я докосва нежно по косата.и да й се усмихва. Това е поглед на влюбен мъж, вижда се в очите му. Няма нужда жената да ходи да му се вре и да го пита дали го привлича физически като жена. Като че ли ще й каже не?!?
И не, не е скучна среща, а среща на хора, които се влюбват - гледат се в очите и си говорят лежерни неща. Няма нужда от дървено философстване и разпит.

# 1 930
Радвам се ,че има и други на моето мнение. Те са толкова сладки и наистина я гледаше през цялото време в очите ,страхотна двойка са . Ленчето все се чуди с какво да изпъкне та накрая се съблече и по гащи 😂виждам ,че много се пише,че няма никаква стряст в Валерия,че била дърво ,е тя какво трябваше да направи да го рязсъблече или да го гледа жадно ? Между тях има нещо и те си се държат като двойка
Тъкмо гледам епизода и съм на срещата на гълъбчетата. Не знам как някой може да каже, че Ергени се е дистанцирал от Валерия, както прочетох по-напред. Та той не спря да я гледа в очите, да я докосва нежно по косата.и да й се усмихва. Това е поглед на влюбен мъж, вижда се в очите му. Няма нужда жената да ходи да му се вре и да го пита дали го привлича физически като жена. Като че ли ще й каже не?!?
И не, не е скучна среща, а среща на хора, които се влюбват - гледат се в очите и си говорят лежерни неща. Няма нужда от дървено философстване и разпит.

# 1 931
  • Луната
Този пост го постнах в спойлерната, но ще го публикувам и тук.
Отново има липсващи сцени. Става дума за скока от скалата
Сцената със скока /от 1-ви еп./ беше орязана от вчерашния епизод /вече бе изрязана и целувката на Боряна както видяхме преди няколко епизода/.
От скалата скачат Генчо и Валерия. Ето я скалата, на която са и от която скачат.
епизод 21

епизод 1

Защо ли?

# 1 932
На мен ми се струва, че и към двете има чувства, без да омаловажавам едната или другата. Айлин и Боряна също много ги харесваше.

# 1 933
И аз да си кажа:Поли ми е весела,непринудена,наивна,но ме дразни с инфантилността си.Валерия ми е на обратния полюс-колкото живот струи от Поли,толкова Валерия ми е ,като че ли,убита от живота-няма живец в нея,изглежда като заспала вечния си сън принцеса,която се събужда само да отвори оная ми ти уста,и пак да се пренесе в царството на сънищата.Бабите ни със сигурност носят повече живец в себе си.Виктория се мъча да я харесам,но нещо не ми достига.Не мисля,че човек,който е водил такъв живот ,както тя го описа,да стане изведнъж хрисим като агънце.Продължавам да харесвам Мика,но като каже 2-3 "бисера",свеждам глава.Прощавам и заради красотата и осанката( на мен не ми е гумена,само леко дървена,когато говори с Генчо).Харесвам Елена,но не значи,че одобрявам всички нейни постъпки.Ирина виждам,че не е за Генчо,но пък ме кефи!Много яка мадама ,пък и нейните "бисери",излезли от устата и,бяха култови и съм се хилила с глас.Никоя от трите,които харесвам-Мика,Елена и Ирина,не са за този момък.

# 1 934
Скрит текст:
Има и още един фактор - някои хора имат "сляпо" петно за различни типове прояви. Например, много хора не хващат манипулативно поведение - дали, защото е било успешно, защото нямат чувствителност към него, защото нямат тренинг да го забелязат - но то просто не активира радара им. За други хора същото може да важи за хора, които са шумни, нахални или други - по някаква причина, те просто не регистрират тези прояви като такива. Съответно не се дразнят, просто защото не виждат на какво да се дразнят. Ето как получаваме толкова различни мнения. Разбира се, има и много други фактори, но вече доста се отклоних. Не съм тук да анализирам съфорумките, особено не публично. На мен предаването ми е забавно точно от страната му на социален експеримент (затваряме си очите за сценариите в името на забавлението). Нямам желание, не ми доставя удоволствие и не намирам за достойно да насочвам всичко това към съфорумки. Не че има значение попринцип какво мисля аз, но понеже е против правилата, определено смятам, че е нормално темата да се превръща в това.

Лъвица, много си права за сляпото петно и със сигурност съм се улавяла в него, особено когато за хора, които ми харесват, съм склонна да подминавам недостатъците им. Но ти казваш също така и следното:
"Например, мен най-много ме отблъскват манупулации, двойни стандарти, прикрити действия, опити за установяване на надмощие чрез ползване на възможности, които са дефицитни на противника. В Елена виждам изброените, и затова тя оглавява негативната ми класация."
Не става дума за сляпо петно или избирателно виждане при мен. Поведението на Елена за мен е противоположното на това, което описваш. Всичките ѝ тактики са много видими и тя не прави опити да ги прикрие, повечето от дразнещите ѝ моменти са, защото не се е сдържала да каже какво мисли, типичният ѝ подход е да сваля картите с конкурентки, приятелки и Евгени и в много случаи не е печеливш. Казано съвсем опростено, най-дразнеща е, защото е на всяка манджа мерудия, а не защото едно лице е показала пред света, а зад него се крият коварни планове. Така че се разминаваме не заради различните ни слепи петна, а защото оценяваме едни и същи действия по съвсем различен начин. Иначе излиза, че ти успяваш да видиш нещо, което аз или други заради слепите си петна не виждаме. Повярвай ми, след толкова силно и продължителни насочване на прожектора към Еленините недостатъци, и сляпа да бях, щях да прогледна.
Виждам я, но виждам друго.

Дами, всеки вижда това, което иска да види.
Аз миналата година си харесах Александра, тази година нямам фаворитка, може би донякъде Виктория.
Няма перфектни хора, но има перфектни подходи.
Всяка една от жените прилага свой подход, за мен лично е интересно кой от тях ще е по-успешен за постигане на целта. Ако гледаме по този начин, може би няма да има толкова тежки и детайлни спорове за едно или друго. Ако гледаме цялостните подходи на Елена и Валерия за сърцено на Евгени, то те са доста различни.
Едната разчита на красота и емоция, другата разчита на комуникация и разум. Сексът в случая не го броя, той е константа и няма как да знаем коя се целува по-добре.
На мен ми е много интересно кой от двата подхода ще спечели.
А може и нито един от тях, защото все още не изключвам другите момичета. Но понеже спорите за Елена и Валерия, та да дам и аз моите пет стотинки към този спор.

Общи условия

Активация на акаунт