Частни училища - информативно-дискусионна тема - 59

• 49 127
  • 796
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък съм много доволна от Британика във Варна за курсовете им, изключително адекватно действаха и с двете ми деца, сложиха ги в групи, където трябваше да догонват, вместо на по-ниско ниво, където щяха да блеят половин година 😄. Според мен дори от филиал до филиал има разлика, какво да говорим от град до град - тук екипът им е много добър за високите нива и нещата се случват с лекота - поне около мен са такива впечатленията.

# 526
Не съм фен на училището на Британика, но навремето ходих на техен курс за подготовка на изпит за сертификат и бях много доволна, взех си изпита без проблем, а преди това имах трудности с писането на специфичния формат есе. Не знам как са курсовете за деца, на моя курс аз бях най-старата, другите бяха ученици в последните класове на гимназията, но по спомен и те се представиха добре.

# 527
Здравейте, записвам се в темата с голям интерес - предстои да изберем ПУК за сина ни. Имам въпрос относно кандидатстването в Света София - не успях да намеря инфромация за това какъв вид са задачите на изпита, има ли някъде примерни такива? Мои познати споделиха, че са ползвали частен учител, който е много е помогнал за подготовката на детето им за Шилер, но тя е с насоченост към кандидатстване специално в това училище. Вотирят ми въпрос е - има ли такива детски центрове или учители, които помагат за подготовка за СС и Питагор? Благодаря предварително за помощта, надявам се да не повтарям въпроси, но не успях да намеря такава информация.. Simple Smile

# 528
Няма примерни задачи. Няма официално известни центрове и учители. Инфо за изпита има малко повече около по- миналата кампания тук в темата. Търсете назад. Има немалко писано.

# 529
Няма официално известни учители, но има неофициално известни, това е въпросът.
Напразно изгонихте missence, имаше идея в постовете и тезите й.

# 530
  • Blondeville
Вижте темите от ноември 2021/януари 2022, има доста изписано за изпита. Имайте предвид, че е по преразказ на самите деца, родителите не сме виждали изпитни задачи, листове и т.н.

За частни уроци не знам, малко ми е в повече на тази възраст. Решавайте занимателни книжки с детето регулярно и би трябвало да е достатъчно.

П.П. Последните страници от темата са ми малко неясни, нещо май съм изтървала 😬

Здравейте, записвам се в темата с голям интерес - предстои да изберем ПУК за сина ни. Имам въпрос относно кандидатстването в Света София - не успях да намеря инфромация за това какъв вид са задачите на изпита, има ли някъде примерни такива? Мои познати споделиха, че са ползвали частен учител, който е много е помогнал за подготовката на детето им за Шилер, но тя е с насоченост към кандидатстване специално в това училище. Вотирят ми въпрос е - има ли такива детски центрове или учители, които помагат за подготовка за СС и Питагор? Благодаря предварително за помощта, надявам се да не повтарям въпроси, но не успях да намеря такава информация.. Simple Smile

# 531
  • Отвъд алеята зад шкафа
Изтървала си 2-3 страници изтрити постове.

Какво повече трябва от занимания с детето с книжки вкъщи? Те са на по 4 г-5 г тия деца?

# 532
Здравейте, не можах да открия информация за Меридиан 22 и актуални такси за ПГ и начален курс. Имате ли информация за учебната 2022/2023 каква е таксата? Благодаря предварително!

# 533
Ако има родител в темата от Дорис Тенеди, дали може да изкаже впечатления от обучението по математика и български в прогимназията? В колко часа приключват 6-7 клас?

# 534
И ние смятаме да пробваме за 1 клас в Дорис Тенеди. Имате ли отзиви?

# 535
  • София
Аз бих помолила за актуална информация за образователна група Светлина, благодаря ви!

# 536
  • София
Аз бих помолила за актуална информация за образователна група Светлина, благодаря ви!

Аз мога да дам за детските градини - отлична ясла, отлична градина. ПУК са в градините. Имам познати с деца в училището - тук в темата биха го приели за несериозно, но са насочени към развиване на личностния потенциал на децата, отнасят се с грижа и любов, учи се, но по по-либералния модел (който ми допада), през проекти, децата са една общост, няма настървена състезателност.
Организират обучения за родители, има активна обратна връзка, поддържат непрекъснато нови подходи, смесват системи по подходящ начин. НВО не им е изобщо във фокуса и знам, че ще скочат сега хора, че НВО е елементарно и би трянвало за добро утро да се покрива с мнооого висок резултат, аз за себе си не съм сигурна в това.
Безкрайно съм им благодарна за двете години ПЪЛНО спокойствие и дете, което държи химикалка, напълно самостоятелно е, говори в цели изречения и е щастливо и уверено и оправно на няма и 3 години.
  За мен продължава да е една от приятните възможности, когато наближи времето за училище, ако по някаква причина немският се окаже непреодолим за детето ми.

# 537
Здравейте, моля за мнение за Фюжън - интересува ме 5-7 клас - какви са наблюденията за дисциплина, усвояване на материала, атмосфера, как се справят децата в 7ми клас, имат ли нужда от допълнителни уроци?

# 538
  • София
Фюжън имат ли завършил 7-ми клас?

# 539
  • София
Не, тази година ще завърши първият 7 клас. Имам отзиви от родител, чието дете беше в Прогресивно и се премести за периода 5-7 клас там, сега е в 7 - хубава атмосфера, интересно поднесени уроци, по-академично от Прогресивно, но все пак се налагат допълнителни уроци за НВО. Поне това дете ходи на мат и бел, мисля, че и други деца от класа.

Общи условия

Активация на акаунт