Частни училища - информативно-дискусионна тема - 59

• 49 147
  • 796
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък съм голям фен на тезата "да се вслушваме в децата си". Ама да се вземе решение на база впечатленията на 5-6 годишно от няколко часа пробен ден в училище е ... как да го кажа, за да не прозвучи като лична нападка? Joy

# 511
  • София
Ами ако сте им казали в кое училище учи детето или в кои е прието, със сигурност сте им били полезни. И, да, това са нещата, които обикновени се питат на лични. Не всеки иска да сподели в публичен форум.

# 512
Нединка, благодаря ти, че изрече това, което ми се върти за пазара на труда, на който ще трябва да се реализират децата ни.
Аз съм от тия, чиито деца учат и няма мърдане. Бях много лежерна в предучилищните години на голямото, но сега съм звяр 😂 И как не, индийците, корейчетата и децата от бившите републики направо ми изправят косата със знания и резултати (по някои причини, на моето компания му правят съученици от тези националности).

# 513
Днес се запознах в офиса с колега с дете в Британика 4 клас и не ми се промени мнението за училището-греда си е. Искат да са конкуренция на СС и няма лошо, но куци методи: постоянно притискане на родители, нови изисквания, емоционални деца не са добре приети и т.н.

# 514
  • София
За какво притискат родителите?

# 515
  • в страната на чудесата
Емоционални деца какво е?

# 516
Днес се запознах в офиса с колега с дете в Британика 4 клас и не ми се промени мнението за училището-греда си е. Искат да са конкуренция на СС и няма лошо, но куци методи: постоянно притискане на родители, нови изисквания, емоционални деца не са добре приети и т.н.
Хайде сега кажете къде не се притискат родители и къде се приемат добре емоционални деца? Щото това го има в доста топ училища. А най-лошото е когато въпреки това, децата се провалят на изпитите.

# 517
Емоционални деца какво е?
Аз силно искам да се запозная с не емоционално дете Simple Smile

# 518
Ами цитирам по памет: детето ви не може да остане при нас в първи клас, защото е много емоционално, на нас ни трябват деца, които са издръжливи психически и искат да са най-добри във всичко. Относно притискането говоря за постоянното натякване, че трябва да се допринася за училището. За 4 клас - искаме деца с амбиции, трябва да обърнете внимание на детето и да го записвате на състезания.

# 519
  • София
Тези неща директно са казани на родителите от представител на училището? Flushed Чак не ми се вярва... Представих си клас само от състезатели, които искат да са най-добри във всичко. Бррр...

# 520
  • софия
Британика? Тия дето на курсовете си по английски постоянно си рисуват и пеят песнички с децата? И дето нямат никакъв свян да кажат на родител след 8 години уроци, че детето не учи добре и че трява да повтори годината им за нивото? (къде бляха през годините)Дето нямат никаква връзка, че те не са си свършили работата за тия 8 години?! И тия искат изведнъж неемоционални деца? Малко се съмнявам в интрепретацията на родителите. Извинявам се, че не ми се вярва, но Британика според мен, ако изхождаме от философията им на курсовете, би трябвало да имат по ала монтесори "брънка" във веригата на учебния им процес.
Оф, определено едно нещо като се разраства трябва да се увери 10000000% че може да поеме това разрастване. Иначе лошо.

# 521
Британика? Тия дето на курсовете си по английски постоянно си рисуват и пеят песнички с децата? И дето нямат никакъв свян да кажат на родител след 8 години уроци, че детето не учи добре и че трява да повтори годината им за нивото? (къде бляха през годините)Дето нямат никаква връзка, че те не са си свършили работата за тия 8 години?! И тия искат изведнъж неемоционални деца? Малко се съмнявам в интрепретацията на родителите. Извинявам се, че не ми се вярва, но Британика според мен, ако изхождаме от философията им на курсовете, би трябвало да имат по ала монтесори "брънка" във веригата на учебния им процес.
Оф, определено едно нещо като се разраства трябва да се увери 10000000% че може да поеме това разрастване. Иначе лошо.

Бих допълнила, че имаха и невиждано текучество на учители по английски в школата.

# 522
Е, интересите при курсовете са да те мотат до последно, за да записваш колкото се може повече пъти...ниво по езика.
Докато при училището имат интерес да се хвалят с постижения. Мислех си, че този тренд с медалите от математически състезания при малките е отминал. Но явно новите участници на пазара си го използват активно.

# 523
  • София
В Британика /школата/ искаха дъщеря ми, след взет FCE с Grade A, да повтори В2 в интензивен летен курс и чак след това да запише С1. Директно ги отсвирих и отидох в АВО, където я включиха в курса С1 в средата на годината и тя не само, че нямаше проблем, а и взе CAE с ниво С2.

# 524
  • софия
Много жалко, навремето преди сто години бях много доволна от тях.
Но щом и при "големите" нива си позволяват такъв откровен обир базиран на "експертизата" им, значи много са прекалили. И съм сигурна, че има родители, които им се връзват.
Още при неразбориите им и отделянето на адванс ми светна лампичката. Въпреки че си признавам, навреемто си мечтаех за хубаво частно училище и смятах, че те могат да го направят. Ще видим. Хайде дано след 10 години ни изненадат с напредък и изработване и наместване на траен сполучлив модел.
В крайна сметка частния образвоателен сектор само ще спечели от  хубава работа и развитие на училищата.
На мен Дени Дидро ми е много любопитно (но авно не до толкова, че да се интересувам реално)

Общи условия

Активация на акаунт