Станах лошата

• 15 848
  • 259
  •   1
Отговори
# 225
Живеете с насилник. Направете си услуга сама на себе си и го напуснете. Достатъчно време сте му подарили, стига толкова. Той не е добър за Вас, не Вие за него. И когато го схванете, ще се почувствате по-добре. Много жени след раздяла с такива насилници направо разцъфват (и без "тунингите"), виждат, че всъщност могат много неща, че нито са прости, нито с две леви, ръце, нито е нужно да се променят, ако не го искат сами.

Всички сме правили грешка да търпим токсична връзка с надеждата, че ще има промяна. Голяма грешка. Никоя жена не заслужава с години да слуша колко е грозна, тъпа, с непрестижна професия, лоша готвачка и прочие. На такава черна станнция трябва още след първия опит за терор да ѝ се затвори устата.

Ако ще променяте нещо по себе си (външност, кариерно развитие и прочие), го правете, ако го искате, не защото поставят такова условие, за да сте достойна за някого. Другото е гавра и няма никакво значение срещу какви пари и прочие в замяна се прави. И родителите Ви имат вина - изкарвал много пари и вече е зетят-мечта, а другото - голяма работа. Ето така се създават жени-жертви. С най-голямата гад да е, но не и без мъж, не и без чужди пари, не и без "престижа"да си нечия половинка. А че това те убива всеки ден - няма значение.

# 226
  • София
Чак пък всички!

# 227
Именно, за да стои човек в такава връзка, си има причини, повечето хора имат нормални връзки. Ето за авторката причините са, че се чувства "зависима". При нелоша заплата това е странно.

Предполагам, че този млад новобогаташ й се струва толкова над нейното ниво, че ако тя го остави или той нея, моментално й пада нивото. Това не го разбирам, ако сама си е постигнала кариерното израстване. Дали пък този мъж я е уредил, защото например баща му е приятел на шефа на фирмата? Ако е нещо такова, тогава би имало логика тя да се притеснява за работното си място.
Ако не е такъв случаят, ще си намери друга подобна (а защо не и по-добра) работа, даже в някой друг град, след като вече има и опит.

# 228
  • София
Авторке, има живот и с беден мъж. Или хайде, да кажем не толкова материално състоятелен.

# 229
Аз си го обяснявам, че за истинска поддръжка на женска красота по някои разбирания отива доста повече от една заплата. Дори аз, която нямам опит, веднага мога да го сметна. И в този смисъл няма да има как жената хем да се поддържа в сегашния вид, хем да живее от своя доход.

# 230
Ами народът го е казал....всеки се простира според чергата си....

# 231
Не ми се вярва да не иска дете?

# 232
  • here and now
Не ми се вярва да не иска дете?
Очевидно, че в момента не иска дете от нея. Дали момента не е подходящ или бъдещата майка, не знаем.

# 233
Е, той е на 25-6 години. Закъде да бърза с дете? При това е мъж, може да има дете и на 50 г. Тя да му мисли..... Ама явно не ѝ се изпуска дойната крава. Иначе не виждам защо се колебае....

# 234
Аз не знам защо той не иска да я пусне. Може би го е яд, че си е прахосал парите за една временна връзка (каквато явно е връзката с доста по-зряла жена) и сега си го изкарва на нея, като я тормози.

# 235
Аз не знам защо той не иска да я пусне. Може би го е яд, че си е прахосал парите за една временна връзка (каквато явно е връзката с доста по-зряла жена) и сега си го изкарва на нея, като я тормози.

Не е заради парите, има чувства от негова страна и това се усеща.
Говорихме много тези дни, просто не иска дете сега и лошото е, че не може да ми даде точен отговор кога. Писала съм и преди години, все това казва, имал нужда от развитие и едно дете ще му пречи. Този разговор сме го водили милиони пъти и все до там стига. Той е човек, който иска повече и повече като бизнес и постижения, аз да съм до него, но дете да не е приоритет.

# 236
  • София
За мен това е размотаване. Не мога да си представя да обичам някого и да не копнея да имам деца от него.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 06:44 от Fever Ray

# 237
  • Paris, France

Не е заради парите, има чувства от негова страна и това се усеща.
Говорихме много тези дни, просто не иска дете сега и лошото е, че не може да ми даде точен отговор кога. Писала съм и преди години, все това казва, имал нужда от развитие и едно дете ще му пречи. Този разговор сме го водили милиони пъти и все до там стига. Той е човек, който иска повече и повече като бизнес и постижения, аз да съм до него, но дете да не е приоритет.

Ужас. Той иска, иска, иска. Готова ли си да платиш цената на неговите амбиции? Май да.

Писах ти надълго и нашироко какво бих направила аз. Бих му благодарила за времето, прекарано заедно, но бих обяснила, че имам други желания и планове и че съм решила да скъсам с него. Кое му е трудното да го шитнеш?

# 238
Имало чувства от негова страна Joy Joy..ох, не мога просто..това е върхът просто...

Не гледай, авторке, какво ти говори един човек, гледай какво прави! А тоя нищо не прави, в случая...

Сещам се за една бяла птица, не е лебед обаче...

# 239
Той е още млад, нормално е да не копнее да те напълни утре. Нека сме честни, мъж може и на 35 да почне да мисли за деца. Особено ако приоритет са кариери, бизнеси и тн.
Аз този път не съм съгласна с фивър. Може да обичаш някого и да не копнееш за деца на момента. За всичко си има време.

В случая на авторката не мисля, че той въобще от нея ще поиска нещо сериозно, камо ли деца.

Общи условия

Активация на акаунт