Станах лошата

• 15 848
  • 259
  •   1
Отговори
# 240
Ще опиша няколко вида "чувства от мъжка страна" - чувство на глад, на страх, на студ.
Към чувствата мъжки още спадат мерак, одървене, възбуждане, засърбяване и разтоварване. Последно изброените се отнасят когато последното нещо дето ти е в акъла са деца.

# 241
а може да обичаш и да не искаш деца въобще
Имам двама приятели, бяха двойка седем години
Преди 2 години  се разделиха, защото мъжа така и не се реши на деца, а тя искаше

Само дето 7 загубени години в чакане са много…
жената сега е на 36 вече и започва от нулата

# 242
Подозирам, че и тук ще стане нещо подобно.

# 243
  • София
а може да обичаш и да не искаш деца въобще

Е, колко да обичаш, когато лъжеш човека до теб.
Щажи му истината, че изобщо не искаш и той да прецени колко му е силна обичта.

Същото важи за имането на време. Добре е да прецениш и доколко партньора ти има време. Все пак, предполага се, че всеки е наясно, че женската фертилност не е безкрайна.

Обич има, когато играеш с открити карти.

# 244
Затова ѝ писах на авторката - той може да стане баща и на 50 години, но тя в момента е на 33, има макс още десетина. Колко още може да се мотае?!? Ако той я лъже още 4-5 години, после какво? Кога ще се запознава с друг, кога ще създават семейство....?

Моя позната е в почти подобна ситуация. Ходеше (или още ходи, не е ясно. И те не знаят какви са им точно отношенията....) с един, който я мотаеше повече от 10 години и сега на 40+ прави инвитро с донор, щото усеща, че ѝ е последен шанс.

# 245

Не е заради парите, има чувства от негова страна и това се усеща.
Говорихме много тези дни, просто не иска дете сега и лошото е, че не може да ми даде точен отговор кога. Писала съм и преди години, все това казва, имал нужда от развитие и едно дете ще му пречи. Този разговор сме го водили милиони пъти и все до там стига. Той е човек, който иска повече и повече като бизнес и постижения, аз да съм до него, но дете да не е приоритет.

Превода в ефир на всичко това е, че просто не иска дете от теб. Поогледай се точно какви ангажименти към децата си имат мъжете от тази среда и ще разбереш защо казвам така.

# 246
  • София
Навремето имах колежка, която си хвана гадже със 7 години по-малко от нея. Тя беше на 25, той на 18, ученик. Grinning Доста майтапи отнасяше милата, но голяма любов бяха. Бяха се разбрали, че когато той стане на 25 г ще си имат бебе. Така и стана, момчето се оказа пич и си удържа на думата. Сигурно вече 15 години минаха оттогава и са си заедно.
Авторке, той няма желание за дете от теб. Врътнал те е, че след 2-3 години, или колко бяха ще те огрее, сега върти същата плоча. Няма смисъл.

# 247
  • София
Аз пък имах колежка, която беше с 8 години по-млад (тя на 30 в началото). Изкараха 15 г. Все му беше рано.
Скъсаха накрая и след няколко месеца новата му беше бременна, а моята позната вече е почти на 50 и нито мъж има, нито дете.

# 248
и след няколко месеца новата му беше бременна

Това съм го виждала страшно много пъти, ама наистина много, сигурно над десет.

# 249
Абсолютно съм съгласна с Fever Ray. Тая история и аз съм я виждала и това не е любов. Ако наистина обичаш човека до теб и смяташ, че ще остареете заедно, и имаш намерение да имаш деца, но смяташ, че ти е рано, при такава дълга връзка всеки нормален човек би клекнал. Буквално би направил компромис и ще си направи дете 2-3-5- години по-рано от това, което му е "удобно". Той или никога не е смятал, че точно тя ще е майка на децата му или никога не е имал намерение да има деца. Но я е мотал напълно егоистично сума ти години. Това е едно от най-големите предателства, не знам защо се нарича любов.

stalia е права, по какъв начин детето ще му спре развитието? Той в майчинство ли ще излиза?

# 250
по какъв начин детето ще му спре развитието? Той в майчинство ли ще излиза?

Търси си извинение.

Сали, ти как ги виждаш нещата? Понеже тук ние си пишем, но ти не коментираш особено. Струва ми се, че все още имаш заблуждение за бъдещето ви.

# 251
Е  ...хора кой иска дете на 26 години?!? Това е абсурдно...
Като се абстрахираме от това тоя е абсолютен гургур и селяк ,но най-вече комплексар и насилник ...не виждам защо той ако те заплашва от сега със селски разправии и манипулации ще искаш дете от него ...
А за това ,че те е ударил...просто нямам думи...
Оставяй го и не се обяснявай на никого...няма какво толкова да направи ,повече вреда ще има за него...

# 252
Това как сте разговаряли и той за сега не иска дете, звучи доста разбираемо, ако човек забрави за другите обстоятелства: той е значително по-млад, не те харесва изобщо (!!!), все не си се доказала, че ставаш за майка, има изблици на гняв и прояви на насилие, държи се като откачалник... май до тук е достатъчно.

Проблемът не е, кога той ще се съгласи да има дете от теб - това просто няма да се случи. Проблемът е в теб - ТИ не искаш да го напуснеш и намираш претексти.

Ти най-добре познаваш този мъж. Наистина ли вярваш, че той би искал да остареете заедно? Сериозно? Ако да, стой с него, докато той те остави. А ако виждаш, че си за него временно развлечение, остави го и започни да градиш нещо сериозно, крайно време е.

# 253
Аз не познавам ни мъж ни жена на 26 да искат дете. Че и на 30 не познавам.
Напълно е възможно като всичките му приятели се обзаведат и той да заиска или след 10 години. Почти всички мъже над 35 които познавам се хванаха с коя да е по-морална само за да имат семейство, за да не изостават в обществото. Не обичат жените си, кръшкат си и жените си гледат децата.
Само че дете много променя и скапва живота и връзките, така че вие така или иначе след имането му ще се разделите, той няма да ви понесе и изблиците на гняв ще станат страшни. Така че ти ако искаш си забременей, така и така сама ще го гледаш.
На мъжете не им е заложено да са квачки, а да си разпръскват семето и да се забавляват, щем не щем това са си хормони и физиология, така както жените не могат да обяснят защо искат деца логично, просто ги засърбява хормона един ден и изперкват. Логична причина да искаш деца няма. Светът е толкова шарен, човек с пари може да удовлетвори всичките си душевни и физически нужди и да си осигури луксозна грижа за старини, да пътува и да се обогатява, да бъде с уникални хора. Може би ти трябва да помислиш защо искаш деца и колко голям е шансът да те направят много по-нещастна, а не щастлива.
Иначе имам една приятелка като тебе, готова на всичко за да се хареса на приятеля си, заедно са от над 10 години, той е над 40, уж искат деца и двамата, ама тя го чака да се докаже че може да стане добър и да спре да я обижда и гаври, и агресира и тогава щели да имат. Сега решила пробно да кандидатстват за временно приемно семейство, да го била видела как ще се държи с приемно дете. Не му е споделила и че я е гнус от мисълта да износва и ражда и се надява, че приемното може да си го задържат и осиновят после. Преди това и животно взе пак да го тества и той изпадаше в кризи и всичко го дразнеше, агресираше и на животното и тя натири животното при техните да го гледат.
Ясно е че никога няма да имат деца, нито да са щастливи, но ако питаш нея той ще се промени и тя го била дресирала и всичко си им било наред.

# 254
  • София
Зет ми е на 26, дъщеря ми е на 24. От 5 г. са заедно. Преди месец се ожениха. Трябваше по-рано, но пандемията ги забави, защото роднините са в различни държави. Чакат бебе, което ще се роди, когато той вече е на 27. Той повече настояваше, но тя разумно изчака да се дипломират.
Момчето не е българин и около тях има много техни връстници с деца.
Той има 2 малко по-големи сестри. И двете са с деца, а мъжете и са малко над 30.
Втората ми дъщеря и годеника й са по на 23 г. Планират в края на следващата година сватба и искам на около 26-27 да имат вече дете.
Повечето млади хора, които познавам или до 30 вече имат поне по 1 дете, или се сещат чак след 40 за семейство.
А това,че детето скапва връзката, зависи от самите отношения и от хората в тях.

Общи условия

Активация на акаунт