Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • BG-DE
Ако не са я развалили, Зелената ябълка на Рефан беше много хубава.

# 331
За лятото
Solei Blanc TF - Giza
Chanel 19 - jenny glow
ЛАТЕО - ЗАГ
Bal d'Afrique - Заг
Un chat sur le toit - Заг
Hermes Twilly - Giza
Honeysuckle Jo Malone - Divain
Jour Hermes - Парфен
,,,,,
Това е като за начало.

Hun
 Fleur de Portofino/ Tom Ford -Мартинези

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 12:59 от Ilianapetrova

# 332
  • Deutschland
И на Роксан в малките шишета беше хубава DKNY. Постоянно са ме питали с кой парфюм съм.
Вчера счупих пръскалото на същото такова шишенце, с остатъчно количество Адикт. Всички ползвали го знаем колко е хубав и траен. Нито искам да го хвърля, нито се сещам как да поправя стореното. Нямам други подобни за да извадя пръскало 😢

# 333
  • BG-DE
В dm има малки шишенца за пътуване, счупи го и пресипи съдържанието.

# 334
  • Варна
От няколко дни ми излизат все някакви реклами за намаления в LCW на каквото и да е, включително парфюмите. Днес имах една обиколка из мола, и реших все пак да подуша това-онова......и си тръгнах с 5 броя.
Не знам, дали имате вече опит с техни аромати, аз доста се помотах и тествах мъжките и няколко човека също се залепиха след мен на щанда. Цените са символични - 9лв, 11лв, 15лв.....Но ето какво си купих и как го оценявам:
Скрит текст:

Лично аз не смятам, че идеята е била да се копират точно известни парфюми, по-скоро са създадени аромати, които са вдъхновени и са опит да се улови идеята на някой популярен парфюм.
Тук ще говоря само за самите аромати. Трайност и излъчване ще оставя встрани. За тази цена няма какво да се очаква. На кожа ще получите около 2-3 часа, трудно 4. На дреха ще са в диапазона 4-6 максимум.
Antique Noir – На листче ухае доста различно отколкото на кожа. От листчето се усеща роза с някакви плътни дървесни нотки, пушечни и наподобява TF Noir de Noir в началото, който еквивалент имам от Гиза. Но на кожа е съвсем друго. Тук приликата е с Avon Absolute by Elite Gentleman, Initio Side Effect(моят е от Eyfel). Оуд, кехлибар, може би нотки тамян, пушечен, леко сладникав. Може спокойно да го наречем нишов хахаха. По-скоро за улегнали и сериозни мъже. Въпреки че е тежък и зимен аромат, няма особено силна проекция.
London City – сигурно се досещате – опит за копие на Burberry London for Men – сладък тютюн, канела, дървесен. Много хубав аромат. Оригиналът, който има мой роднина, е с плачевно представяне. Копието от Рефан е около и под средното ниво, дори с двойни капки. LCW-то е също около и под средата, но поне е без пари буквално. Флакончето е 50мл, така че може да си го носите и да си опреснявате през деня.
Xside Oceanic – Този е с най-слабо представяне определено. Тръгва чудно – цитрусово-флорално, много свежо, много зареждащо. За секунди обаче се превръща в нещо зелено и дървесно, започва да става все по-тежък и плътен, но запазва морското си усещане. Препратка към Bvlgari Aqva, но със силно намалени цитруси. Доста по-тежичък и за по-хладно време. Като цяло не ми допада особено, отчитам за грешка покупката.
Azure – с този имах вече предишен опит с едни малки 25мл флакончета. Много хубав, много свеж, морски, плодов, абсолютно светлосин аромат. Напомня ми Dunhill Desire Blue, но по-лека версия. Директно в графата „скучни“ аромати, наистина с нищо не впечатлява и е типична лятна масовка. Но е много приятен и лесен за носене. Абсолютно ваканционен. За младежи е топ предложение.
Gentleman – определено вдъхновен от Paco Rabanne Invictus. В първите 2-3 минути доста по-различен, но с времето става все по-близък като ароматен профил. Не е съвсем за летните жеги, т.к. е малко по-плътен като аромат, но за температури като днес е чудесен.
Обобщена оценка – хубави аромати, средно и надолу представяне. Подходящи за младежи, за хора без особен опит и претенции към парфюмите, за ползване в домашни или офис условия, където имате възможност да опреснявате с допълнителни нанасяния. Може да се разчита на тях в рамките до 4 часа и определено да се нанасят повече върху дреха. Моята кожа изначално не се разбира особено добре с парфюмите, всичко ми стои много близо и прибрано, така че е възможно при други хора да няма този проблем.
Силно препоръчвам – Antique Noir, London City и Azure.
Приличен – Gentleman.
Може да прескочите – Xside Oceanic.

# 335
  • София
Най-любимият ми и непрежалим - Ейлиън екстраординер. Остават ми едни 20-тина милилитра, които трябва да приключа, защото ще се развали заради пулверизатора, който счупих.  Имитацията на Заг е някакво недоразумение.
Иначе много обичам ЛВЕБ Флорал (не знам да има имитация), Клое Номад - нося и оригинал, и Заг с еднакъв кеф, Долче Гардън (след оригинала продължавам да твърдя, че версията на Рефан е жестока!), задължителен летен аксесоар е Катр Бушерон (Заг ми харесва повече от оригинала), и съм си наумила едно Тезори,  което ползвам в момента във варианта душ-гел, ами много е свежо,  но откровено мъжки аромат.  Нищо, смятам, че в големите жеги ще е супер. Ето това:

Е как можах да забравя Уоманити! В момента имам маслото на Гиза, но преди време с еднакво удоволствие редувах Рефан и оригинала.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 15:14 от Льоня

# 336
Купих си ето тази тоалетна вода от ДМ.
Нямам идея дали изобщо имитира нещо ,но мирише свежо ,леко сапунено ,чисто и не мога да спра да го мириша.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/dorall-collection-damski-toaletn … 291012875807.html
Трайността е до 3 часа на моята кожа ,но честно казано ми хареса толкова много ,че бих подновявала по-често.

Мисля да пробвам и другите варианти на тази марка.

# 337
Здравейте , някой ползвал ли е на Сансиро имитацията на Montale intense cafe

# 338
  • София
Най-любимият ми и непрежалим - Ейлиън екстраординер. Остават ми едни 20-тина милилитра, които трябва да приключа, защото ще се развали заради пулверизатора, който счупих.  Имитацията на Заг е някакво недоразумение.
Иначе много обичам ЛВЕБ Флорал (не знам да има имитация)
Скрит текст:
, Клое Номад - нося и оригинал, и Заг с еднакъв кеф, Долче Гардън (след оригинала продължавам да твърдя, че версията на Рефан е жестока!), задължителен летен аксесоар е Катр Бушерон (Заг ми харесва повече от оригинала), и съм си наумила едно Тезори,  което ползвам в момента във варианта душ-гел, ами много е свежо,  но откровено мъжки аромат.  Нищо, смятам, че в големите жеги ще е супер. Ето това:

Е как можах да забравя Уоманити! В момента имам маслото на Гиза, но преди време с еднакво удоволствие редувах Рефан и оригинала.
[/spoiler]
Рефан имат ЛВЕБ Флорал-миналото лято получих комплимент за него и от човек, който много разбира от аромати,но рядко прави комплименти. Но не мога да кажа дали е близък до оригинала. Той ми е фаворит и след него е Аура на Аристеа за лятото.А и този май ще ми стане любимец Fleur de Portofino Martinez 293- бях намислила да си търся аромат с акация...и той се появи.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 21:53 от Emsi696

# 339
D-frag12, само този от Уайкики си заслужава-трайност убийствена....Мъжа ми ме "трови"редовно с него. Аромата е мн хубав,но е толкова силен и траен👀, пробвай го....

Льоня, душ гела на Тесори е жесток и с дълъг аромат върху тялото(10 бутилки съм изразходила),обаче парфюма е определено мъжки и не ми допадна хич за мен

# 340
Има ли списък на какво отговарят парфюмите от Lcw? 🍀☕

# 341
  • Варна
Скрит текст:
D-frag12, само този от Уайкики си заслужава-трайност убийствена....Мъжа ми ме "трови"редовно с него. Аромата е мн хубав,но е толкова силен и траен👀, пробвай го....

Льоня, душ гела на Тесори е жесток и с дълъг аромат върху тялото(10 бутилки съм изразходила),обаче парфюма е определено мъжки и не ми допадна хич за мен
За съжаление на този му беше изфъскан тестерът и не успях да го пробвам......може да го хвърля в количката на сляпо.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 14:48 от D-frag12

# 342
Взех си днес Amalfi di portofino Martinez, ами на мен ми мирише на сапун за пране Дуру, някога баба ми переше с него хаха. Свежо мирише, не е лош, допада ми, но не мога да кажа, че ми е уау… ще видим колко ще е траен. Иначе майка ми много го хареса и поиска и за нея един.

# 343
Ето това, че мирише на сапун за пране веднага ме заинтригува мен Blush. Ще ходя тези дни до Мартинез и аз да го пробвам, че много обичам такива сапунени аромати.
На LC Waikiki аз съм впечатлена от спрейовете за ароматизиране на дома. Имат един, който се казва "Бял сапун" и буквално мирише на сапун за пране. Много ще се радвам, ако и Amalfi di Portofino е такъв.

# 344
Моля за мнение за Good Girl Velvet Fatale на Рефан. Видях в списъка, че е сполучлива имитацията, но ме интересува също и колко горе-долу му е трайността. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт