Професионални серии за коса - Тема 160

• 80 849
  • 862
  •   1
Отговори
# 345
Момичета щом пишете в тая тема би следвало да сте наясно,че чак чудеса от мазило няма как да очаквате. Имам позната,която пие и добавката тяхната,но чудеса не видя.
 Искрица преекспонират рекламата всички - наясно си. Хубави продукти са да,но не са чудодейни. Няма съставка,която да прави чудо. Тествах ги и аз.
 Добра храна за скалпа са и стимулират фуликулите,но за спиране на косопада трябва друго.
 Аминексил при мен винаги е работил,но откакто открих Прокапила като съставка не го сменям посмъртно. Прочетете.....
Знам за Calinachi Simple Smile
Направила съм предварителна поръчка на шампоана с бръшлян.
Обмислям и маската.
Напоследък пробвам бг брандове и съм очарована от продуктите, които използвам Simple Smile

Този Прокапил като съставка- можете ли да ми пуснете линкове или само имена на продуктите за косопад.Simple Smile Положението е много зле при мен

И кой е шампоана с бръшлян и от къде го поръчвате

# 346
Моля ви за съвет. Ще сложа снимки на косата на сестра ми. Боядисва се всеки месец с боя Lanza, нисък оксидант, преди всяко миене си оправи преуош, слага серуми. Ползва професионална козметика, не я третира термично, просто след миене слага финиш, намачква да се оформят къдрици и съхне по естествен начин. Това и е косата след харесване, по думите и "метла"Дори  продукти, които по - рано са имали "wow" ефект, сега не действат. Накарах я да опъне косъм, за да го скъса - каза че се разтегнал и се накъдрил при късането. С протеинови продукти ставало по - зле според нея. Направо съм в чуденка как да и оправим косата..
Помагайте Blush

# 347
Моята изглежда по същия начин, ако я оставя да съхне "естествено". Според мен без да съм професионалист и експерт по темата единствената "оправия" на такава коса е четка и сешоар. Един-два (леки) финиша за дължините и краищата и класическо сушене с четка. Ако не се лъжа и нейният косъм е тънък и дължините изсушени и фризи като моите. И аз ползвам професионална козметика, повече от една торба пари съм изсипала, но без да я "изгладя" със четка и топлина от моята коса не става нищо... няма тежест, няма чудо, хвърчаща и бухнала със все Алтерните, Керастазите, Редкените и прочие! Ако и засиля хидратацията и я суша на въздух омотана на кок има опция да не е ужасна, а само никаква, та я нося вързана 90% от времето.

Ще се опитам да намеря снимка на моята коса, оставена да изсъхне без термична обработка и разпусната vs. сушена с четка и сешоар.
Скрит текст:
[img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/ph0yQ

[img width=451 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/Lsyuu

[img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/Lk2wi

[img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/MnW1i

И след четка и сешоар с минимум или без допълнителни продукти:

[img width=600 height=451]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/4YyHc

[img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/MtqDq

[img width=450 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/8CmQI

[img width=338 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/ndfJQ

[img width=338 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uiPl/V7qu6

PS Най-най-добрата комбинация за да има вид без термообработка за моята коса е Macadamia Weightless Repair Shampoo + Conditioner (+ маската и лив ин-а от същата серия) - те я напояват и уплътняват, но без да я утежняват.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 06:16 от Agent Provocateur

# 348
Агент,чудна🌷🌷🌷!
Само live in от серията нямам,но ще се коригирам😀.
На Макадамия олиото универсалното ми е незаменимо ,както и четката ,и маската-всичко харесва моята коса.

# 349
Агент, огромно благодаря Blush. Връщам се да прочета поста още няколко пъти... доста информация има Blush

# 350
Момичета, дайте съвет за продукт подходящ за оформяне на косата, който да има фиксация. Имам изрусена коса, която е чуплива по принцип, но се нуждае от някакъв стилизиращ продукт. Имала съм крема на Морокан ойл, на Лакме, на Маракеш но им липсва това, което търся. Като сложа малко не се получава нищо, ако увелича количеството получавам замазана коса. Омръзна ми да  купувам и подарявам. Благодаря предварително!:smile:

# 351
  • Варна
desiniko  говорим за шампоан,който все още не е наличен Grinning. Луди жени сме си ние Kissing FaceKissing Face. https://calinachi.bg/product/herbal-shampoo/?rlv_rid=25245082-8b … d=8648&rlv_rpos=2

но в него няма прокапил. Прокапилът е в серума който чакаме и в маските на марката. Доста съм писала за опита си с тях..

Линк няма да дам ще ти цитирам част от ревюто на Магнолия.....

POROCAPIL
Спира косопада причинен от различни причинители, включително и дължащ се на преобразуването на тестостерона в Дихидротестостерон (ДХТ). Наличието на този активен стероиден хормон, не е привилегия само на мъжете, много дами страдат от наличието му. Вредата от него за космения фоликул е брутална. Той води до атрофия на космения фоликул като прониква в клетките на фоликула, нарушава синтеза на белтъците, образуващи косъма, косъмът отслабва бързо и пада, на негово място израства още по-слаб косъм, който пада бързо след първоначалния растеж и накрая от този фоликул спира да се оформя косъм. Косата се разрежда, изтънява и оредява. Прокапил действа директно срещу деструктивното поведение на ДХТ като не му позволява да наруши формирането на косъма, тоест действа защитно.
2️⃣ Мощно усилва микроциркулацията на кръвта, предизвиквайки потентно “хранене” на космения фоликул чрез микроелементите носени от кръвта като по този начин удебелява ново израстващия косъм и уплътнява косата. Това удължава анагенната фаза и намалява броя на косъмчета в катаген и Телоген фаза.
3️⃣ И сега… това, което най-много ме впечатли! Възстановяване на телогенната коса, на перфектно структурирана коренова обвивка със структурирана и правилна базална ламина за добро закрепване в дермата. В превод - възкръсна мъртвеца! Телогенния косъм е обречен да падне до 4 месеца от влизането му във фазата на падане. Мислех, че нищо не може да го върне обратно, е явно има какво. Procapil! Чрез сложна биохимична дейност, която няма смисъл да описвам се случва на практика следното: Телогенния косъм, спрял да се храни и съответно предстоящ да падне, отново се закрепва в дермалната папила (във фоликула), кореновата му обвивка се възстановява и той… не пада, ами продължава да расте! Алилуя!!!
Много впечатлена от това аз изчетох проучванията и доклада за проучванията на Sederma за Procapil. За да постигнат посоченото по-горе, Sederma включват три актива в Procapil, а именно:
⚜️ Олеанолова киселина (извлечена от корени на Loveyly Hemsleya) за инхибиране на 5 алфа 1 и 5 алфа 2 редуктази, като по този начин се пречи ефективно на действието на Дихидротестостерона.
⚜️Извличане на флавоноида апигенин от цитрусови плодове за засилване на микроциркулацията и
⚜️ Преобразуване на пептидът Glycyl-Hystidyl-Lysine чрез свързването му с Витамин Н (Биотин) и създаването на нов пептид Biotinyl-GHK, съдържащ витамини, чието действие се изразява в подобрено закрепване на коса с усилен растеж.
Така, досадих навярно, но действието на Procapil надминава действието на Minoxidil не само по резултат, но и по безопасност, което е от съществено значение!“

# 352
Някой да има излишен код за златна рибка?😇

# 353
Момичета, видяхте ли това? Много любопитно ми се струва. Какво мислите?

# 354
Момичета, дайте съвет за продукт подходящ за оформяне на косата, който да има фиксация. Имам изрусена коса, която е чуплива по принцип, но се нуждае от някакъв стилизиращ продукт. Имала съм крема на Морокан ойл, на Лакме, на Маракеш но им липсва това, което търся. Като сложа малко не се получава нищо, ако увелича количеството получавам замазана коса. Омръзна ми да  купувам и подарявам. Благодаря предварително!:smile:

Здравейте, все едно описвате моята коса. Аз ползвам ето това и съм много доволна:

https://www.notino.bg/sebastian-professional/styling-grizha-za-s … chki-vidove-kosa/

Има лека фиксация, придава еластичност и блясък. Може да се нанася и на суха коса.

# 355

Здравейте, все едно описвате моята коса. Аз ползвам ето това и съм много доволна:

https://www.notino.bg/sebastian-professional/styling-grizha-za-s … chki-vidove-kosa/

Има лека фиксация, придава еластичност и блясък. Може да се нанася и на суха коса.

На права коса как се отразява?

# 356
  • София
Моля за мнения за балсама без отмиване на макадамия и дарк ойл шампоан на себастиан

# 357
6tastliva  Благодаря ти !:heartbeat:

# 358
Dessi*
На права коса би затвърдил ефекта от изсушавана със сешоар и четка. Не клечкосва косата и се усеща като хидратираща грижа с приглаждащ ефект. Моята коса е изрусена, леко суха и ужасно бухва след сушене. Просто ужасен обем на дължините. Серума го ползам най често на леко влажна коса, като я сплитам на две рибени кости и така на другия ден получавам страхотни дефинирани чупки/къдрици, които ми издържат поне пет дни.

# 359
Може ли да ми кажете какво точно прави филърът за коса и този на Олиосета добър избор ли е 🤔

Общи условия

Активация на акаунт