Училищата в район Младост, София - VI част

• 38 680
  • 640
  •   1
Отговори
# 630
  • София
..Учителите и ръководството отнасят ли се отговорно, когато има проблеми, подкрепят ли децата, опитват ли се да замитат проблемите и тн?..

За 10-то мога да споделя, че обстановката е спокойна в смисъл поне за сега не сме имали сериозни проблеми с дисциплината. Относно ръководството , какво да кажа ..никакви допълнитени дейности, както и от тази година ни лишиха от платените състезания, били взели решение на педагогически съвет и това е.
Навсякъде е един дол дренки! Разчитам на допълнителни занимания след училище и занимания у дома с мен, това е!

# 631
Аз не знам дали имам смелост да напиша отзив в тази тема Simple Smile

# 632
  • София

Не разбирам какво целите с този коментар, г- жа Михайлова е една от добрите и отговорни начални учители в 125-то.
П.П. Поиграх си и  разтърсих в школо из съобщенията от времето на пандемията. Поствам скрийншот, видно от който още в началото на м.април учебниците бяха предадени на родителите

Абсолютно нищо не целя, особено след толкова години, все ми е тая за 125-то. Нямам и достъп до Школо, за да ровя какво и как е ставало. Но ако се вярва на вашето инфо от скрийншота, това съобщение са го видяли 5 !!!! потребителя. Да, може и да са раздадети на тази дата учебниците. Факт е, че вероятно не съм видяла съобщението, не съм отишла. Никой не ми се е обадил. Нали затова се попълват по сто декларации с данни и телефони, за спешни случаи?? След това започнах да издирвам учебниците, но ми отказаха да ги предадат.
Факт е, че взехме учебниците почти в края на учебната година, след още сто молби до кой ли не. И да, г-жата НЕ започна онлайн обучение изобщо до края на учебната година 2020. Вероятно спомените ви са за следващата.
Водила съм няколко разговора с майката, която предложи да подсигури лаптоп и да проведе първоначално обучение.
За следващата учебна година вече всички у-ща се бяха подготвили с онлайн обучението.

На мен ми прекипя от отношението на 125-то, когато в края на юли 2020 ми се обади зам.директорката да ме информира, че ИМА ОГРОМНА ВЕРОЯТНОСТ за второкласникът ми да няма място в занималнята, пък и като е едно дете и не отговаря на социалните критерии, съвсем не било сигурно. Кога ще се разбере - ами след старта на учебната година. Затова по-добре се подсигурете с място в частните занимални.
Та точно това ми преля чашата и го преместих много бързо!

Така и така пиша в темата за училищата в Младост,  мога да изкажа само огромна благодарност на г-жа Иванка Петрова и г-жа Тончева (занималня) в 118 СУ. Там детето навакса много бързо Ковид пропуските и прекара едни чудесни и спокойни три години с тези изключително кадърни и отдадени на децата преподавателки.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 16:41 от sofyia

# 633
  • София

Понеже се колебая между частно и държавно именно в младост и основното, което ме спира, е таксата (на ръба сме да си я позволим),  но като чета се замислям, то почти се изравнява.

Пипи, държавно с частни уроци (по български и математика ,всеки по 2 часа седмично), сдружение Шилер и карта Мултиспорт ни стъпва на таксата за частно училище на този етап.
Вече ако детето има проблем с усвояването на материала или искате да надгражда над училищния и е в частно училище, е тогава вече ще си стъпи доста нанагорно.
Моето дете ходи на български, защото има трудности , а по математика пък искаме да надгражда над училищния материал и евентуално да кандидатства за МГ след 4 клас.

# 634
  • Пловдив/София

Понеже се колебая между частно и държавно именно в младост и основното, което ме спира, е таксата (на ръба сме да си я позволим),  но като чета се замислям, то почти се изравнява.

Пипи, държавно с частни уроци (по български и математика ,всеки по 2 часа седмично), сдружение Шилер и карта Мултиспорт ни стъпва на таксата за частно училище на този етап.
Вече ако детето има проблем с усвояването на материала или искате да надгражда над училищния и е в частно училище, е тогава вече ще си стъпи доста нанагорно.
Моето дете ходи на български, защото има трудности , а по математика пък искаме да надгражда над училищния материал и евентуално да кандидатства за МГ след 4 клас.

Ако има интерес към математиката, най-рано ще тръгне на уроци в трети клас, та няма да го мисля отсега.
Благодаря много за мнението, полезно ми беше.
Много харесвам Шилер, но ни е на адски неудобно място и детето ще е ново в първи клас, а аз не познавам никого там, за разлика от ЧУ, където ще има и приятели и е на 5 мин пеша..

# 635
sofyia, за директорката на 125-то съм чувала слухове, че получава процент от частните занимални, на брой дете. И че едва ли не има лична облага от това да няма занималня за всички.
Колко е вярно, не знам, но циркулира като слух.

# 636
  • София
Е, това вече минава някои граници. На когото не му харесва училището, да мести детето си. Но когато нещо се разпространява  даже и с уговорката "Колко е вярно, не знам, но циркулира като слух", нещата загрубяват. Иди после доказвай, че нямаш сестра.

# 637
За мен е много по-просто. Училището е с много паралелки и нямат свободни стаи за занималнята.
Отделили са едно кьоше, но просто няма къде, то и училището е на две смени. 118то и 128 мо с добрите занимални са на едносеменен режим, с по-малко паралелки, и нямат проблем със стаите, както и със свободни учители.
 Иначе, както вече казах, на сравнителен принцип с другите училища, които оглеждах, когато имах намерение да си местя детето, 125то е на много добро ниво. Няма как да няма кусури и проблеми, но заместник директорките са много добри в поддържане на дисциплината и реда в рамките на възможното.  Имайте предвид, че ситуацията в цялото ни образование е такава, че просто ръководството няма достатъчно лостове да се справи с по-агресивните деца и техните нагли родители. И това е навсякъде, повсеместно, но 125 то наистина се стараят, доколкото е възможно. Те успяват и  сравнително добър гимназиален курс да постигнат, запълват си паралелките и балът последните години им пълзи нагоре

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 20:32 от Априлски душ

# 638
Темата стана доста...неприятна, но в Младост има и други училища, не е само 125.
Моето до 7 клас беше там , след това не му стигна бала и отиде в друго. Първоначално се ядосвах, но сега съм доволна, че стана така.
И много зависи на кои учители ще попадне детето, много!

# 639
Темата стана доста...неприятна, но в Младост има и други училища, не е само 125.
Моето до 7 клас беше там , след това не му стигна бала и отиде в друго. Първоначално се ядосвах, но сега съм доволна, че стана така.
И много зависи на кои учители ще попадне детето, много!

Да, така е. Както писах и по-назад, има доста разбити детски психики от г-жа Мадлен Христова. В нейния арсенал присъства гонене на петокласници от стаята, хвърляне на раниците им по земята. За тези малки деца, току-що дошли от началния етап, това е ужасен шок и травма. За съжаление, там я промотират като звезда.

# 640
Моето дете е в първи клас в 125-то. Ходи на частна занималня, 350 лв. е, декември 290 лв., три деца са. Засега съм доволна, класната е супер. Деца от нейната градина са в 128. Имат много проблемни деца в единия клас, цели 3. Не могат да се справят с проблема. Голямата ми дъщеря беше в 6 ОУ Граф Игнатиев до 7 клас, имаше много агресивни съученици. Много зависи на какъв клас ще попаднеш.

Общи условия

Активация на акаунт