Училищата в район Младост, София - VI част

• 38 686
  • 640
  •   1
Отговори
# 600
Не е добре всичко да е черно или бяло. Никъде не е коментирано, че отговорност се вменява на учителите, а родителите са оставени спокойно да си живеят, едва ли не. Моите наблюдения са точно обратно, всичко е ангажимент на родителите, учителите не са възпитатели. Да, но в училище родителите ги няма. Там авторитетът е учителят. И трябва да наложи граници, норми и правила за поведение. Не приемам, ако деца стигат до избиване на зъби, да си местим децата в други училища. Това не е нормална обстановка.

Допълвам - видя се кои са истеричните майки. Моля, успокойте се.

# 601
М, да, видя се. Ти си тази, която трябва да се успокои.

Сигурно си майка на дете в начален етап.

# 602
  • София
125-то го изкарахте черна овца. Има си кусури, но те са в прогимназията и са свързани с учителите.
В начален етап е много прилично и като преподаване, и като дисциплина в клас. Чак "побоища" и истерични учители не знам да има.  И някак си не си представям, че Иванчо седи на чина, идва Драганчо, удря му две крошета и му избива зъбите (не толерирам физическа разправа и липсата на контрол от страна на учителите), но и това - на едно дете ей така, от нищото,  му избили  зъбите, пък друго дете било  потърпевшо от истерични учители,  нещо не мога да го приема.
В крайна сметка всеки познава детето си - ако нещо не му е комфортно в училището, търси друго, без значение дали става въпрос за 125-то или 525-то.
А детето с избитите зъби преместено ли е?

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 21:46 от sali

# 603
Предполагам, че случката е станала в занималнята. Там са над трийсет деца на една учителка.  От години е така и на ръководството не му дреме, защото бизнесът с частните занимални върви добре, учителките от начален курс припечелват точно там, а потърпевши са децата и родителите, които не могат да отделят по 500 лева на месец, за да седи детето им часове наред в лошо осветено, усойно и тясно приземно помещение до училището. И пак ще кажат някои, че който си има деца, да си ги гледа, а не да ги праща на занималня. Но аз казвам, че ако не могат да организират прилична занималня на децата в училище, където да не си вадят очите и избиват зъбите, да кажат, да не подвеждат хората, а не да симулират дейност, с цел да отклоняват "клиенти"за частните занимални.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 21:57 от Априлски душ

# 604
  • София
Въпреки по-острият тон на Априлски душ, подкрепям напълно написаното.
Моят син имаше невероятното щастие да бъде приет в 125-то, все пак сме в района. Но беше в първи клас 2019/2020 г, и като дойде Ковид и затвориха всичко, класната г-жа Михайлова дори не се съгласи да събере и предаде учебниците на децата. След това не искаше да преподава онлайн, нямала компютър. Една майка йнподаеи лаптоп и искаше да я обучи, но не, не й влизало в задълженията. Мятаха се само задачи по Вайбър, пращаше децата да четат от онлайн учебниците на Просвета, докато техните отлежаваха в класната стая... Кошмарът беше пълен. По тази причина и заради липсата на занималня след 1-ви клас го преместихме в 118-то и не съжаляваме.

# 605
  • София
Това само показва, че всичко е въпрос до учител. Ние също хванахме Ковид- периода с голямото дете. Класната беше изключително ангажирана, преподаваше в класрум, правеха се контролни, изпращаше презентации и таблици, даже и по някакви технологии правеха проекти онлайн.
За да не излезе, че сляпо защитавам училището ще кажа, че обмисляме преместване след 5 клас за второто дете, но не можем да се спрем на училище (то не се знае и кои училища ще обявят свободни места).

# 606
A не бива да е въпрос до учител. Би трябвало всички учители да спазват определен стандарт в обучението, а не всеки път преди първи клас родители да се чудят на кой ще се падне късата клечка. Но това вече зависи от ръководството.

# 607
  • София
Въпреки по-острият тон на Априлски душ, подкрепям напълно написаното.
Моят син имаше невероятното щастие да бъде приет в 125-то, все пак сме в района. Но беше в първи клас 2019/2020 г, и като дойде Ковид и затвориха всичко, класната г-жа Михайлова дори не се съгласи да събере и предаде учебниците на децата. След това не искаше да преподава онлайн, нямала компютър. Една майка йнподаеи лаптоп и искаше да я обучи, но не, не й влизало в задълженията. Мятаха се само задачи по Вайбър, пращаше децата да четат от онлайн учебниците на Просвета, докато техните отлежаваха в класната стая... Кошмарът беше пълен. По тази причина и заради липсата на занималня след 1-ви клас го преместихме в 118-то и не съжаляваме.
По някаква случайност нашата класна също беше г- жа Михайлова от първи до четвърти клас, пак от 2019/2020 г. Следователно децата ни са били в един клас. Категорично НЕсъгласна съм с това, което пишете! Онлайн обучение имаше всеки ден, аз си бях вкъщи, защото работех онлайн и всеки ден бях ангажирана с пускането на лаптопа🙂Г- жа Михайлова беше стриктна и съвсем не е "мятала" задачи във Вайбър, а в школо, които аз лично снимах и качвах редовно там. Учебниците бяха предадени на родителите, за да се работи по тях вкъщи. Дори преди онлайн обучението  ни се беше обадила да провери дали всяко дете има компютър. Не разбирам какво целите с този коментар, г- жа Михайлова е една от добрите и отговорни начални учители в 125-то.
П.П. Поиграх си и  разтърсих в школо из съобщенията от времето на пандемията. Поствам скрийншот, видно от който още в началото на м.април учебниците бяха предадени на родителите

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 08:23 от stelaartois

# 608
Наистина какво се цели тук....?!? Но пък иначе ще се бием с учители и директор за правата на чуждите деца, нали? Щото сме  много принципни. Чак се правят някакви подмятания.....
Ама , като се задават въпроси , удобно се пропускат, понеже не им изнасят на двете с другата госпожа, дето не можело на ти да й се говори.

# 609
Жената сподели опит на други родители, които са имали проблеми и са искали да подадат жалба. Но четене с разбиране трябва.

# 610
Не, жената се опита да ме нападне, когато написах, че пострадалите си имат родители, които трябва да се жалват, а тя не се явява никаква, понеже нейното не е пряко засегнато и може просто да си премести детето.
Но, да, четене с разбиране трябва. Може да пробваш.

# 611
Може е сто пъти да повторите едно и също нещо. По-вярно няма да стане. Ето затова малко хора споделят изобщо в тази тема.

# 612
И кое точно не е вярно?

# 613
  • Пловдив/София
Включвам се с въпрос наистина ли частните занимални вече са по 500лв?
Езиковите школи как вървят, около 200 на месец?
И спорт около 150…

Понеже се колебая между частно и държавно именно в младост и основното, което ме спира, е таксата (на ръба сме да си я позволим),  но като чета се замислям, то почти се изравнява.

Лошото е, че в ЧУ всичко е оскъпено (например храната е двойно, макар и по-качествена), но май все пак си заслужава.

# 614
Много грозно се разви дискусията в последните постове.
Абсолютно съм в правото си да коментирам управлението на училището на базата на действията, които предприема ръководството му при нередности.
Дадох пример с някои от по-крайните случаи, в които НЕ са предприети мерки и са се опитали да заметат случаите.
Не съм споменавала никъде, че ще пускам жалба за чуждите деца, но това не означава и че ще си мълча, ако видя нередност, която е свързана с друго дете.
И двете случки са конкретни, в които родителите са било манипулирани да НЕ пускат жалби и че ако го направят, ще има по-лоши последствия за децата им.
Случка от миналата седмица отново относно жалба - групова от няколко родителя в един и същи клас - класната спира двама от родителите и започва да ги напада защо не са ѝ казали, че ще пускат жалба.
Да давам ли още примери?
Дала съм абсолютно обективно мнение и картина за ситуацията - занималня, смени, общо отношение на ръководството.
Както споменах, причината да обмислям преместване е съвкупност от гореописаните неща.
Естествено, че ме притеснява факта как се отнасят към проблемите, когато има такива.
От къде да знам, че утре моето няма да е част от нещо подобно и никой няма да се опита да вземе мерки?
Що за логика имат някои от пишещите…
Щом моето си е добре, а на другите им чупят зъбите, какво ме интересува, че не се вземат мерки…

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 09:34 от Anastacia

Общи условия

Активация на акаунт