В момента чета ... 84

• 47 154
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
За себе си не се чудя за последно спомената книга. Знам, че няма да ми хареса.

“Времеубежище” (защото пак се спомена и тя) вървеше бавно за четене при мен.

# 271
А при мен въобще не вървеше,но ще й дам шанс пак заради номинацията.Реших да си почина от Г.Никифоров с Олга Тогарчук “Карай плуга си през костите” и началото много ми харесва,но тях е толкова хвалена и препоръчвана тук,че е много вероятно и аз да съм в тази група.
За “Чудати разкази” бих казала,че ми привлякоха интереса,но с уговорка,че ми бяха бая чудати:) и странни,затова дълго отлагах втора среща с авторката.

# 272
  • София
След "Порцелановата кукла" дойде ред и за втората ми малинка за годината, която отива при мега-недоразумението "За ваше собствено добро" на Саманта Даунинг.
Изключително посредствен трилър, но с яко застъпено продуктово позициониране. Не си спомням да съм чела подобна книга, която така да гъмжи от конкретни търговски марки и то споменавани по много пъти. Чак неприятно му става на човек!
Явно романът е спонсориран от производителите на капсулирано кафе, мляко, хипермаркет Таргет (който и да е той), фирма за кетъринг, и, разбира се, Старбъкс, чието име беше споменато поне 15 пъти!
Абсолютно дъно е този роман, не си го причинявайте! Много съм възмутена, че подобни книги изобщо се издават.
Не мога да отрека, че идеята е що годе добра, но реализацията е трагична.

Сега се чудя с какво да си оправя вкуса.

# 273
Миж, кажи за "За ваше собствено добро", моля!

# 274
Спомням си за едно подобно продуктово позициониране в един роман, който май не довърших - героите се скъсваха да си вадят айфоните.

# 275
  • София

Какво да кажа, освен че съм възмутена от рекламите, които на практика скапват цялата идея. Частно училище, което гъмжи от психопати Joy Убийства по всевъзможни начини, а когато не се избиват, пият мляко, капсулирани кафе и ходят в Старбъкс.
Може да научите интересна информация за различните видове естествени отрови.

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 17:06 от Happy Mijjj

# 276
Саманта Даунинг е трагична. Енигма е, че я издават въобще.
Четох Моята прекрасна съпруга и накрая бях изумена единствено от мазохизма си.

# 277
  • София
Чела съм и "Моята прекрасна съпруга", но сега вече окончателно приключих с авторката.
Очаквах нещо от рода на книгите на Джоан Харис за колежа Сейнт Осуалд, а не това...
Друга мистерия ми е как Богдан Русев се е съгласил да я преведе. Доколкото знам подбира преводите си...

# 278
Наистина читателите сме толкова различни - на мен много ми хареса “За ваше собствено добро”, но четох книгата през призмата на отношенията учители-ученици-родители и на измишльотините с отровите не обърнах особено внимание, както и на самата идея на трилъра.

# 279
Поредното доказателство, че читателите сме различни - аз тази авторка за пръв път я чувам, даже първоначално си помислих, че пише в областта на чиклита.

# 280
  • София
Прочетох "Един аристократ в Москва" и направо съм без думи. Без думи съм заради оценката на книгата в ГР и положителните коментари, които четох за нея. Вероятно това ще ми е една от номинациите за Малинка за 2022, толкова да не ми хареса. Ако мога да определя книгата с 3 думи, те ще са: скука, скука и пак скука. За безумния и излишен обем не ми се и говори. Последните 30 стр ми бяха интересни само, но краят  ми беше странен и не ми допадна. Оценка 1/5. Не препоръчвам.
Продължавам с "Елегантността на таралежа".

# 281
Дай някакви подробности за сюжета? И аз си я свалих, за всеки случай Grinning
Сега чета втората книга за Хоул - приятна е, нещо като пародия по 1001 нощи. Авторката е засилила хумористичните елементи. Дано след обещаващото начало да не стане скучна.
Хоул е в поддържаща роля, а Софи ще се появи за малко само накрая (чудесно).
Главните герои са комично глуповати, но не са скучни като нея (за сега).

# 282
  • София
Главният герой е осъден на домашен арест в хотела, в който е отседнал до края на живота си. И съответно действието се развива само там, ако не броим разни истории от миналото му, които се споделят от време на време. Смятам, че идеята има потенциал, но реализирана по този начин изобщо не ми хареса.

# 283
Бях си набелязала книгата след Нора Уебстър, която трябва да завърша утре, но след този отзив май ще я отложа. А с такова желание си я купих заедно с разни други, не е истина. Сега не знам какво да чета.

# 284
Какво да кажа, освен че съм възмутена от рекламите, които на практика скапват цялата идея. Частно училище, което гъмжи от психопати Joy Убийства по всевъзможни начини, а когато не се избиват, пият мляко, капсулирани кафе и ходят в Старбъкс.
Може да научите интересна информация за различните видове естествени отрови.
Миж, аз ако съм на твое място, ще отворя книгата в един текстов редактор, ще сменя навсякъде имената на супермаркета, на веригата за бързо хранене, на млякото и на кафето и после ще я пусна по торент тракерите и файлообменниците Grinning

Общи условия

Активация на акаунт