В момента чета ... 84

• 47 183
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Между различните книги, които чета, четох и от разказите на Йосиф Перец -“Ние от шестия ден”, разкази за животни и хора, в компанията на които наистина се чувствах уютно, тъжно-весели, но мен ме трогнаха. Темата “за животните с любов” я има и тук, но с добавка : “ - и за хората”. Съжалявам, че не взех два броя от тази книжка, да имам една и за подарък.

# 436
  • София
Ее, Миж, жалко за гредата с нежеланите момичета. Аз много я харесах въпреки предвидимата история.

Вили, аз я почнах след много силна серия от "Стълба към небето" и "Били Съмърс".
Вероятно затова не ми допадна..

# 437
Много вероятно, според мен има голямо значение какво е четено преди дадена книга, затова някои книги, които са били много харесвани и хвалени, се е случвало никак да не ме впечатлят или харесат.
По този повод - за който има желание да чете книги от български автори, на историческа тематика (или връщащи в отминали времена) нека да погледне - ако още не е, книгите на Фани Попова-Мутафова например, пък после нека сравнява, ако иска с хайп авторите, чиито имена честичко се споменават.

# 438
  • София
Приключих с "Избави се от тревожността". В началото книгата ми допадна повече. Съгласна съм с голяма част от описаните неща и даже бих могла да кажа, че се отъждествявам с част от тях. Записала съм и съм си отбелязала някои от практите и ще ги изпробвам, за да видя дали ще са ми полезни. Втората част и най-вече практиката с "любопитството" въобще не ми допадна и чак съм изненадана, че би могла да е в помощ на някого. Оценка 3.5/5.

Продължавам със "Сол при солта".

# 439
  • София
Започнах Приказка на Стивън Кинг, и оооооо, ще цитирам Аня, че съм си точно на правилното място. 30% стигнах и ми е много приятно да чета, разкошен, разкошен майстор е Кинг. Гради страхотни, пълнокръвни образи и това, че в книгата присъства свръхестествен елемент я прави съвършена за мен. За момента няма напрежение, мрачнотии, страхотии и т.н, но ако и това се включи в един момент, ще ми е първата категорична 5-ца за годината.

# 440
  • Mostly in my mind
Приключих с "Избави се от тревожността". В началото книгата ми допадна повече. Съгласна съм с голяма част от описаните неща и даже бих могла да кажа, че се отъждествявам с част от тях. Записала съм и съм си отбелязала някои от практите и ще ги изпробвам, за да видя дали ще са ми полезни. Втората част и най-вече практиката с "любопитството" въобще не ми допадна и чак съм изненадана, че би могла да е в помощ на някого. Оценка 3.5/5.

Какви са практиките? Интересно ми стана.

# 441
А чели ли сте “Гняв” на Кинг? Една от следващите книги, към които съм се насочила е, поради интересната (според мен) тема, която засяга.

# 442
  • София
Не съм чела Гняв, сега прегледах набързо сюжета, предвид годината на издаване подозирам, че ще е брутална и много добра за почитателите на жанра.

# 443
  • София

Какви са практиките? Интересно ми стана.

Ако не забравя, ще кача какво съм снимала. Запомних по-добре тези, които не ми харесаха... Grinning Например това за любопитството- като започнеш да изпитваш тревога- да започнеш да любопитстваш за някакви неща. Имаше пример, ако това се случи, докато си в банята, можеш да се замислиш защо сапунът мирише по определен начин примерно. На мен това ми прилича на разсейване, но човекът беше отделил примерно 70 стр. колко важно е това любопитство и как помага. Иначе основната му идея е, че тревогата е вреден навик и е писал как изобщо можеш да премахнеш всякакви вредни навици. Направил си е приложения и разказва как негови пациенти са се справили с това.

# 444
За Гняв- според уикито напомня на някои реални събития. Мисля, че си заслужава да ѝ се отдели внимание.
Преди “Гняв” вероятно ще чета “Стълба към небето”, искам да видя интерпретацията на Бойн на идея, която е засегната и в “Сюжетът” (The Plot”). Последната четох миналата година и до средата ми харесваше много, после започна да ми става още по-неприятен главният герой, но освен това някои подозрения за определени събития почнаха да прозират и може би и там някъде книгата ме изгуби като потенциален фен. Сега като се връщам към нея, по-скоро имам неприятно усещане за историята, отколкото да мога да кажа, че книгата ми е харесала много като цяло. Затова искам да видя как ще възприема историята при Бойн. Още се колебая дали да я чета в превод (предвид добрите отзиви, смятам че ще е добър, откъс не намерих засега), но началото на английски ми се стори лесно за четене, което пък е много подходящо за идеята ми тази година да чета повече книги в оригинал, малко изоставам от този план. За книга на френски език после съм предвидила все пак Trois.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 16:22 от fenyx

# 445
"Гняв" е брутална до такава степен, че случващото се в книгата започва да се прилага и в реалния живот. В следствие на което Стивън Кинг е забранил изрично да се преиздава.
В момента чета "Призрачни огньове " на Дийн Кунц и в момента ми върви по-бавно, отколкото ми се иска. Отделно тръгва да се разпада хартиеното издание, а и забелязвам доста грешки в изданието, което допълнително спъва четенето. За пръв път Изток-Запад ме разочароват толкова, а съм изчела немалко техни книги.

# 446
"Гняв" съм гледала на пиеса преди доста години и много ми хареса . От много време искам да я прочета има я в читанка та ,който иска може да й хвърли едно око. Дано скоро стигна и до нея.

Иначе чета "Харем" Колин Фалконър и ми харесва, вчера от майка ми разбрах че е имало сериал за Сюлейман ,може да го изгледам след книгата.

# 447
Български историк е писал по темата за харемите , ако някой има интерес да получи представа не само от художествено произведение, а за живота в такава среда  - “Османските потайности: Харемът“ (Ибрахим Карахасан-Чънар).

# 448
  • Галифрей
Излезе ми реклама на „Легендата за Подкин Едноухия“  на Кийрън Ларуд от поредицата "Петте царства". Чели сте го? Хубово ли е? Изглежда ми обещаващо.

# 449
На мен не ми е харесала "Гняв". Дала съм 3 звезди и нищо не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт