В момента чета ... 84

• 47 159
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И аз изключително много се зарадвах за Букъра на Господинов! Чела съм му всички книги издадени към момента и определено "Времеубежище" е на друго ниво. Самият той в една среща преди 10-ина дни каза, че тази книга е анти-носталгична (а той определя себе си като носталгичен тип писател), може би това е едно от нещата, които много ми допадна. В нея успяхме да "се срещнем" с него по много теми и на много нива.

"Физика на тъгата" и мен не ме грабна, за "Естествен роман" съм с доста противоречиви чувства също, но "Времеубежище" е от друго измерение, има дълбочина и освен всичко друго си личи, че зад нея стои неимоверно количество труд.

Това е изключителен успех и е направо страхотно, че се случва в навечерието на 24-ти май!

# 466
Честит празник, четящи хора!
Днес той е двоен, защото снощи български автор получи световно признание, много се радвам за Георги Господинов ! (успях да проследя снощи събитието, така че тази сутрин не беше вече за мен новина).
Откривайте нови книжни светове и нека те бъдат вашите (време)Убежища!

# 467
  • в сърцето на един мъж...
Честит празник, мили четящи хора! Честита награда и на Георги Господинов! Това е огромна чест и радост особено в навечерието на такъв прекрасен празник!

Уроци по химия май няма лошо мнение за нея Simple Smile Жените в замъка и аз мислех да го чета, но го оставих по-назад. Но май не съм попадала на мнение

# 468
  • Варна
Честит празник, четящи другарчета! Simple Smile
Поздравления за успеха на Георги Господинов, Анджела Родел и ИК Жанет 45 ! Simple Smile

До този момент не съм чела нищо на Георги Господинов, но днес като пусна поръчка вероятно ще включа и неговото " Времеубежище", за да се запозная с творчеството му. Simple Smile

" Уроци по химия " на мен ми хареса.

# 469
Отивам да купя "Времеубежище" .

# 470
  • София
Честит празник на българската книжовност!
Благодаря ви, че споделяме страстта си към книгите и четенето в тази тема 🌷!

# 471
Честит празник! 📚🖋🤓
Честита да е наградата на Г. Господинов!
В негова чест започнах (за втори път,че първия не бях в подходящото настроение сега дано я завърша) в Сторител "Времеубежище ".

# 472
Честит празник на всички! Честит да е и Георги Господинов!
П.с. ...и аз си поръчах Времеубежище

# 473
  • UK
Честит празник!
Честита награда на Г. Господинов!
Аз за късмет я бях поръчала книгата и днес сутринта ме чакаше пред вратата. Сега обаче трябва да свърша "По пътя" и чак тогава ще я почвам.

# 474
Спомням си, беше една от първите седмици на пандемията и Г. Господинов гостуваше в едно телевизионно предаване малко преди излизането на книгата му на пазара.
Тогава живеехме в такава изолация, хиляди неизвестни, че интервюто с него, което все още помня, бе един от малките лъчи, от които имахме нужда.
Честит празник!

——
Чета на италиански сборник с много страшни действителни случаи. Не съм почитател на жанра, но ми попадна покрай една препоръка и за първи път изпитвам истински страх,  докато чета книга.

# 475
Честит празник, любими четящи хора!

Не можах да стигна до книжарница днес, но и аз ще си взема "Времеубежище". Не съм чела нищо от Георги Господинов, не знам дали ще е моят автор, но искам да го подкрепя за този огромен успех. 🍀

# 476
Страхотно настроение създаде Георги Господинов сред общността от четящи и виждам, че хората наистина се радват на този успех и споделят вълнението си, днес минах през Ориндж да купя по една книга на децата за празника и всеки втори, влязъл в книжарницата, питаше за "Времеубежище".
Чета "Изгубените рози" от Марта Хол Кели и не ми е безинтересна, но и вече 200 стр. не ме грабва. Ще я дочета, но няма да ми е в топ заглавията за годината.
Вили, аз съм чела само разкази и есета от Г. Господинов, с романите не съм запозната, но със сигурност ще си взема "Времеубежище" от панаира.

# 477
  • Чукарландия
Честит Светъл Празник, прекрасни четящи момичета и момчета! 📖📚📖
И както поздрави Георги Господинов: Честито чудо на езика! 🎉

Приключих Съвършени останки. Приятен трилър, без да е нещо ЕХА, но се чете лесно и бързо. Увлича. Надявам се да преведат и останалите книги от поредицата за Люк Каланак. 5*

Започвам Бонита Авеню - Петер Бювалда. 🤗

# 478
BBeLLa, Има я следващата на предварителна поръчка.

# 479
  • София
Завърших "Хотел "Ирис"" на Йоко Огава. Странна книга, нищо особено. Сюжетът се върти около сексуалните взаимоотношения между мъж на неопределена възраст, но по описанието 50-60 и млада жена, доста странни и перверзни тип садо-мазо. Начинът на писане ми допада, но някак сюжетът е доста нелогичен. Взаимоотношенията са съсшити с бели конци, почват от никъде, без никаква логика във възникването им и развитието им. В някакъв момент се появява още един герой, който също не е твърде логически свързан със сюжета и развитието му.
Продължавам с другата книга на Ишигуро, която взех от библиотеката "Неутешимите".

Общи условия

Активация на акаунт