В момента чета ... 84

• 46 994
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Mostly in my mind
Не ни беше харесала кой знае колко на повечето от нас.

# 91
На мен да, дори я номинирах за книга на годината. Simple Smile

# 92
  • София
На мен да, дори я номинирах за книга на годината. Simple Smile

И на мен ми беше номинация Blush

# 93
  • София
Дочетох "Последното парти" на Клеър Макинтош. С нищо незапомняща се, но поне не дразни. След седмица сигурно няма да си спомням за какво се разказва.
Започнах да слушам "Малинверно" на Доменико Дара на италиански, прочетена от автора. Рекламирана е като подобна на „Сянката на вятъра“ на Сафон, но единственото общо е, че има гробище и книги. Три глави се измъчих да изслушам на инат, но не мога повече. Описания, префърцунени изрази и едно голямо НИЩО. Не се случва нищичко. Прииска ми се на панаира на книгата да мина през Лемур Букс и да им кажа да не лъжат, защото се подведох да си загубя времето заради написаното от издателя:
Скрит текст:
Доменико Дара съчетава таланта на устните разказвачи с писане, което сякаш е застинало във времето, обвито в приказен ореол.

„След „Сянката на вятъра“ на Сафон не бях попадала на роман, който да ми въздейства по същия силен и магически начин. Вече имам ново съкровище в библиотеката си, което няма да спра да препоръчвам на всеки, който е влюбен в книгите.“
Соня Хачикян, издател

# 94
Имах подозрения за “Малинверно” че е попрехвалена, забелязала съм я като заглавие, но с толкова натрупани книги в последните покупки успях да не я включа.
Прочетох малко от началото на английски от “Чарли и шоколадовата фабрика”, за мнение само от това е рано, но установих, че е изключително лесна за четене в оригинал.

# 95
Големият ми син е 3- ти клас и съм си наумила да му купя първите части на Хари Потър и Пърси Джаксън. Интересно ми е дали ще му допаднат.

"Хартиеният замък" я четох скоро и бих казала, че ми хареса. За 5, не е, но 4/5 мога да дам.

Диана, успех. Ще ми е интересно да я прочета.

# 96
  • София
Иве, винаги могат да ти кажат,че оприличаването е субективно усещане или нещо подобно Simple Smile Така че няма смисъл да се занимаваш.
Аз с Лемур Букс имам едно силно попадение ("Смола") и две греди ("Попитайте Сара Грос" и "Сицилианските лъвове"), които добре че бяха от библиотеката, та да не ме е яд. Набелязала съм си за някога "Тъкачната вила", но ще е от библиотеката. Общо взето го дават малко елитарно или поне на мен така ми се струва Simple Smile

# 97
Малинверно ме чака и мен, някъде бях видяла съпоставка с "Вода за цветята", може би заради гробището... Аз имам навика да харесвам попрехвалени книги, така че ще ѝ дам шанс. Simple Smile
Лемур ги харесвам като издателство, "Торто арадо" например ми е добре изпипана като издание - твърди корици, хубав шрифт и най-важното, че не съм намерила досега печатни грешки. За разлика от "Аляска Сандърс", която си ги имаше в изобилие. "Момиче на война" също харесах, "Смола" също... "Мадам Екзюпери" ми е в списъка, дано се появи в нашата библиотека.
Иначе бразилската книга е интересно попадение - хем е магична, с божества, ритуали, жреци, хем и земна, с кътчетата неплодородна земя, богата природа, разнообразни цветове и аромати.
Проблемът ми обаче е, че ми е трудно да почувствам двете сестри - главни героини. Минала съм повече от половината, но все още не мога да се развълнувам от нелеките им съдби. Не съжалявам, че я чета, битът ми е непознат и ще понауча нещичко, но няма да влезе в личната ми класация.

# 98
Ако "Малинверно" има нещо общо със "Сянката на вятъра", то е, че най-вероятно Доменико Дара си е преписал идеята за гробището за книги и загадъчната дама. Само че ако в "Сянката на вятъра" има шеметно действие и напрегнати моменти, то в Малинверно има само депресиращо безвремие. На мен ми идваше да застрелям главния герой, за да сложа край на мъките му. Само началото ме грабна, защото наистина звучеше оригинално, но уви, натам не е така.
Почти прочетох "Анжелик", новата на Гийом Мюсо и ако не се изцепи с някакъв идиотски финал като в "Непознатата от Сена", то много ми харесва, типичен и любим Мюсо дотук ❤

# 99
Прочетох "Острови между световете" и продължението и - "Чистият огън" на Вадим Арчър. Изключително приятно фентъзи тип "космическа опера". След това - "Избралият бездната" от същия автор. Какво да ви кажа, ако имах в къщи библия, след тази книга щях да я закача с една тел в тоалета Joy По-оригинална и правдоподобна интерпретация на мита за сътворението досега не ми беше попадала! Продължих с "Ледената арфа на гангаридите", пак на Вадим Арчър. Доста по-слабо фентъзи. Може би ще се понрави на почитателките на "Игри на тронове" и други подобни исторически саги с малко магия за цвят.

Последно завърших двете книги от цикъла "Разследванията на Даша Пронина" на Елена Михалкова - "Живот под чуждо слънце" и "Домът на самотните сърца". Доста добро съчетание от криминале и психотрилър.

# 100
  • в сърцето на един мъж...
Набелязала съм си за някога "Тъкачната вила", но ще е от библиотеката.

Нали знаеш, че има три части? Баща ми я чете наскоро и много възторжено я похвали, каза, че била неочаквано добра. Аз си я взех заради препоръка от темата, но още не съм я чела.
Започнах "Четирите вятъра" на Кристин Хана, много харесвам как пише тази жена. И тази й история се чете леко и увлекателно и докосва сърцето.

# 101
Паралелно с “Как се раждат емоциите” зачетох “Чудати разкази” на Олга Токарчук. От нея съм чела “Правек и други времена” и много ми беше харесала.

# 102
Тези разкази много ги харесвам. Ще ми е интересно да споделиш впечатления и от новелата в края - “Календар на човешките празници”, навява много и различни, особено в теологичен аспект теми за размисъл.

# 103
Диана,успех от мен!Сигурна съм,че ще ни изненадаш приятно👍!
И аз днес ще подхвана "Малинверно" и ще споделя.
Малко ми стана съвестно ,че напоследък не давам грам шанс на книги,които не ми тръгват добре в началото,а после чета,че действието се развивало увлекателно и непредсказуемо.Но пък и не искам да си причинявам този дискомфорт на изчакването.Ако в свободното си време за хобита се напрягам,то какъв е смисълът?
Книгите са в изобилие,затова ви благодаря за препоръките тук,улеснявате избора ми,а и винаги е приятно да ви чета.

# 104
Тези разкази много ги харесвам. Ще ми е интересно да споделиш впечатления и от новелата в края - “Календар на човешките празници”, навява много и различни, особено в теологичен аспект теми за размисъл.
Всъщност ги купих, повлияна от твоето мнение. Допадат ми засега, а пак заради споделеното от теб, започнах с четене на “Календар на човешките празници”. Много ми хареса, дисекция е на това как се контролират масите. Един от инструментите е религията. Реално никой не знае, истина ли е това, което се дава по телевизията. Монодикос изчезва, но на властта дори не и хрумва да го сподели, просто поддържа лъжата, че както винаги е там и се събужда. Благодаря ти за препоръката.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 19:27 от mariposa333

Общи условия

Активация на акаунт