В момента чета ... 84

• 47 077
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Жалко за Алма Катсу. Много харесах "Дълбините", а "Треската" е единствената нейна, която нямам и която е на издателство Orange Books. Оказа се, че я имам в оригинал, а не мислех, че е превеждана на бългаски.
Аз за пореден път се убеждавам, че предизвикателствата не са моята бира и няма да се занимавам с тях. Бях си определила книга на Мураками в категорията "книга над 500 страници", но не ми потръгна изобщо и я оставих настрана. Вместо нея взех "Нора Уебстър" на Колъм Тойбин, че отдавна ѝ се каня и определено е по-добрият избор в момента. Май ICU не са издавали негова книга след тази, дано това не е последната, преведена на български език.

# 181
  • Mostly in my mind
Аз много не харесвах Кевин. И основно майката. Поведението й беше за мен адски дразнещо. После, като си говорихме тук, а и наскоро в края на една книга (убиеца на четирите маймуни) го прочетох, че на серийните убийци им е заложено/вродено това, а не зависи от трудно детство, лошо възпитание и т.н.

# 182
  • София
Същата теза (че съществува ген на убийците, който може да се предава) е застъпена в "Да защитаваш Джейкъб" Simple Smile
Още една книга, която много ми беше харесала Simple Smile

# 183
  • Sofia
Аз не съм чела още за Кевин, но "Да защитаваш Джейкъб" просто ме разби психически и разсъждавах над нея много време след това. Подготвила съм за четене и "Трябва да поговорим за Кевин", но честно казано в момента съм под много сериозен стрес  и тази книга усещам че ще ме блъсне повече и от Джейкъб.

За момента още се разтоварвам с леки, незапомнящи се кримки и трилъри, нищо съществено за отбелязване.

# 184
Аз също не можах да изтърпя "Трябва да поговорим за Кевин " стигнах на около 150стр и я продадох но честно казано малко съжалявам, че не я прегледах до края. И да сега по повод събитията в Сърбия стана на въпрос за книгата та по принцип ако се сдобия с нея електронно бих прегледала края.
Ще прочета "Да защитаваш Джейкъб".

Иначе приключих "Лека нощ красавице "
Като замисъл и идея е ок,но изпълнението куцаше на много места. Не ме трогна.

# 185
Да се оплача от "Посветена" на Ина Ясипова. Лека, странна и глуповата смесица ала Розмари де Мео и Индиана Джоунс. Твърдо НЕ от мен.
Сега съм на Стивън Кинг "Приказка".

# 186
Започнах “Хари Потър и Огненият бокал”. Май ще прочета цялата поредица, на децата - вероятно само до третата книга вкл., макар че и тя е малко по-страховита за по-малките, отколкото първите две.

# 187
  • Галифрей
Започнах “Хари Потър и Огненият бокал”. Май ще прочета цялата поредица, на децата - вероятно само до третата книга вкл., макар че и тя е малко по-страховита за по-малките, отколкото първите две.
За мен най- страховита следващата част  “ Орденът на фениксът”. Лично мнение ,за мен тази част беше най-тежка от всичките.

# 188
Началото на четвъртата книга ми се стори малко по-страшно за по-малките (начинаещи четящи) деца, но след като я прочета ще преценя какво да правя, още повече - ако има от тях ентусиазъм и желание да им чета и нея 🙂.
След третата книга само на последната съм чела резюме на сюжета, така че сега не се изкушавам да надникна напред, а филмът (по четвърта книга) много отдавна съм гледала (този път е попаднал в гледаните от мен) и за щастие нямам ясен спомен. Следващите книги/филми не съм чела/гледала.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 19:21 от fenyx

# 189
  • София
На мен ми хареса "Трябва да поговорим за Кевин" даже ми беше номинация по-миналата година. Вероятно не всичко зависи от възпитанието, но за мен в книгата бащата имаше много по-голяма вина, отколкото майката.

# 190
И аз може да прочета от Читанка книгите за ХП от четвърта нататък; тях не съм ги препрочитала отдавна, защото има неща, които ме дразнят.
Може и да поизчакам, защото имам доста хубави (предполагаемо) нови книги, които бях планирала за тази година.

П.п. да поясня - предпочитам от Читанка, защото моите са от старите неилюстровани издания, освен това са неприятно тежки и съм ги чела многократно, вероятно не са в най-добро състояние.

# 191
  • Mostly in my mind
Ето какво пише накрая Джонатан Баркър, ако на някой му е интересно...или иска да си припомни.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 19:30 от Лолита

# 192
  • София
Само че при Кевин имаше много, много червени лампи, които бащата се правеше, че не вижда. Дори да е така и да се раждаш психопат, не е нормално да не получиш психологическа помощ, когато някой около теб вижда, че нещо не е, както трябва. Не може да живееш с такъв човек и да се правиш, че нищо не се случва. Иначе съм сигурна, че има и много психопати, за които наистина и най-близките им не подозират, че имат проблем, но при Кевин случаят не беше такъв.

# 193
  • София
Според мен бащата, цялото му описание, с политическите му вярвания, с цялостното си поведение беше събирателен образ на позитивизма, който е така широко рекламиран за много полезен и успешен, описан като задължителен за типичния американец. Той вярваше, че са едно щастливо семейство, че може да води Кевин на мачове, да бъдат приятели, стараеше се да вижда само най-хубавото в него, да не го критикува, за да не пречупи характера му и т.н.  - неща, които могат да се прочетат в голяма част от съвременната приложна психология за отглеждане на 'щастливи деца'. Слагам в кавички, защото реално се получава като че ли точно обратното. На мен книгата ми хареса страшно много, от книгите , по които не спирам да мисля след като затворя последната страница, които бих прочела отново, които са многопластови и дават много за размисъл. Малцина обичат да четат такива книги, защото това не са приятни четива, а точно обратното, остават горчиво чуство, особено ако се замислиш, а дори и на подсъзнателно ниво, как тези неща могат да се случат на всеки, и зад всеки убиец стои една майка, която поне в половината случаи е полагала дългогошишни усилия по отглеждането на скъпоценното съкровище и в крайна сметка никой не създава деца, с идеята да станат чудовища....

# 194
  • Галифрей
И аз може да прочета от Читанка книгите за ХП от четвърта нататък; тях не съм ги препрочитала отдавна, защото има неща, които ме дразнят.
Може и да поизчакам, защото имам доста хубави (предполагаемо) нови книги, които бях планирала за тази година.

П.п. да поясня - предпочитам от Читанка, защото моите са от старите неилюстровани издания, освен това са неприятно тежки и съм ги чела многократно, вероятно не са в най-добро състояние.
Като си спомням за мен има доста неща които ме дразнеха и пълно дупки в сценария. Като цяла историята си е хубава. Аз така й не разбрах след като триото пропусна последната година ( тогава нямаше смисъл) и чак на края се върнаха да спасят светът. Димплома не им дадоха за завършено образование 😂

Общи условия

Активация на акаунт