В момента чета ... 84

• 47 118
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • в сърцето на един мъж...
Да, да прочетох. Simple Smile  Даже в обяснителните бележки пише, че е по действителна история.

Аз много я харесвам и винаги след нейна книга ровя за факти. За мен беше много жестока историята

# 541
  • София
Определено ми допадна стила и и в бъдеще бих взела да прочета и други нейни книги. Simple Smile

# 542
  • в сърцето на един мъж...
И останалите са много хубави Simple Smile

# 543
Съпругът ми е във възторг от "Времеубежище",каза че едва ли поколението след 80-те ще я разбере,и също се учуди как литер.критици са я оценили в Англия,когато не се живяли в нашата реалност,което е похвално,защото авторът явно умело е пресъздал Времето,с една дума не спираме да се радваме за наградата.
Аз преди време я бях започнала и ми се стори,че нямам нужното IQ от ранга на хората,които биха я оценили или от ранга на самия Господинов и веднага я зарязах,защото нищо не ме грабна да й дам шанс,стори ми се претенциозна,но сега с удоволствие пак ще се пробвам.

# 544
Споделям възторга на съпруга ти, снощи я започнах и просто не мога да я оставя. Понеже не много отдавна четох разказите му, идеите за стаите на паметта, неслучилото се минало и отказаното бъдеще са ми познати, както и образите на Гаустин и Хилде, но тук са обединени от сюжета и разгъщат цял многомерен свят, надхвърлящ обикновеното въображение. Освен това се чете много лесно, защото има логическа свързаност между събитията и идеите се следят с лекота. Тя като че е написана с лекота, така ми звучи.

# 545
  • Mediterraneo
Със същото усещане съм и аз за Времеубежище. Въпреки фасетъчния стил, който може да е труден за въприемане, на мен ми беше хубаво да съпреживявам книгата.

Завърших Копринената буба на Галбрейт. Толкова много харесвам стила на авторката!

# 546
Calabria,
Председател на журито е Лейла Слимани. Още една причина да я харесвам (освен нейната Нежна песен).

# 547
У наше село се изчерпала още на обяд на 24 май... Както май и из цяла България. Не можах да се добера, ще чакам допечатка.

# 548
Да попитам: някой чел ли е В градината на змея на Лейла Слимани?

# 549
Аня,добавям я в списъка👍.
Аз съм на “Фотографът” Г.Никифоров😂,вече май ви досаждам:),”Лисицата” може и в Сторител да я довърша.

# 550
Да попитам: някой чел ли е В градината на змея на Лейла Слимани?
Аз я четох, но не ми хареса толкова, колкото "Нежна песен", да не кажа, че направо ме потресе и отврати. Помня, че я коментирах в темата навремето.

# 551
  • Разпиляна във въображението
Започнах "Сърце" на Виктория Бешлийска.

# 552
  • София
Ако някой ме попита защо не чета Исабел Алиенде не бих могла да отговоря...
Преди много години четох двете ѝ книги за Ева Луна и ми бяха харесали, но след това все нещо ме възпираше да посегна към романите ѝ.
Сега обаче след като приключих "Виолета" мисля да попълнят пропуските си по отношение на тази авторка.
Много ми хареса тази книга - изключително завладяваща, динамична и истински женска книга! Това е един  мащабен, цветен и пълнокръвен мемоарен разказ за живота на една забележителна жена ( Виолета), с много детайлен поглед , разказ , обхващащ времеви диапазон от цяло едно столетие - от 1920г. и пандемията от Испанския грип, през Голямата депресия и Втората световна война, през мрачните години на терор и репресии, наложени от чилийската хунта та чак до наши дни и Коронавирусната пандемия. Алиенде ни  води от затънтените чилийски селца до бордеите на Маями и Лас Вегас, от северните норвежки гори до джунглите на Конго.
И макар че в много отношения не симпатизирах на Виолета историята е чудесно написана!

# 553
Завърших "Стаята на чудесата". Книгата не е лоша, но някак ми се видя малко наивно написана. Разбира се историята на детето ме трогна, но частта със сбъдването на мечтите от списъка му не ми беше интересна.

# 554
Прекрасна е Исабел Алиенде и аз преди няколко години я преоткрих и попрочетох повечко неща от нея. Хареса ми и “На жените с любов”, докосна ме на различни нива и ми показа, че и в кратките формати ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт