Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 208
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Burgas
Ние имаме в коридора Пакс с плъзгащи врати 150/236 с плитка рамка-то по-скоро е антре с правоъгълна форма и 5 врати към другите помещения,за това предпочетох да е плитък,да не стърчи много напред .Това са 2 рамки по 75 см,в едната отгоре до долу имаме рафтове за обувки,в другата-изтеглящ се  лост за връхните дрехи,няколко рафта за чанти и една изтегляща закачалка, монтирана на страницата за други дребни неща...Вратите са бяло стъкло с бели профили,не са мръднали вече 5г.ежедневно многократно плъзгане .Механизмите са с плавно затваряне,в комплект с вратите.

# 271
В тези плитките РАХ дето са, дали ще е удобно да се държат връхни дрехи, якета и други подобни? Имам стандартен и ми е много удобен.  Но за друго място ми се иска да сложим от плитките. Ще бъде за обувки и якета. Но ме притеснява съхраняването на закачалки.

# 272
Нямам плитък РАХ, но имах плитък гардероб в антрето, в който закачалките се поставяха успоредно на стената. Не ми беше удобен, защото ми събираше малко връхни дрехи - едно дамско вълнено палто, върху него една пелерина, едно кожено яке, две пухени якета, едното от които с голяма качулка и... трябваше да ги притисна, за да затворя вратите. Това е само за двама възрастни. Не ми беше достатъчно. Може би организацията при borka01 е по-добра.

# 273
В плитка рамка 100см минавата на два лоста един до друг (при 50 см може да се сложи съответно само един, а при 75 см се губи повече място настрани). Вариант е да купите и ползвате изтеглящи се но от друго място. В Икеа има само двойни статични лостове за плитък Пакс 100 см.

# 274
Драго, на показаната от теб снимка са само закачалки с панталони. Имаш ли със стандартни закачалки и връхни дрехи?

# 275
Връхните са обемни и повече от 2-3 якета едва ли ще сместиш.

За добиване на предстова колко големи са пакетите може да се види в you tube...клипчета много има, на част от тях показват и как разопаковат пакетите та се вижда кое колко е голямо..

Гърбът на пакс е тънкяж, сгънат на две.

В чуждите икеи има мисля размери на пакетите. Преди поне го имаше това, даже и в икеа.бг.

# 276
Драго, на показаната от теб снимка са само закачалки с панталони. Имаш ли със стандартни закачалки и връхни дрехи?
То е ясно, че не е като гардероб 60 см, но все пак... Също от значение е и колко дебели якета се носят и какви са им размерите. Ние не носим палта и шуби и в плитък гардероб с панти имам 6 якета сложени. Още 4 перманентно зимата висят отвън (ротират ги). Просто издърпването внася някакво удобство.

# 277
  • Burgas
Вярно е,че не се побират много зимни якета на закачалка в плитката рамка- обикновено са 4 при нас и там закачаме тези ,които носим в момента-като влезеш в къщи да се съблечеш и закачиш там.
Не обичам открити закачалки до входната врата,за това предпочетох този вариант.
При нас е подобно на това:

Обаче пък всичките ни обувки са в другата половина на гардероба-официални,ежедневни ,сезонни,ботуши,спортни...Повечето по кутии,за тези,които се носят в момента имаме от металните рафтове.

# 278
Борка а на каква ширина горе долу влизат якетата. Ясно ми е,че зависи и от вида им. Но на 100 см рамка би трябвало спокойно да са два реда закачалки и да се съберат 8 якета.  Или на 59 см на две височини пак 2 по 4 броя?

# 279
Вижте снимките. Показаните от мен са Пакс рамки 100 и до нея 50 см. Общо ширина 150 см. На borka 01 снимката е на Пакс 75 см.

# 280
  • Burgas
Да,моите рамки са 2 по 75 см.В момента с тънките якета  могат да се съберат повече на брой като в ширина 50см са напълно достатъчни,на зимните обаче им трябва повечко място,може би 55 см.,но много зависи и от размера на якетата-мм има една пухенка,която е доста обемна и "изяжда" много място...

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 11:51 от borka01

# 281
Благодаря много.  Ориентирах се вече.

# 282
Здравейте. В търсене съм на легло с място за съхранение и тъй като нищо от стандартните сайтове не ми хваща окото, се спрях на варианти от Икеа. Колебая се между Songesand, Brimnes и Hemnes, като клоня към  Hemnes, но за съжаление в българския сайт не предлагат чекмеджета за под легло за тази серия. Brimnes ми е втория фаворит, но също като Songesand пише, че е изработен от хартиено фолио и пдч, което не ми вдъхва доверие за дълготрайна употреба. Имате ли впечатления от посочените модели?

# 283
Днес ходихме до ИКЕА с намерение да поръчам обзавеждането за спалня, но нещо бях разколебана и в крайна сметка някак така се стекоха нещата, че се отказах. Оф, не мога да взема решение. Първо влизам в магазина и леглото и скрина от мострената зала ги нямаше. Имаше подобен скрин, но някак ми се стори паянтов, и механизма за плавно заяде, а той ми беше фаворита. Служителката от залата беше изчезнала, отидохме до една друга наблизо, тя беше много отегчена. Имахве оферта,
влезе в поръчката и се оказа, че рафтовете за гардероба ги няма. Трябвало да ги следим на мейла. Някаква част пък трябвало да дойдем на другия ден да вземем от магазина. А останалото от централен склад след три дена. Това ме изнерви, явно не съм свикнала с политиката на ИКЕА. Казах и че ще дойдем когато всичко го има, но тогава пък друго можело да го няма. И без нова бях разколебана заради размерите на гардероба 64 см, доста широк ми идва, 55см ми е най-добре. И спалнята Малм е 176см широка за матрак 160. Значи от двете по 10см допълнително отнемат място. Не знам, а бях много ентусиазирана.

# 284
  • 1st floor
И при нас се оказа така, когато купувахме спалнята. Исках всичко да взема накуп, но не се получи. Една част от магазина и останалото с две различни доставки, защото рамките били в различни складове. Ядосах се, но в крайна сметка поръчах. Сега съм го забравила това и се радвам на спалнята си. Не е топ качество, но е красива, лесно се сглобява и за сега нищо й няма, въпреки хартиеното фолио. Laughing Дойде с надраскана табла - със сигурност не е надраскана от нас или при превоза, а още преди пакетирането, защото тази част гледаше навътре в кашона и беше добре опакована. Не ми се разправяше, защото и без това не се вижда от възглавниците и така я зарязах.
Вчера питах, ако има  проблем с огледалните врати какво  да правим - казаха, че при вадене от кашона, ако има дефект, просто да не сглобяваме артикула, а да отидем и ще ни го сменят.
Взехме гарадероб, успяхме и да го натоварим в колата. Едва се затвори задния капак. Smiley Взех две рамки от дълбоките, които да влязат в една ниша и една плитка, която да е извън нея. Имах притеснения как ще изглежда,защото има пак разлика около 10 см, но иначе се стесняваше много коридора, затваряше се ключа на лампата, а и една от лампите в коридора. ММ и синът монтираха рамките и вратите на дълбоките  - хареса ми как стана. Плитката част е на 75см и е до входната врата - ще я ползваме за обувки. Дано се съберат, щото у нас живеят стоножки. Поръчах рафтове в Бриколаж, лост пак от там ще взема, защото по-евтино излиза и той. Днес ще пробие дупки в стената, за да захване гардеробите. Мислеше да не го прави, нямаме прикрепен така гардероб у нас, обаче плиткият е много паянтов и даже  се накланя, когато се монтира едната врата. Съответно я свалиха и днес ще продължат. Той се дърпа за дълбоките модули, но така и така ще дупчи, ще го накарам и тях да захване за стената. На снимки много не ми харесаха тези огледални врати отгоре до долу, но като се монтираха, коридорът направо светна. Преди бяха едни гардероби венге и стоеше тясно, тъмно и схлупено.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 09:40 от НеПоКоРнА

Общи условия

Активация на акаунт