Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 067
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, бих искала да попитам за мнение за матраците в ИКЕА. Днес ходихме да си избираме мебели за спалня и пробвах един пружинен матрак и бях много приятно изненадана, защото ми се стори много удобен. Предлагат го в два варианта твърд и много твърд. И двата бяха удобни, но като че ли се спряхме на твърдия. Стори ми се разликата в твърдостта че е малко по голяма между двата, но е възможно да е от подматрачните рамки. Като цяло имате ли отзиви за матраците им. Консултантката каза, че точно тези матраци били нови от тази година. Но все  пак ще се радвам на препоръки. А и цената е доста добра.

# 76
  • In transit
Много са хубави матраците им. Пета година тормозим два техни с покет пружини. Не са мръднали. Моят съвет е да вземеш по-твърдия. Няма особена разлика, поне по наше време.
Дай линк да ги видим?

# 77
https://www.ikea.bg/products/mattresses/sprung-mattresses/-pocke … 0x200-sm/20469949
Това е матрака, но това което ме разколебава е че твърдия е доста по-мек от много твърдия. Но много твърдия беше на легло с повдигащ механизъм, твърдия на стандартна подматрачва рамка. Объркана съм за тази разлика. Този твърдия много мек ми се стори. А консултантката към него ни насочи. Моя мъж е над 100кг, но се съгласи на двата варианта.

# 78
Ние сме с HOVAG, който вече не се предлага. Този прилича на новата му версия, пак с индивидуално пакетирани пружини. Много сме доволни! Известно време спахме на твърд, след това решихме да ви вземем по-голяма спалня и след дълго чудене твърд или средно твърд, в крайна сметка взехме 2 отделни, за мъжа ми - твърд, за мен, средно твърд Simple Smile
И двата са много удобни, който и да вземете, няма да съжалявате.

# 79
И ние сме с Hovag. Също много си го харесваме, но не помня кой взехме. Почти съм сигурна, че беше по-твърдият вариянт. Тогава май се водиха средно твърд и твърд.

# 80
И аз не знам защо така са ги кръстили, по скоро са твърд и средно твърд. А възможно ли е този много твърдия ако го  сложа на стандартна подматрачна рамка да стане една идея по мек от мострата, която беше на легло с повдигащ механизъм.
А легло с което избрахме е МАЛМ, и за него имам някои колебания. Първо има една издадена дъска от страни и като седна на него дали ще ми убива на краката. И другото е мислим да сложим 4 чекмеджета, но двете няма да могат да се отварят ако взема нощни шкафчета. Как да решим този проблем?
После и за гардеробите ще питам, но много стана засега. Blush

# 81
  • Deutschland/HE
Ние сме със спалня МАЛМ и сме много доволни, почти 9 години я ползваме,  преди 4-5години сменихме подматрачната рамка (първоначално бяхме с най-евтината). Ние сме сложили само две чекмеджета, по едно от всяка страна.

# 82
Кофти е тази дъска, да. Вкъщи също имаме Малм. За мен ненужно разширява леглото и отнема от пространството в стаята, та ми е тъпа тази идея.
Ние сме с повдигащ механизъм, не мога да помогна за чекмеджетата.

# 83
Колибри как стои с по едно чекмедже, то стабилно ли е, добпе ли си влиза на мястото, не знам дали не се държат едно руго. това също е идея, мислих си го.
Тета, а като седнеш убива ли ти на краката. И аз не разбирам защо е така. Иначе на ИКЕА са много добро качеството съпоставено с цена. Другите мебели, които се продават са много паянтови. Затова съм решила от ИКЕА, но трябва да изчистя въпросителните. Grinning

# 84
Ами различно е усещането при сядане, сравнено с другата ни, нормална неикейска спалня Simple Smile  Довечера пак ще тествам специално за теб. Ако искаш нещо да ти снимам, свиркай...
Поне може пък да си подпреш крачето там, докато си обуваш чорапчето...

В горното чекмедже може да държиш несезонни завивки/дрехи, тоест да го отваряш два пъти годишно, като местиш нощното шкафче тогава.

# 85
  • софия
И аз не знам защо така са ги кръстили, по скоро са твърд и средно твърд. А възможно ли е този много твърдия ако го  сложа на стандартна подматрачна рамка да стане една идея по мек от мострата, която беше на легло с повдигащ механизъм.
А легло с което избрахме е МАЛМ, и за него имам някои колебания. Първо има една издадена дъска от страни и като седна на него дали ще ми убива на краката. И другото е мислим да сложим 4 чекмеджета, но двете няма да могат да се отварят ако взема нощни шкафчета. Как да решим този проблем?
После и за гардеробите ще питам, но много стана засега. Blush
Не знам какви нощни шкафчета са избрани и какво се предвижда да се слага в тях. Може да се сложат поставки/чекмеджета, но не обемни, прикрепени на стената над височината на чекмеджетата на кревата.

# 86
И моето легло е MALM, с 4 чекмеджета и едно нощно шкафче.
На шкафчето сложих колелца, мърдам го често като прахосмуча Simple Smile
Двете "неудобни" чекмеджета се налага да се отварят много рядко (може би два пъти годишно), мърдам/избутвам цялото легло, не ми е проблем.
И аз се притеснявах за тъпата дъска, но вече не ми пречи, а и й намерих страхотно приложение - слагам върху нея шишета с вода за през нощта или спускам четеца заспивайки. Шкафчето ги крепи идеално, а върху него са телефони, лампа, очила, ластици, пад и мишка... Grinning Grinning

# 87
Това с колелцата е страхотна идея, тъкмо и лесно ще се чисти, че знаем зад нощно шкафче какво се натрупва Simple Smile

# 88
Нашият Малм също е с 2 чекмеджета. Шкафчетата не са на колелца, но ги взех лекички лесно да се меснят ако реша да сложа още 2 чекмеджета. Друг вариант е с полици Lack на стената вместо цяло нощно шкафче.

Когато матракът е висок и по-твърд не обиват страничните дъски при сядане сякаш.

За подматрачни имаме и от най-евтините и от по-скъпите с някакви пластмасови джаджи дето се мърдат. Скъпите са изтумбени повече и повдигат матрака по-нависоко, сякаш са и по-удобни, ама ми е малко трудно да определя.
Ето снимка, моля не я цитирайте.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 20:56 от drago_2008

# 89
Ех винаги трябва компромис. Аз съм избрала цвят избелен дъб и съм по ограничена с шкафчетата. То не че кой знае какво ще слагам в тях, но очила, телефон, зарядно. Но това с двете чекмеджета е добра идея, не знаех че е приложимо. И колелца може да сложа. Ще го обсъдя с мъжа ми и ще действаме.
Това е по-лекия проблем. Но тази дъска и избора на матрак не искам да са ми трън всеки ден.  Разчитам че ИКЕА са помислили за всичко и притесненията ще са ми напразни.

Общи условия

Активация на акаунт