Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 193
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Някой изпращал ли е куриер на еконт да пазарува в център  за поръчки. В сайта не се виждат наличности в центровете за поръчки, но съфорумка ми писа, че телескопичното огледало за баня го имало налично там.

# 211
Нали не всичко там го продавали...мостри било....

# 212
Нали не всичко там го продавали...мостри било....

Явно е имало в наличност за покупка. В пловдивската икеа съм ходила и някои неща ги е имало налични на момента за покупка. Дреболии по принцип, закачалки за баня, чаши, цедки, касеролки и др.

# 213
  • In transit
А между другото има неща в магазина, които дори не фигурират в сайта. Вчера установих това, като издирвах едни формички за сладолед, които си купих преди няколко дни от магазина.

# 214
  • София
В центровете за поръчки има няколко десетки артикула, които може да се купят на място. Дори дребни мебели, не само джунджурийки. Но тяхната наличност не може да се види никъде.

# 215
Ама ти си купувал от там, така ли?
Или си лаламе....

В темата е споделяно много пъти как им е отказвано при опит да си закупят.

# 216
Каквото го имат налично се продава (без мострите), аз съм купувала някои неща на момента.

# 217
  • София
Ама ти си купувал от там, така ли?
Или си лаламе....

В темата е споделяно много пъти как им е отказвано при опит да си закупят.
Тета, аз не лалам. Нито лапам... мухите. Купувал съм. Повече от веднъж. Под дребни мебели разбирай поанг столовете, малките маси както и някои Били. Отделно всички възможни чаши и т.н. дреболии.
И да, мострите по принцип не се продават никъде в ИКЕА.

# 218
  • София
Мислех, че се бях определила за диван Екторп, но днес отидохме до Икея и повече ми допадна триместния Vimle.
По-удобен ми се стори
Моля за мнения за него?

# 219
Някой изпращал ли е куриер на еконт да пазарува в център  за поръчки. В сайта не се виждат наличности в центровете за поръчки, но съфорумка ми писа, че телескопичното огледало за баня го имало налично там.

Като прочетох 55 евро за доставката на точно това огледало и щеше да ми падне ченето! У дома имам такова в поддушовото пространство и освен, че се запотява от топлата вода, цялата му първоначална лъскавина вече я няма. В банята на дъщерята уж е защитено от пръските вода от завесата, но вида му е същия, т.е. леко "патиниран".  Купувах ги най-вече заради увеличителната страна. Взех и трето на баща ми - там мивката е по-далеч от душа и все още си е лъскавко. Щях да пиша, че съм виждала може би в Бриколаж и Практикер такива огледала, ти си намерила в Баухаус - според мен, вземи си го от там, разлика с икейското няма. От Бриколаж си купих петкратно увеличително, но на подвижна стойка.

На момичето с люлеещото се в долната част голямо огледало с металните орнаменти - според мен огледалото си е здраво закрепено, но за да не се люлее в долния край го подлепете с една-две лентички двустранно лепящо тиксо откъм металната част (рамката). Не слагайте такова тиксо директно на стъклото първо, защото може да не е достатъчно дебело и от дебелината на рамката да не може да прилепне плътно до стената и второ, защото при местене на огледалото и сваляне на тиксото може да се повреди огледалното покритие.

За доставките от ИКЕА - нали точно замисълът на мебелите им е такъв, че да можеш да си ги натовариш пакетите сам в колата. Обожавах разходката из магазина, записването кой артикул от коя секция и стилаж да си взема...или предварително подготвения списък от къщи.  Товаря в количката, плащам и тикам в багажника. Кухни, легла, дивани, матраци, "секции", включително и сглобено гардеробче в двувратия голф-2. Романтика! Вярно, че живея сравнително близо до магазина. Сега с това дебнене тука има- тука нЕма (и все повече нЕма) е ужасно. Миналата година купих набързо онлайн един диван, сакън да не се свърши. Хубав и удобен ни е, не мога да отрека, обаче цвета на дамаската не е това, което си представях от екрана. Докато го сглобявахме ми направи неприятно впечатление, че същата тази дамаска е нащракана пет за четири с такера, малко а`ла Виденов. Все едно някое хлапе е работило... Просто качеството видимо се е снижило за огромно мое съжаление.

# 220
  • Майнатаун
Здравейте, някои от вас имат ли завеси от Икеа, търся такива които са напълно затъмняващи, всяка информация ще ми е от полза. Избрала съм BLAHUVA,светлоизолиращи завеси к-т 2 бр, 145x300 см. Въпросът ми е всяка завеса ли е широка 145 см?

# 221
  • София
Имаме светлоизолиращи, размер 145х300, BIRTNA, сиви. Платихме си за скъсяване (по 7 лв. на завеса) и станаха готови за точно седмица, че не ни устройваше дължината. Всички са по 145 см.

# 222
Има едни по-широки, 210 см. са, BENGTA. Като си търсих затъмняващи завеси, не ги одобрих на живо заради усещането на допир. Много са тънки и изкуствени, а задната част е като гумирана или мушамена.
Взех си ANNAKAJSA, бежови - сега гледам, че ги няма на сайта вече. Уточнявам за цвета, защото затъмняват добре, въпреки че са светли. Не се постига чак пълен мрак обаче при мен, защото са скъсени и малко светлина влиза отдолу. Тоест, не мога да кажа дали затъмняват наистина изцяло или не.

# 223

Като прочетох 55 евро за доставката на точно това огледало и щеше да ми падне ченето! У дома имам такова в поддушовото пространство и освен, че се запотява от топлата вода, цялата му първоначална лъскавина вече я няма. В банята на дъщерята уж е защитено от пръските вода от завесата, но вида му е същия, т.е. леко "патиниран".  Купувах ги най-вече заради увеличителната страна. Взех и трето на баща ми - там мивката е по-далеч от душа и все още си е лъскавко. Щях да пиша, че съм виждала може би в Бриколаж и Практикер такива огледала, ти си намерила в Баухаус - според мен, вземи си го от там, разлика с икейското няма. От Бриколаж си купих петкратно увеличително, но на подвижна стойка.

Икейското е от неръждаема стомана, докато баухауското е от хром и не пише да е неръждавейка. Това е единствената ми пречка да се спра на него.

# 224
Може ли да ми препоръчате някакъв стелаж за остъклена тераса за поставяне на зеленчуци, плодове...

Общи условия

Активация на акаунт