Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 38

• 54 277
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Прочетох за финала на книгата за Стоте. Общо са 4-ри,а читателите дори не са толкова мили относно качеството на последната, колкото зрителите за финала на сериала.
Има разлики още в началото със станциите в космоса (3 в книгата и 12 в сериала) и племената на земята, които в книгата се разделят на 2 групи, a в сериала на 12 клана.Разлики в имената на родителите на някои от героите.
Октавия е арестувана за продажна на наркотици и за това е изпратена на Земята.Тя е полусестра на Белами.
Освен това голяма част от случващото се в сериала не е част от книгите.
В последната книга Земята е нападната от непознати (религиозни фанатици), които се държат като пирати - грабят и отвличат. От отвлечените е и Октавия и следователно Бел и Кларк правят спасителна мисия.Бла-бла-хепи енд и Бел предлага на Кларк да се оженят.

# 346
  • София
Финалът на Стоте (сериала) беше пълна подигравка с феновете.
Трябваше и аз да го зарежа отдавна ама пусти инат.
Осраха иначе прекрасния сериал.

# 347
Октавия в книгите не е ли дете? Имам предвид малко дете.
Всъщност, книгите май нямат почти нищо общо със сериала.

# 348
За 4-тата книгата пишат,че е най-малката и слаба от всички - едва 300 страници и едър шрифт.Нови герои и незавършени сюжетни линии.

За Октавия - тя е полусестра на Бел от гадже на майка им.След като майка им се самоубива Бел и Октавия са изпратени в център за деца сираци. В книгата е на 14 год. и пак се е крита от властите.
Бащата на Белами е канцлер Джаха,следователно  той и Уелс са полубратя Joy

# 349
  • Вестерос
Доколкото помня Бел и Кларк се женят и имат деца накрая. Затова и феновете бяха бесни, че не ги събраха в сериала накрая.
...

НОВИ

Platonic
The Crowded room с Том Холанд и Аманда Сайфред.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 14:46 от Tiffany А

# 350
Започнах един сериал, Blood and Treasure, но с мъка изгледах обединените първи и втори епизод. Приключенски сериали, подобен донякъде на един друг много стар, Търсач на Реликви, с елементи от Индиана Джоунс, Мумията и други. Колебая се дали да продължа, щом едва ме е грабнал.

# 351
Гледах Drops of God, първа серия. Най-вероятно оттук съм взела препоръката. Първата серия ме грабна, успява да привлече вниманието и е красиво заснет. Дано така да продължи.

# 352
И аз изгледах първа серия на Drops of god,но трябваше да довърша Наследници и го зарязах.Уау ,искам още от Наследници,много много добър,сега ще доглеждам 1923 и май Уелоустоун,малко да сменя жанра.

# 353
Влизам да  споделя впечатления от един стар сериал Mad men. Винаги ми е бил в wish-листата, че няма ТОП класация без него, но не ми се теглеха толкова много серии (7 сезона Х 13 серии). Видях го във видеотеката на ЕОН и си казах сега е момента, лекичко, по една, две серии вечер, след обичайната доза  кримки и драми, за разпускане, малко красота, стил. И така беше до втория сезон, след който се усетих, че не искам да спирам да го гледам, само него, серия след серия. За няма и седмица вече съм на шести сезон и мога само да кажа, че сериала е разкошен. Усещането да го гледам  ми напомня усещанията от други стари любими сериали като Good wife, Downton Abbey, Californication, правени по същото време (как съм проспала Момчетата, не знам). Без ефекти, без отворен край и разни други похвати, страхотна игра, диалози, костюми, атмосфера - пълен кеф.
Не съм го изгледала до края, надявам се да не ме разочарова, но пък удоволствието до момента си заслужава, затова го и препоръчвам. Честно казано даже не ме интересува какво ще стане накрая и от реклама не се интересувам, но всичко е толкова добре направено, образите  са толкова пълнокръвни, истински, че искам още и още от тях. Този непознат за повечето от нас епизод от историята, мястото, ролята на мъжа, на жената, цялото общество, толкова различно от нашето, много ми е интересно и много, много ми харесва как е представено.
А как пушат и пият, не е истина как са оцелели 
Знам , че звучи претенциозно, но за мен това е един класен, интелигентен сериал, миналата година такъв ми беше The offer.

# 354
  • София
И Big boss cinema ли го спряха? Вчера гледах нещо там, а днес не се отваря.

# 355
На мен Кръв и съкровище ми хареса - прилича на Ловци на реликви, но е по-интересен. Поне за мен беше по-интересен, защото сюжетът е единен, а не е епизод за епизод (четох мнения, че някои хора предпочитат този тип сериали - мен винаги са ме дразнили малко, защото имат прекалено много филър епизоди).

# 356
И от мен глас за Mad men,не спирам да го препоръчвам!

# 357
Идвам да споделя впечатления от последните сериали на които хвърлих око.

Изгледах Vis a Vis на един дъх. Супер яка зарибявка. Единствено не съм много доволна от последният сезон, който май се води spin off. Беше ми доста излишен и по-скучен. Но сериалът е много по-добър и брутален от Orange is the new black.

След това за три дена изгледах и Divorce. Не е кой знае какъв сериал, но пък е идеален за гледане докато си вършиш домакинската работа. Като цяло си го пуснах заради Сара Джесика Паркър, тъй като я бях гледала само в Sex and the city.

Сега съм на първите епизоди от Snowpiercer. Преди много години бях гледала филмът и много ми беше харесал. Първите ми впечатления сега от сериала са, че е интересен, но много ми напомня на сериали тип Стоте. Някак хубава идея, но дали ще завърши добре!?

# 358
  • Разпиляна във въображението
Започнах Silo. Чета паралелно с това и книгата. Не е лош.

# 359
  • Вестерос
Аз мъча Декстър първи сезон. Дано е по-интересно нататък. Много зле са ефектите.

Мад Мен ми е в листата за гледане също. Гледала съм няколко епизода по тв навремето.

Мъча и Сопрано още. На предпоследния сезон съм. Еми не е моето. Но ще го добутам.

Изгледам Love and Death. Хареса ми. Четох после за Кенди. Не знам защо очаквах, че мъжът й и Бети също са имали връзка и тя затова я е убила.

Общи условия

Активация на акаунт