АВГУСТовските ни слънчица се „озъбват” в студа!

• 9 593
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ох, едвам успях да разакарам таткото от компа - занимава се с някакви футболни игри. Аз ли само имам 2 бебета? newsm78 Laughing
За срещата - направо стана смешно Mr. Green
А другата наистина смятам да я повторим и защо не - да я направим традиция, особено напролет Peace Нори, ще се обаждаме!
Пепър, Ивчо спа още 1ч после, че и към 18ч пак. Става непоносим, ако не спи между две хранения. Ще видим нощес как ще бъде.
За майката с 10те деца не видях - май не беше от мургавите newsm78, ама не знаят хората да се пазят явно...
Ще ходя да си лягам, че не се знае какво ме чака...
Надявам се утре да се видим с повечето от вас! Hug
Лека нощница! Mr. Green Heart Eyes

# 196
  • варненка от София
За майката с 10-те деца ме впечатли и това, че първото си дете е родила на 30 години  #Crazy, а аз си мислех, че като навърших това лято 30 и нямам време да чакам за второто и вече планирам кога да го почваме да го правим, а то има време до 40 годишнината си и 10 да родя, практиката го доказа Flutter.
Да са й живи и здрави дечицата на тази майка, а на вас утре приятна срещичка, съжалявам, че не я направихте по-раничко докато си бях в София, но както и да е.
Вълнението около срещата виждам е голямо и дано после да разправяте как е минало и най-важното да има снимков материал.
Лекар с нож и сладки таласъмища  Mr. Green

# 197
Здравейте мацки!Ама сташно време тая година много обичам такава зима Mr. Green И ние сме от незахранилите още,другия месец най вероятно ще започна,но не с каша както исках а с зелемчуково пюре,че сме малко шишкави.И ние си повръщаме,не винаги но той много лакомо суче и за 5мин се е наял,и най вероятно заради това,бях питала докторката преди време и тя каза че преяждал,но не ме притеснява.За оригването и аз знам докато детето не се научи да седи стабилно се оригва,но ако го държиш повече от 10мин и не се оригне,няма проблем,аз като го храня през ноща не го оригвам защото заспива и не е повръщал или задавял,а през деня като го оригна и пак си повръща.Валка и аз си купих същия кош като на ани78 от магазин за 1лев струва 1.50.Сега ще чета какво сте писали днес и после в леглото.Лека и спокойна нощ Hug

# 198
           здравейте мами и малки бебчета!
Ние се загубихме от хоризонта, защото сме болни. т.е аз и таткото. Ицето геройски удържа фронта, но за сметка на това е в поредната зъбешка криза.
такава хрема ме е хванала, че .... очите ми сълзят ... от няколко дена сядам пред компа и нищо не мога да прочета!!!
Чувствам се ужасно! на 8 ни бе първата годишнина от началото на съвместния ни живот и 8 години от връзката ни и не можахме да го отбележим подобаващо. и двамата се надпреварвахме в кихането.
Освен всичко това обривът на Ицето се засили. ходихме на кожен - има себореен дерматит.
Велмар, май вие имахте такова нещо newsm78 а как го лекувахте??? педито ни изписа крем на Мустела и от него се засили обривът.

# 199
И една скромна почерпка от мен по случай рожденния ми ден! На кой каквото му е на душа!

# 200
Здравейте мамита,
аз си мислех, че сте ме забравили, пък то пак сте имали драма с моите постинги. Благодаря за отделеното време и внимание. Едва днес прочетох темата около Коледа.
Вижте, не съм взимала отношение по дилемата до сега, защото ми се виждаше глупаво да се обеснявам за очевидни неща, но явно ако не се намеся Гостенчето ще продължава да се терзае от моите постинги, да изкарва думите ми извън контекста им и да създава излишни настроения срещу мен.
Хайде да се върнем в август месец, Тами, когато се започна тази сага и да видим какво аджаба толкова много те обидих тогава. Кога и къде някога съм писала, че аз искам да водя темите? Кога и къде съм писала, че ти не можеш да ги водиш или че не справяш с това? Кога и къде съм те нагрубила? Веднъж бъди честна и ме цитирай точно. Тогавах изказах личното си мнение, което поддържам и сега. Относно по-емоционалния тон се извиних още тогава. Сега да ти кажа, че се справяше много добре с оформлението на темите. Не съм виждала смисъл да го пиша, както не виждам смисъл да се пише това, и когато аз водех 1-2 теми.
Пуснах темата за работещите мами, защото се налагаше и имах нужда от това. На никого не съм длъжна да давам обяснение защо трябва да се върна на работа, защо потърсих и други работещи майки във форума, защо отворих такава отчетна тема, както и на мен никой не ми дава рапорт кога и какви теми открива във този форум. Само жена във същото положение би ме разбрала. На никого не съм искала да се натрапвам и никого не съм обиждала до сега във този форум (за щастие всеки профил си има история на постингите и това лесно може да се провери).
За пореден път ще пиша - щастлива съм, че срещнах тук доста приятни момичета, с които ежедневно споделяме тревоги и радости и още по-щастлива, че намерих сред тях и близки приятелки.
Сега конкретно за драмата със "скучаещите майки". Ами Гостенче, не е коректно и етично да правиш анализ на моите думи, като ги изваждаш извън контекста, извън въпроса, който се е коментирал в другата тема. Аз не бих ровила във вашите публикации с едничката цел да ви злепоставя. Тъпо е и не мога да си обясна защо се поддавате на такива провокации. Още когато видях какво съм написала тогава, осъзнах че все ще се намери някое Гостенче, което да се потресе и да приеме думите ми много лично, да се разпознае като "скучаеща майка". А то въобще не се отнасяше конкретно за коя да е августовска майка. Затова още там съжалих. Ами какво да ви кажа, извинявам се че такава е действителната история около сапунените сериали, извинявам се, че милиони рекламни агенции и рекламодатели по света си вадят добри кинти от домакини като вас, извинявам се ... и за Втората Световна война. Ама всъщност на Гостенчето за тва не му дреме.
Може да се изненадате, но и аз напълно подкрепям мнението на val_stef
Аз като една омиротворителка да се ключа  Mr. Green
Гостенче, ти нали си знаеш, че ние неработещите сме също много яки майки...ама мноооого яки даже, затова няма за какво да се юркаме  на това кой к'во е казал...Пък то просто няма и кой да убеждаваме в това, защото ние всички си знаем, че сме перфектни и външно и вътрешно  Heart Eyes А и да не забравяме, че въпросната труженичка е излязла от нашата категория  hahaha и нищо друго не и остава освен да завижда, че вече не е в нея, защото има на представа колко е гот да си по цял ден с ангелчето си Wink

Според мен не трябва да се обръща толкова внимание на подобен тип изказвания...все пак са толкова прекрасни празници в момента, защо да си хабим енергията и да се натоварваме излишно - отрицателно, като покрай тия прекрасни празници, може да се заредим с толкова много положителна енергия, че чак да ни стигне до догодина  Heart Eyes

но не се разпознавам в лицето на завистлива труженичка щото просто не съм такава. Абсолютно е права, че сте много....ама мноооого яки мами даже, че сте перфектни и външно и вътрешно. Абсолютно е права, че ден не намирам покой затова че не мога да бъда непрекъснато при ангелчето си, че всяка сутрин излизам от вкъщи със свито сърце, защото няма да бъда до Ники, защото го оставям на свекърва ми, с която вече не се разбираме и й нямам доверие; че ми е адски трудно да мисля за работа, когато съм далече от най-скъпото ми същество; че след работа нямам търпение да се прибера и да го обсипя с нежност и целувки ... но надали майка, която не е в моето положение би разбрала какво ми е точно. Не мога да ви завиждам, защото нямам никакво време да ви чета, за мое съжаление. Изгубих ви нишката някъде преди 5-6 теми и за повечето от вас намам представа как минават дните ви. Както вече писах на никого не съм длъжна да давам обеснение защо ходя на работа. Аз не ви се бъркам във вашите работи, моля и вие не ме съдете за моите. Да спрем до тук с тези коментари, а? Какво ще кажете?
На финала, много съжалявам че утре няма да мога да дойда на срещата. Ако беше в мола до хотел Хемус щях да прескоча щото ми е на една спирка от офиса. Страшно ми се искаше да се видим. Щеше да бъде добре да се видим и с Тами и с Пиперчето за да изгладим отношенията си на по една бира, но ще го отложим за друг път.
Целувам ви Heart Eyes
Спокойна нощ!

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 00:40 от Kabiv

# 201
Честит Рожден Ден, Cvetyab!?  Бъди мноооого щастлива и обичана!

Здравейте, днес имах кошмарен ден, който ме накара набързо да преосмисля нещата от живота. От няколко дена се опитва да ми дойде М-ъто и най-после успя с пълна сила. Цяла нощ сменям превръзки и пижами и на сутринта всичко ми чернееше, имах много силен световъртеж и едвам събрах сили да взема Стефчо от леглото и да го гушна до мен на дивана и съм загубила съзнание. Като дойдох на себе си детето ми бъркаше в устата, щипеше ми носа и ми говореше нещо. Е при тази мила картинка как да не се стегне човек. Обадих се на един приятел, който не работи и цял следобяд прекарахме навън на свеж въздух и сга ъм по добре. Утре ще съм на линия.
Блу, и аз смятам да дойда до МОЛ-а в 13,00ч., защото ще измина тези 3-4-5 км. много съм зле с разстоянията пеша с количката, а по Стамболийски ми е по-приятен пътя.
Mmilena, и аз кърмя през 2,30-3 ч. и смятам ако е хубаво времето да го направя навън в градинката, а ако е лошо в МОЛ-а има специална стая за бебета. Така че ще си кърмим заедно.
Ellenka, Стефан отдавна има себореен дерматит, вследствие на което му оподо косичката отпред. Мажа го с Lipobase крем /струва към 6 лв/ и има ефект, но лечението е доста продължително. Педито ни смята, че се е появил от консумирането на млечни продукти от мен, но не е страшно.
Теди79, аз доста обличам Стефчо за сън - боди с дълъг ръкав, хавлиена пишамка, торба за сън и отделно го завивам с олекотена завивка, но ние спим в неотопляема спалня и си мисля, че му е добре. Освен това през нощта, като го изваждам от креватчето за кърмене торбичката му запазва топлината.
Marulka, аз от сега съм се замислила кога да планирам 2-то дете, защото вече минах 30-така ама ти ме успокои, че ще имам време за още поне 9 бр. ако си искам.
Kabiv, не се юркай бе жена ти си част от Нас и ние си те обичаме. А пък да ти кажа много ти се кефя на дипломатичния тон, аз съм толкова директна и винаги си патя от това. Непременно трябва да се запознаем и да ме понаучиш на обноски  Simple Smile.

И такааа с нетърпение чакам утрешната среща и отсега си търся партньори за Fox-a, ако още е тази промоция 1+1.

P.S. Още не съм намерила пустия Пентаксим. Никъде го няма. Молбата ми е ако някой има в повече да ми услужи с една ваксина за 12-ти, а пък на 20-ти ще го има навсякъде и ще го върна.

# 202
  • у дома
Влизам само за малко Simple Smile
Честит Рожден ден cvetyab  newsm51 Бъди най-обичаната майка и жена  newsm51

Днес Ния става на 5 месеца newsm44 затова ще ви почерпя с парче торта и коктейл  Mr. Green

Честити месечинки и на останалите бебчета родени преди 5 месеца на този ден - Владимир, Виктор и Даниел  smile3504

# 203

Днес Дани става на 5 мес и влизам да ви почерпя smile3503
Честити месечинки на Ния,Виктор и Владимир.
Честит рожден ден на  cvetyab.Да е най обичаната майка и съпруга,много щастие и късмет

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 12:08 от eli_ym

# 204
  • Русе
Честити рожден ден на cvetyab,да сте здрави и ти и цялото ти семейство,останалото е лесна работа. Hug
мили мами имам един въпрос:колко грама ориентировъчно трябва да яде дететто на обед ,за да заместо обедното хранене?80 гр (на гербер) ми се струват малко,125гр-незнам,а 190гр ми се стуват много големи тези буркани Joy #Crazy newsm78

# 205
  • софия
ЦВЕТИ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!ДА СИ МНООООГО ЩАСТЛИВА ЖЕНА И МАМА  newsm51!
Мухитото,вече го изпих така,че за другите остава бирока  smile3534!
ЧЕСТИ МЕЧИНКОВЦИ НИ -НИЯ,ВЛАДИМИР,ВИКТОР И ДАНИЕЛ !ДА ДА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ МУШМОРОЦИ  Heart Eyes!
'Оп и тортата на Блу,преполових  Mr. Green!

# 206
  • София
Честит рожден ден на Cvetiab! Много здраве, щастие и любов в семейството

Аз бързам да се похваля, че ние тази сутрин закусихме 100 грама бананова каша и Калоян на всяка лъжичка мляскаше от задоволство smile3503
Много се радвам, че досега не ми е отказал никаква храна - било то зеленчуково, плодово пюре или каша, защото искам след няколко дни да му сменя и закуската с каша, на обед вече си яде зеленчуково пюре, а следобед - плодово, та млякото да му остане само вечер. Не знам дали от кашата или не, но снощи Калоян спа от 9 до 5 без да яде, е събуди се 2 пъти плачейки - явно зъбките го тормозят, но заспа за 5 минути и се поиска да яде.
Хайде иска си вниманието...Лек ден на всички! Hug

# 207
  • софия
Муцка,аз знам,че колко ам изяждате на обяд принципно,такова количество трябва да е пюрето  Peace!Ама,ако си кърмила,не знам как се измерва  Wink...

# 208
Честити месе4инки на малките сладурковци Hug
Муцка, и а зпитах педито за коли4еството зелен4уково пюре,заместващо обедното хранене. Тя ми каза 4 е хубаво ве4е да изяжда 150-160гр,а коли4еството може да достигне и 1 голямо буркан4е(190гр). Дари например яде мляко  по не пове4е от 120-130гр, а пюре= 4есто и по 200 Shocked.Явно си е до дете. Педито каза да не с е притеснявам от коли4еството- не мога да я преграня със зелен4уци PeaceДавай смело.,колкото поиска. Аз по темата с обяда съм в друга питанка- нали след като е яла пюре би трябвало да издържа пове4е времем( олколо 4 часа), Да- ама не - при нас тия неща не вървят- пак си иска д аяде след не пове4е от 3 часа.Ей тук ве4 епо4вам да се притеснявам да не й се претовари стомах4ето Rolling Eyes
ей- май щ еима среща Party, Аз мисля да дойда в градинката Peace
ДО писане. Joy

# 209
  • София
cvetyab, karagiozovam честит рожден ден! Пожелавам ви много здраве, щастие и любов!

Честити месечинки на Ния, Владимир, Виктор, и Даниел

Ralka Balka, ще има Пентаксим след 15-ти. Ако не намериш, мисля че не е проблем да я сложат 3 дни по-късно.

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 10:16 от elen@

Общи условия

Активация на акаунт