КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 42 392
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ходихме до Военноисторическия музей. Едвам намерихме място за паркиране-много народ. Уморихме се, но внука много се изкефи. Сега отмаряме. Имаше и духова музика.

# 166
Честити да сте, момичета мили ! Св. Георги да ни закриля !
Да са ни честити военните и животновъдите !

Всичко прочетох наведнъж, над 130 поста.
Радвам ви се.

Ениса, Има такива периоди, не стават за почивка, но е трудно предварително да се изчисли със сигурност.

# 167
  • София
Да са живи и здрави днешните именици,  военните, животновъдите и всички празнуващи! Св. Георги да ги закриля и води!
Тортата е супер, но само на екрана.
Марияна, днес май половин София се беше запътила към Военноисторическия. Пътувах в тази посока и на Ситняково рейса се опразни.
При нас нищо интересно - обичайната събота. Гювеча с обърнат капак е в действие - пека сега малко агнешко. Нали на Великден Пл. беше болен и почти не го опита.

# 168
  • София
Честит Гергьовден! Честито на празнуващите! Да са живи и здрави всички!
  Благодаря ви,за пожеланията за моя Георги!
 Аз вчера прекалих с ходенето.Оказа се,че 6400 крачки са ми дошли много и още съм като пребита.Трябва да увеличавам по плавно,но така се случи и сега реанимирам.

# 169
  • Кубрат/ Пишурка
И аз не можах да спя нощес от болки в крака. Сетих се, че имам едно " конско" мазило. Ами мина ми за няма и 10 минути! Казва се Рефригеранс. Струва около 8 лева и се купува от ветеринарна аптека. Сега ще се намажа преди лягане и дано не ме боли тази нощ!

# 170
  • Вила Великула
Добър вечер, прибрахме се от гостуването, даже бях и на масаж. /Приятелката на съседа е масажист и има легло за масажи. Като идват тук го носи и аз се възползвам/. Пътя до там се оказа дори по-кофти и с повече завои от този до Панагюрище. Уж на около 80 км. от нас, но пътувахме час и половина. После самото село е като забравено от бога в планината, без пътища, а до него се стига по черен чакълест път около 7 км. Няма улици между къщите, които са разпръснати като на махали по 2-3 къщи по различните баири. Едва можахме да паркираме. Иначе гледката е много живописна. Казаха, че вечер се чуват елените. Къщата е огромна, строена преди години с адски много пари. Племеникът ми я купи миналата година, много занемарена и я взе доста изгодно, но трябва да вложи много пари и време за да я стегне и отново да стане къща за гости. Има 4 етажа и около 10-15 стаи. Отделно механа, изба, хол, трапезария, кухня, зала за билярд, тоалетни, бани, сервизни помещения. Има огромен басеин, два рибарника. През двора, който  е терасиран и огромен минава и рекичка.
Бяхме с Рекс, който обиколи целия двор за да види къде-какво има и после нахално се настани под масата. От време - на време досаждаше на всички подред, като идваше и си пъхаше главата под ръцете ни, за да го галим.
Но той си е такъв. Огромен, но много голям глезльо.
По пътя в завоите започна да скимти и се наложи да спираме и да хапне 2-3 кучешки бисквитки. Все едно бяхме с малко дете. А иначе много обича да се вози.
Утре вече задачките са запланувани. Трябва да измия сутринта рано колата преди да са се натрупали хора на автомивката, защото ММ разсипа около 5 кг. суха бетонна смес в колата ми и моята прахосмукачка не можа да се справи с този проблем. После имам уговорка да купя от един разсадник разсади за домати, краставици и чушки и естествено да ги посадя. А и междувременно имаме забележки към СОТ-а и утре ще дойдат да видят какво се случва и като си представя, че кутията на СОТ-а е зад един стелаж във вгръден гардероб и е пълен с всякакви неща и ще трябва да го изпразня и после да го наредя отново.....
Но все пак всичко това е разтоварващо за мен, защото е извън ежедневните ми ангажименти.

# 171
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Поднасям ви кафе, възможно е да не ви е първото за деня,  но да ви е сладко и денят ползотворен. За едни книгата, за други мотиката, а за всички радост и занимание с внучетата.

Хубав ден и всичко добро.

# 172
  • София
Добро утро, красавици!
Оооо, вече си имаме кафе. За мен ще е първото за деня. Благодаря ти, НИНКА НН!
Тази сутрин ме бройте при ранобудните. Приготвих сместа за палачинки. Действам по поръчка на внучките. От онзи ден голямата е с болки в гърлото. Днес каза, че е по-добре.
ПИПИЛОТА, добре сте си изкарали, но само като си помисля за пътя до Панагюрище и обратно и ми се повдига.
ЯНЕ, преди много време ХУЛИ ми препоръча това мазило, но на мен не ми помогна. Как беше тази нощ?
ЯЖКЕ, ти да не си решила да поставяш световен рекорд? Карай го по-полека.
АЙША стана ли агнешкото? Ти нощем ли го правиш или не?
ДЕБОРАНКА, радвам ти се, като се появиш.
МЕРИАН и ние мислехме да се разходим до музея, но внучката не се чувстваше добре и отменихме.
ГЪБКЕ, за теб е чувалчето с прегръдките. HugHugHug
Отивам да пържа палачинките.
После пак съм при вас.

# 173
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
И аз днес съм от ранобудните. Цяла нощ спах спокойно, но към 6 пак ме заболя. Станах и пак се намазах. В момента съм добре. И понеже вече се бях разсънила си направих кафето. Сега се чудя какво да хапна, че да си взема лекарствата. Фло, метни 2 палачинки насам! Много ги обичам.
Пипи, като чета за къщата си представям колко работа има по нея! Като знам какво чистене пада преди празниците чак ме втриса! Нашата на село е с 9 стаи, а тази на 4 етажа!!!

# 174
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Пия кафето набързо и преди да тръгна за другите задачи, трябва да полея в оранжерията, за да изпръхне малко пръстта.
Така, че ще мина набързо в къщичката и отлитам.
До после.

# 175
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро, момичета! Сервирали сте кафето рано-рано, а аз чак сега ще си пийна. Болките не отшумяват и са непрекъснати 😬. Почти не съм мигнала, а и през деня не мога. Нито мазила помагат, нито хапчета. Вече трети ден - дано да е последният с болки.
Слънчев ще е днес денят, само за разходки. Хубав да е и вашият ден 🤗.

# 176
Привет,момичета!
               Аз не съм от ранобудните! Няма за къде да бързам.Внуците сами се водят на у-ще,сами си приготвят закуските,градини нямам,  китките на терасата не са някаква особена трудност.  Yum
               Фло,май с болните гърла станахме много.Тъкмо реших,че отмина и днес пак усещам,че леко ми драска.Чудя се дали да си купя АБ!
               Яжка, давай по-спокойно и не поставяй рекорди.
               Пипи,само като те чета и ми призлява от подготвения план за действие.Фурия си и ще се справиш,но и ти си давай почивка.
               Мамси,Янче,при промяна на времето боли и май нищо не помага.Освен мазане с кремчета пийте и нещо обезболяващо.
              Нина,благодаря за кафенцето.И за мен е първо.
              Хубав ден ви пожелавам!

# 177
  • София
Внучетата са нахранени, останалите ще си хапнем палачинки за десерт. Нали до 12.00 не се храним.
ДИДИА, на децата не мога да приложа Нишадър, но ние възрастните спокойно можем да се лекуваме с него. Ще стана пословична с този Нишадър, но аз се спасявам от гърлобол само и единствено с него. Не бързай с АБ. Опитвай с всичко друго - да, по-трудоемко е. АБ не е бонбонки все пак.
МАМСИ, вероятно от хладното време и дъждовете ти е тази болка. Моето коляно беше спряло да ме боли, а от няколко дни пак започна. За сега не му обръщам внимание, с нищо не го мажа. Надявам се да мине.
ПИПИЛОТА, пак ли по служба ще действаш? Няма ли за теб празнични дни? Не ти е лесна работата. Hug
ЕНИСА, вчера имаше ли гостенче?
ЯНЕ, ще призная, че науката много е напреднала, ако можех да ти изпратя палачинки за закуска през монитора. Grinning Имаш ли новини от ТОНИ? Поздрави я.
Ох, не е лесно да се правя на учителка. Правим пробни матури, къде с добро, къде с уговорки, работата върви. Мислех да си сменя спалното бельо, но го оставих за утре. След обяд сме на гости при приятели. И те през почивните дни са без внучета, та веднага решили да запълнят времето си със себеподобни. Blush

# 178
Фло,все за твоя нишадър се сещам,ама аз съм по-зле и от децата.Не мога нищо да си сложа в устата и в гърлото,че ще блъвна веднагически.Дори сироп за кашлица не мога да пия.Само хапчета и то по-малки,че от големите същото.Просто съм ужасна в това отношение.

# 179
Привет и от мен!
Имам още от сутрешното кафе.
Една глътка. Навик,с който съм станала като нарицателно у дома.
Всеки се закача с мен и ме питат дали ще си допивам кафето😀
Мислех сутринта като една тъща да стана рано и да правя мекици или пържени филийки.
Мислих,мислих па се отказах.
Наредих масата като по турските сериали на закуска 😀
И разсмях момчетата ,че закуската е МНО.
Коментираха,че била МНО ,ама офицерска,защото имало много неща😀
Сега пържа тиквички,после пилешки хапки.Как ще се преборя със щерките здравословни 😃🤭😄
Всички работят.Голямата щерка коси тревни площи,малката мете двори широки,момчетата мъжки дейности.
Аз по изхранването .

Хайде до после.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 12:23 от Gabkata

Общи условия

Активация на акаунт