КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 41 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добро утро , мили момичета!
Днес е Ден на руския език и кафето е руско:
Прието е денят на руския език да се празнува на 06.06, когато е рождения ден на Пушкин.

Снощи гледах до късно онлайн финала на един турски сериал, който много ми харесваше, на завърши зле и аз съм малко разочарована и недоспала.
Дано днес времето е слънчево и подходящо за работа в зеленчуковите и цветни градини. Ние с дядото ще бъдем в Панчарево и там ще се наслаждаваме на природата.
Хубав ден на всички, без проблеми, без болести и с много радостни моменти.

# 646
Добро утро, Нинка,
добро утро мили момичета, които ще се отбиете по-късно в темата.
Аз станах рано, много рано дори  ( преди 5.00) - щях да пътувам, бях на гарата,  качих се във влака, седнах си на мястото, но след като влака не тръгна в уреченото време разбрах, че на този коловоз поради липса на коловози са подредили няколко влака  и моят е бил най - отпред и е заминал....  Презаверих си билета след лек скандал ( то касиерките нямат никаква вина )за утре, прибрах се и сега пия кафе...  Ядовито ми е, боли ме главата, треперят ми ръце и крака, още не мога да си събера мислите...
Извинете ме, че ви занимавам и започвам деня с оплаквания, но така ми се иска да споделя с някого, някой да ме погали ( дори и виртуално Simple Smile)по главичката и да ми каже спокойно, и това ще мине.....
Знам, че ми съчувствате и ме мислите с добро.
Благодаря ви!

# 647
  • София
О, Клечи не се ядосвай! Това е бил "малкия дявол" и даже трябва да си доволна. Започни да мислиш за хубави неща и не стой в къщи, а се разходи из парка или до някой магазин. Шопинга много разтоварва. Желая ти само хубави емоции днес и въобще.

# 648
  • София
Добро утро!
Фло, попълник анкетата снощи в късни доби.
Клечка, не се ядосвай, някой отгоре ръководи нещата и така е преценил.
Днес дъщеря ми има рожден ден. Желая й много здраве, повече търпение (че покрай две малки деца е изнервена), много любов, щастие и късмет! Няма да празнуваме, евентуално в събота, ако се видим ще се поздравим, даже и подаръка съм оставила сама да си избере. Тази година не съм майка на годината, но си имам оправдание.
Да ви е хубав деня!

# 649
Мериан, Нина - благодаря ви!. Милите ви думи значат много за мен!

Мериан, не се терзай, има и такива моменти. Да е честита дъщеричката ти - здрава, щастлива, обичана!
И вие да сте живи и здрави да се радвате на деца и внуци. Как е твоя човек?

Нинка, спокойна и приятна разходка сред природата.

Прочетох това и го споделям с вас -

Хич не е за подценяване третата възраст. Така де, щом разполагаш с разкош. Разкошът да си единствено себе си. Да не ти се налага да увеличаваш ръста си с високите 10 сантиметрови токчета. Да не гледаш стриктно часовника, да не бързаш нито за работа, нито след работа. Да се присмиваш на модата. Да обличаш каквото на теб ти харесва и много важно какво мислят другите. Да имаш достатъчно време да се видиш с приятел. Да почетеш. Да излезеш на въздух. Спокойно и бавно да си изпиеш кафето. Да се развихриш в кухнята. Да се погрижиш за близките. Да не се тревожиш за килограмите. Особено за килограмите. Да се радваш на всичко  - на децата , на изгрева, на слънцето, на дъжда. Да си позволиш глезотийка.
Да се усмихнеш на миналото, да му помахаш с ръка и да продължиш -
дотогава и докогато.
Р. Видинска

В унисон с анкетата, която вчера ни пусна адашката...
Да се радваме на това, което имаме - тук и сега...
Благодаря ви, момичета, че ме прочетохте.
Да е хубав деня ви!

# 650
  • Вила Великула
Здравейте мили дружки. Тези дни пиша по-рядко, но ми е отново лудница на главата. Поне успявам да ви прочета.
Клечице, не се ядосвай за такива неща, а го погледни от комичната страна. В този влак, в който се беше качила не ти ли направи впечатление, че няма хора или, че е за друга дестинация? Посмей се малко и махни с ръка.
Гъбче, тортата не я виждам да е наклонена, а и със сигурност е била вкусна.
Мериан, да е здрава и спокойна дъщеря ти. Да имате много поводи за празници.
Нинка, мерси за кафето.
Фло, и аз попълних анкетата. Направи ми впечатление, че мисля на 16 въпрос не можеше да се маркира 1 точка.
Явно е бъг.
Айша, ти пък защо им се ядосваш на хората от форума, които питат, ама просто така - не за да получат съвет. Отдавна съм спряла да се тормозя за такива работи и избягвам да давам професиионални съвети на хора с които не съм свързана професионално.
Оставям ви, че както имаше едно предаване преди много години в което се казваше: "НЯМА ВРЕМЕ"

# 651
  • София
Здравейте, красавици!
МЕРИАН, да ти е здрава и щастлива дъщеричката! Да е благословена на многая лета.
Днес след като закарах внучката, поработих на тръстиката и заедно с гаджето и на "Дядото" съпругата, отидохме до една работилница за изработване на носии. Взеха ни мерките и сега ще си чакаме "тоалетите".
ПИПИ благодаря на теб и на другите момичета от името на дъщеря ми, за отговорите. Тази анкета ще е "отворена" за по-дълго време. Колкото повече отговори, толкова по-добре.
КЛЕЧИЦЕ, помисли си, че понякога е за добро да ти се случи това, което днес ти се е случило. Гушкам те, погалвам те по главицата и ти казвам - сИпи по едно каЙве, па ако ще да се разчуе. Grinning
НИНКА НН, благодаря ти, че ми напомни днешната дата. " Я помню чудное мгновенье..." помня с колко жар рецитирах това произведение на Пушкин... Велик език, на който са написани не по-малко велики произведения и песни...
ГЪБКЕ, тортата ти изглежда чудесно! Убедена съм, че и на вкус е чудесна. Сладко да ви е!
БОРЯНЧИЦЕ, мисля те, как се справяш с внуците. Дано да се забавляват самостоятелно. За колко време са ти ги поверили?
Спирам до тук, защото след малко ще тръгвам за внучката. Опъвам се за малко на диванАта и после политам.

# 652
Здравейте,  ,, чудни хубавици,,! Поздрави от топлия и красив Пловдив! Пристигнахме, ходихме да хапнем, напазарувахме и сега малко ще се опънем като Фло на диванАТА, после разходка. Утре потегляме за Девин, живот и здраве. Снощи чух, че вълкът като се върнал втори път при къщичката на козлетата, отвътре му казали: Ти си досадна муха!
Както виждате циркът си върви с нас.
Мериан, много здраве на дъщерята, на цялото ви семейство и постигнати мечти за младите. На нас ни стига те да са добре, а ние да си ценим повече спокойствието.
Хубав ден на всички!

# 653
Ха здрасти на всички!
Чета ви постоянно, но при мен нищо ново и интересно.
Мериан, да е здрава и много щастлива дъщеричката ти! Heart
Фло, ама ти сериозно се готвиш за сватбата щом и мерки вече са ви взели за носиите Blush  Анкетата още снощи попълних и аз - успех!
Клечице, не се коси, имало да става, но пък не е станало кой знае какво, забавлявай се Heart Eyes Много ми хареса това за третата възраст, благодаря, че сподели!
Пипи, отметна ли  спешностите? Пожелавам ти една по спокойна вечер Kissing Heart
Гъбката, обичам такива "криви" торти Stuck Out Tongue Winking Eye  Чудесна ти е тортата, облизвах се Grinning
Нинка, как прекарвате на Панчерево, дано времето е хубаво  Hug
Танита не се е появявала скоро, а исках да я питам има ли ефект от детоксикиращите лепенки. Аз си купих от Джъмбо, довечера ще е петата - последна. Нямам мнение за сега .....
Тъкмо щях да ви казвам чаф и Ениса се появява и отново ме развеселява и усмихва с пиятеля Heart Eyes Ами право е детето кво - досаден е и сравнението е точно! Да го нагушкаш сладура за това, че ни усмихва деня Heart
Хайде изчезвам, на работа съм все пак Confused Гуш, гуш, гуш за всички Hug Heart

# 654
  • Вила Великула
Ениса, смях се с глас за нахалната муха/вълк.
Фло, кажи нещо повече за носиите, къде ги поръчахте и ако може ориентировъчна цена.

# 655
  • София
Благодаря ви за пожеланията за дъщеря ми! Ще взема да си сипя едно питие тази вечер като един дърт пияница, дето си пие сам.
Забравих да кажа, че и на мен тортата ми изглежда съвсем читава на външен вид и много вкусна! Направо ми потекоха лигите.
Гледам, че добре се забавлявате с внуците. Аз още чакам този момент от стихчето да не ми пука за нищо и да си почивам. Дано!
В Пловдив ми се ходи и на мен. Ходила съм епизодично за по ден и вярвам, че още много неща могат да се видят. Планувано е, дай Боже!
Утре ако всичко е по план ще изпишат моето момче. Взела съм си отпуск, дано да стане!
Айде лека ви вечер!

# 656
  • София
Ей ме на и мен.
Голямо сладурче е внучето на ЕНИСА. Заслужава си бабините похвали. Здрави да сте и да си изкарате чудесно.Дай Боже! Обаждай се, когато имаш време. Simple Smile
МЕРИАН, ами да взема и аз да си сипя нещо, та да не си сама. Ще станем две пияници. Joy Хайде вече да се прибира момчето ти, та да си имаш компания.
ПИПИ, оправиха ли ти градината? Аз само като си представя, че тревата стига до коляното ми и не ми се ходи, а трябва. Горките ми рози кой ги знае на какво приличат. Толкова ме хвалеха преди време бабите в селото, а сега...малееее, срам! Имах инфо за цените на литаците - около 600 лв. Мой пациент си ши шопска мъжка носия - бял беневрек - излезе му около 500 лв. Днес като чух цените на женската дълга риза, престилката и мъжката риза - около стотина лева. Нищо пари. Може би, защото не бродират ризите, а ползват готови шевици. По литака нашиват готови "златни" галони. На моята баба литака е със "златни" пайети. Това зашиване става много бавно. Сега да живеят братята китайци. Всичко правят. Показа ни и детски носии. Работи ги в Петърч. Скъпарските ги шият някъде в Хаджи Димитър.
КАССС, няма отказване. Живи и здрави да сме, в началото на септември мислим да се съберем за тържеството.
Стягайте се, ще ми дойдете на сватбата, здраве да е! Grinning
Преди малко четох как да се стимулира цъфтежа на мушкатата, та да споделя с вас.
1. 1 път седмично се поливат с прясно мляко. Укрепва много кореновата система.
2. В 1 литър вода - 1 капка йод. Сипва се по 50 мл. на саксия.
3. Дезинфекцира се игла за шиене. Правят се по 2 - 3 убождания на всяко стебло. Това стимулирало цъфтежа. Много садистично ми изглежда. Не бих го правила.
Хайде чао за сега. Не знам дали няма да заспя до после. Hug

# 657
Прибрахме се от разходка. Имаме нова шапка, ядохме сТудолед, карахме количка. Освен това, той бил русАВ. Да живеят блондините!

# 658
Да ти е здрава и щастлива щерката Мериан!

Тортата си беше баш като Пиза,ама аз съм хитра и първо от там рязах парчета,та за това ви се вижда правилна🤭😀😉

Ениса,приятно изкарване в Девин.
Полага ти се почивка .

Фло,аз ги поливам с мая за хляб ,но обикновено ме примързява и им слагам нова пръст 🤭😀

Днес пържих тиквички,кюфтета.
За РД на ММ правих руло от тиквички,а следващото тиквичково ще са шницелчета.
Бера от градината,разпращам насам-натам и пак има ,но утре ще ги обера.
Обичам тиквички,но не и готвени.
Вкусове мои😉😀

Клечице,успокои ли се?
Поглеждаш откъм веселата страна и пподължаваш .

# 659
Живи и здрави да сме, в началото на септември мислим да се съберем за тържеството.
Стягайте се, ще ми дойдете на сватбата, здраве да е! Grinning
. Hug
Аууу, адашчице, браво, браво !
Да не вземеш да се отметнеш с поканата за сватба Simple Smile - казана дума - хвърлен камък.( шегувкам сеее Simple Smile Wink )
Нас, шаферките, в какви тоалети ни искаш Simple Smile ?
Да подновявам докато е време народните танци, та не се срамувам на хорото Simple Smile

Енискааа, чуден бонбон имаш!
Да ти е жив и здрав!
Весело да си изкарате дните заедно!

Общи условия

Активация на акаунт