Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 23 642
  • 845
  •   1
Отговори
# 105
Страхотни идеи за подаръци! Благодаря, отново сте много полезни, както обикновено:)

Момичета, днес на прегледа при педиатъра ми предложи алтернативен вариант на лечение с капки с антибиотик през носа. Така няма риск с кърменето. Относно предписания антибиотик (Клиндамицин) с двама доктора обсъдих и не се препоръчва. Стискайте ми палци да се избавя от инфекцията скоро.

Да напомня - здравия човек има много проблеми, болния само един;) В тази връзка хич не мисля захранване с кухнята що не върви, защо не се изправя, рожден ден, кръщене, лятна почивка и т.н.

# 106
Лазурче, бързо да се оправяте.

Тонибокса е супер лесен и за децата да го управляват и за родителите да качват файлове. Регистрираш бокса и получаваш достъп в настройките. Така прпсто копираш файловете от диск или от компютъра на фигурката. Детето взема фигурката, слага я отгоре и натиска леко едно ухо... Готово. Ако иска да спре маха хигурката, на превърти: накланя тонибокс на ляво или надясно, да увеличи:натиска голямо ухо, съответно да намали натиска малко ухо.

Нашата дъщеря от 1 рожден ден до сега всеки ден си го ползва. И понеже веднъж качени файловете не трябва интернет навсякъде се мъкне тонибокс. Ако сме във влак или ние искаме друго да слушаме си слага слушалки и така.

Това ще бъде и нашия подарък за Мати за 1 Рожден Ден, че каката не иска да си дели нейния.

# 107
Благодаря ви за този Тони бокс, много ми хареса и ще вземем и ние за РД. От Германия ли е най-изгодно да поръчаме, тук няма ли ги? О, да, видях им цената в Емаг, от Германия ще е Grinning

AA, затова казах Мини микро, дават ги от 1 до 5 год. Цената им хич не е малка, като си помисля, че бяха 130лв..ама преди 10 години де Grinning
https://-spam066-/bg/trotinetka-micro-mini-deluxe-3-in-1/p30.html
Нашия О-бар го продадох, изобщо не го ползваше, ама май е трябвало да го запазя. Не че щях да знам къде е след толкова време Grinning

P.S. В немските сайтове правят ли намаление за 1 юни?

# 108
Тази цена в емаг е невероятна! Преди 3 години струваше стартовия пакет (тониебокс със зарядно, слушалки и 1 креативна фигурка) 60€, сега зависи от цвета от 80 до 100€.

Аз чакам намаление. За съжаление 1 юни тук въобще не се отразява, никой не знае за този празник. За съжаление няма и намаления. В някои сайтове пускат оферти и ще дебна. Каката иска и нови фигурки, та ще се изръсим и за двамата май. Въпрос на време е и кога ще преведат и приказките на български. Вече има на английски, френски и испански. Едва чакам.

Мира, разбирам те. Мати тръгва на ясла през август. Аз не мога да издържам повече от 1 година вкъщи. Не е моето просто, изпушвам и ставам като тазманийски дявол. Обаче защо да трябва да го правиш самостоятелен? То няма как да даваш зор на толкова малко дете. Те там стават самостоятелни, не преди това.
А ако не обича новости твоя юнак пробвай да не разопаковаш и слагаш/даваш веднага. Като има ново да стои малко опаковано някъде, после го изваждайте без да го показвате ясно. Просто да има време да осъзнае, да погледне и тогава да се даде. Познавам доста дечица, които реагират така. Просто са по-чувствителни и им трябва време.

# 109
Много е подобен тони бокса на йото, и двете са много симпатични. Бях хвърлила око на йото, но купихме много готина машинка за бял шум, която може да се ползва и като блутуут колонка и се отказах. Иначе си признавам, че много рядко пускам музика, той реве като чуе други гласове (мда, ревльо е голям) и свикнахме на тихо.

С новите неща точно така правим, оставяме ги някъде на видно място без изобщо да му насочваме вниманието към тях, един вид да свикне с присъствието им. Най-често работи, но има някои неща, при които реагира много бурно.

Не знам какви са изискванията за ясла, но съм сигурна, че никой няма да се занимава специално с него, да го приспива или храни. Ясно е че там се учат много бързо на самостоятелност, но ми се иска поне да може да заспива сам и да се храни сам. Има време до евентуално тръгване, та има време да го подготвя от рано… в същото време нямам нерви сега.

Продължават протестите за нощен сън, вчера пак приспивахме сумати време. Почвам яко разбъзичкване на графика и ще си поиграя с интервалите, нещо не е ок в момента. Тези дето следите интервали - на какъв интервал слагате за нощен сън? Напоследък Тони прави 4:30-5, което не ми се струва много ок. Ще се опитам да дръпна дневните интервали повече, с надежда нощния да си остане кратък. Почва великото водене на записки пак.

# 110
Матея, моля те да пишеш и тук ако срещнеш намаление в немски сайт Simple Smile Благодаря!!
А аз се сетих за още един подарък за годинката - люлеещо дървено конче. Е, може да не е дървено, но това е класиката Simple Smile Може люлееща плюшена овце или крава, така че въпрос на избор Grinning

# 111
Аз съм емоционален и сантиментален човек, не само майка, и обичам да кърмя, обожавам нежността, топлината и връзката, която създаваме по между си, а вярвам и за Малчо е така. Никога не бих казала, че ми е било лесно, защото сме минали през различни предизвикателства, дори е имало моменти, в които съм си мислила, че ако беше на АМ може би щеше да ми бъде по-лесно, но за щастие са отминавали и не съм се отказала. Още с Алекс нямах вяра в себе си, че ще успеем да се кърмим 2г и 3м, но ето, че успяхме. Първо се радвах, че успяхме до 6м, после до 9, 12 и т.н. Отби се сам, без драми и стрес, стана естествено, което беше най-добрият вариант и за двамата. Сега и с Марти е така. Благодарна съм и оттук нататък ще е докато може и иска.
И въпреки кърменето не съм се отказвала от предлагането на нови храни. Всеки ден му давам, пък колкото изяде. Просто не се отказвам! Не съм фанатик и не искам да е само на кърма. Мисля, че и доста неща съм въвела вече.
Във връзка с изказванията от педиатърката просто си мисля, че майките достатъчно и сами се обвиняваме за какво ли не, че и там да слушаме подобни изказвания. Колкото и да й обяснявам какво му давам, какво яде...тя все едно не ме слуша, а си дърдири това, което си знае и все едно изобщо не чу, че му давам и твърда храна. Отказвам се просто да коментирам пред нея подробности в тази посока и това е.
Още с Алекс имах една приятелка само, с която си говорехме свободно за кърменето, всички останали не кърмеха, защото "нямаха кърма". Даже трябваше да се чувствам неудобно защо "още" го кърмя, голям бил и т.н.

Въпросът за подаръците и аз щях да го задавам, защото нищо не сме измислили още. С Алекс също не знаехме и накрая ни хрумна гениалната идея за акумулаторен джип. Joy Гостите ни даваха направо пари. Държах единствено на картички да ни останат за спомен.

Баланс байка ми е най-сполучливата покупка евър, но е за по-големи дечица. От нашия съм супер доволна и ако пак се наложи да купуваме (в случай, че Алекс му е разказал играта и не може да се използва) пак бих купила същия.
Тротинетката също е много хубава покупка, но поне към 2г.
За тази възраст според мен по-подходящи са ride on колите.
Иначе дървени пъзели, сортери, книжки.
Детска кухня Алекс получи за Коледа, когато беше на 1г и 5м. Марти и сега отваря и вади от нея.
Масичка със столчета също имаме.
Имаме палатка, само топчета трябват, според мен ще му е интересно.
Лего дупло имаме, но още не е проявил интерес.
Играчките за пясък са супер за лятото. Алекс обожаваше да се рови.
Сега нещо не мога да превключа на режим за подаръци. Сигурно ще допълвам.

Вчера бяхме на рожден ден в детски център. Аз трябваше да заведа Алекс и съответно бяхме с Марти. В началото мрънкаше от всички и му трябваше време да свикне. Досега не беше ходил. Все едно бяхме в джунгла. Накрая се отпусна, лази, рови се в топчетата, танцува. Притеснявях се за през нощта как ще бъде, заради многото емоции, но си беше нормалното.

# 112
Мира, стискам палци скоро да премине поне регресията на съня. При нас отшумя 2 дни след като писах по темата. Стискам палци и за класирането днес, след малко ще има резултати!

Поръчах на съсед да ми направи Монтесори кула, дърводелец е, иначе като пари е много от магазин.

Някой има ли представа подобни чорапки дали са подходящи за прохождане за примерно да ходи в тревата с тях? Извинявам се, ако вече е споменавано и съм го пропуснала.

# 113
Аз от вчера съм в търсене на боси обувки, мисля, че ще са най-удобни . Вие имате ли някакви впечатления ?

# 114
Не знам дали мрънкам или се хваля ама детето е прието на ясла 😳 И сега кво правим? Определено не го очаквах. Кой друг чакаше резултати, Бъбълз?

# 115
Честито Мира!
Ти нали не мислиш, че детето ще се храни и спи и играе на друго място като вкъщи? У вас може да заспива само с ръка, в яслата абсолютно сам. У вас ако не яде попара, там може и 2 купички да омита. Децата се напасват изключително бързо. Филмите са в нашите глави. Wink

# 116
Честито, Мира, голям късмет! Можеш да пуснеш и едно тото днес!

Аз изтеглих кандидатурите на Дара, реших, че няма да я пускам тая година, а догодина каквото дойде, ще го мисля...
Документите се подаваха до около 26 май(?) в яслата/ДГ.

Това, което казва Матея си е абсолютно вярно. Дори и да не заспива/да не яде/ да се тръшка и т.н. вкъщи, съвсем друго може да е в яслата.

# 117
  • София
Честито за приемането! Моя приятелка си пусна момичето на ясла на година и 2-3 месеца и много добре свикна детето. Първо го отби, после го пусна - в началото за половин ден, после започна да остава да спи. До ден днешен си ходи спокойно и си е кротошанка. Иначе Калин го пуснах на 2 години на ясла, храниха го, сменяха памперси, там го учиха да пие от чашка и да яде сам, да се обличат сами и Т.н. Даже от памперса голямо рамо ми удариха на мен.

# 118
Честито  за яслата, май шансът в София е като да спечелиш от тотото. Аз със сигурност ще изчакам поне  2 години да навърши и въпреки,че има много време имам един казус и ще съм благодарна по-опитните момичета да се помогнат.

Живеем в район "А" / на ММ адресната регистрация е тук", но детето беше автоматично записано на моя адрес в район "Б". Сега се чудя има ли смисъл да му променям постоянния адрес  и а да сменям моя. Става въпрос за София, не сме  сменяли града и са два съседни квартала, но се водят в различни общини.

И другото ми питане- кога и как почнахте да подстригвате момченцата с по-буйни коси? Кръцках, кръцках перчема няколко пъти, но бързо израства и му влиза в очите, има много коса и е като рошава зелка. Знам,че иима детски фризьoрски салони, ама не си го представям как седи мирно и се чудя вече как да го подстрижа без да прилича да на онези снимки в стил 90-те майка ми ме подтрига на черта Grinning

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 22:58 от mexicana___

# 119
  • София
Нашия син се сцепи да реве в Пъзел на първото ходене, много се измъчи беше към годинка май. Тогава взехме хубава машинка и баща му прави прическите до тази година. Вече е голям и го водя на фризьор и си избира прическа. Честно казано май няма смисъл да сменяш адресна регистрация, така ще може да кандидатствате в градините и в двата квартала. Просто ако кандидатстваш на текущия ви квартал ще използваш адресната регистрация на таткото за повече точки.

Общи условия

Активация на акаунт