Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 24 061
  • 845
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря момичета! Робин днес е добре да чукам на дърво. Игрив, щастлив, само аз съм травматизирана от случилото се. 😄
АА, абсолютно! Вярно, че искаме да смъкнем температурата възможно най - бързо, но това не е най - добрият начин за дечицата. При Робин се получи от рязко вдигане на температурата. Цял ден си имаше ниска температура от 37.5°С, която не барах, само си я следях. Вечерта обаче имам чувството за минути качи до 39°С. Тогава направи и гърч. Имах усещането, че продължи цяла вечност, а някъде към 3 мин реално май да е било. После беше като изцеден - летаргичен и поспалив. За съжаление ММ няма как да отмени пътуването, понеже е свързано с важни документи, та тази вечер лети. Предупредили сме негови колеги да бъдат нащрек, че може да им звъня за помощ. Проклета шофьорска книжка...

# 436
Спокойна да ви е вечерта тогава и да не се повтаря случката!

Деска, аз съм давала Нурофен досега само веднъж при зъби. По принцип не съм фен на даването на такива лекарства, освен ако не е краен случай. Та тогава легна за нощен сън, събуди се на първия час с истеричен рев, който не успяхме да успокоим 2 часа! Пробвахме абсолютно всичко - вода, мляко, по леко облечен, памперс, по дебело облечен, всички гелчета за зъби, които имаме, люлеене, гушкане, песни и тн - не и не, това бебе не спираше да се дере истерично! Та дадох половин доза нурофен и след 30-40 мин се успокои и заспа. На следващата сутрин беше с 2 зъба пробили. Надявам се да не се случва пак, но ако нищо друго не работи и положението е крайно зле пак бих дала, колкото и да съм против.

# 437
Лаватера, на курса по спешна помощ като ходих, се обсъждаше тази тема. Казаха, че за децата идва и минава като появил се зъб или температура. Но за родителите е голям шок. Желая ви да не се случва никога вече и бързо са се отърсите от стреса.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 22:42 от Mateya Zoe

# 438
Честит рожден ден на Вики! Ех, че хубаво - първата рожденичка на групата. Да расте здрава и радостна!

Лаватера, съжалявам за преживяното. Звучи страшно.

Стоян спи около 10 часа нощем и 3 часа денем на две дремки. Ние излизаме към 10:30 за първата дрямка и комбинирам с взимане на кухня, прибираме се към 13ч. Следобед пак излизаме и то за по няколко часа, тези дни сме все в парака на дебелата сянка. Заспива чак към 21/ 21:30 бебока.
Слагам слънцезащита задължително по всички открити части, а те не са малко защото го изкарвам по къси ръкави и крачоли. Нося крема с мен в чантата.

# 439
Лаватера, много съжалявам, че трябва да минете през това. Аз също съм го преживявала с големия си син. Беше толкова травматизиращо, че го бях изключила от паметта си за 2 години, в един момент се сетих и пак усетих ужаса. При нас се случваше от рязко вдигане, той самия над 38 вече беше парцал и давах нурофен/панадол, но не винаги успявах да реагирам така бързо. Понякога докато се усетя, че изобщо има температура....Случи се общо 3-4 пъти, последно като беше на 6. Мисля, че на 2, на 4, на 5 и на 6, като за този на 5 не съм сигурна. Лекарите ме успокояваха, че е свързано с развитието на някаква част от мозъчната кора или със синтеза на някакво вещество в мозъка, не си спомням, но ясно помня как казаха, че на 5-6г вече този процес е приключил и го израстват. Говориа съм с много лекари по темата. Вземете си хексалгин, над 39 е добре да се дава той, защото намалявал някакъв оток, а до 39 стандартните. Това от най-първата педиатърка го знам, при която направи първия. Много се надявам при Робин да е първи и последен, защото колкото и да не е опасно за тях (това реално е реакция на мозъка за защита на организма) толкова е стресиращо за нас.
Честито на рождениците! На мен това ми е далечна тема още. Отказах се от Али Експрес, толкова гледах и избирах, че накрая не остана време да пристигнат. Ще взема нещо от джъмбо явно. Иска ми се някой готин аутфит - My first birthday с туту пола, ще потърся.

Днес беше на една дрямка и й дойде идеално. Сутринта спа до късно, 8:30-40. На обяд от 13:30 до 15:30, цели 2 часа. И вечерта към 21:30 заспа. Реално будуванията бяха 5ч и 6ч, което хич не е малко, но не е давала индикации за умора, нито е била раздразнена. Въпреки всичко утре ще гледам да са две. Ние излизаме по 2 пъти - сутрин от 10 до 12 и после към 18 до 20. Вечеряме 20-20:30, баня до 21 и заспиваме. Не е рано, но тепърва ще става горещо и много обичаме вечерните разходки, може би ще изместя вечерята по-рано, за да излизаме след нея. Под вечеря имам предвид нашата. Тя все още е на мляко за вечеря.

# 440
Лаватера, съжелявам, че е трябвало да го преживяваш, това ми е един от големите страхове, въпреки че знам, че не са животозастрашаващо състояние.
Мога само да допълня, че като съм чела какво се прави в такива ситуации, попадах на това, че трябва да се следи колко дълго трае и да се съобщи на лекарския екип.

# 441
Момичета, стана нещо много странно - значи, Виктор се събуди от сън, отидохме за кухнята, прибрахме се и го цопнах да го изкъпя с играчки в коритото, доста се забавляваше, после яде, играхме си на килимчето, беше много весел, показваше от днес,че може ,,ало,, и ,,колко голям ще станеш,, и изведнъж дойде при мен,искаше да ме скубе, аз го дръпнах и ей,хора, тотален мелтдаун - зверски рев, ама рев, успокоих го гушкайки и заспа в мен?!?!? А е с час по-рано от времето за сън..

# 442
  • Замък сред облаците
Е, жега, новите умения също хабят енергия (невидимо, но мозъкът се развива, а той отнема най-вече усилия). Нищо необичайно, тепърва ще почнат да се отклоняват по разни причини от режимите си.

# 443
Минлата седмица имаше два поредни дни, в които Яна сутрин така грохваше. На 2чи30м заспиваше. Аз естествено се притесних супер много, защото е необичайно за нея, а и за възрастта им. Но все пак, с всеки ден стават все по-активни, изморяват се.

# 444
Лаватера, дано не се повтаря повече този ужас, който си преживяла!

Мис, и аз съм, чувала, че се разрешава този проблем с масажчета, така че стискам палци!

Честит 1ви рожден ден на Виктория и цялото й семейство!
Боже, как литна времето...първото ни рождениче, а миналата година по това време какво бешееее

Никола е също от юлчетата, които се появиха юни и по случай годинката му, която е във вторник, искам да го похваля, че вече официално ходи!
Този уикенд направи първите си значими крачки - цели 5-6 наведнъж!
Той технически още в началото на 11те си месеца направи първи крачки, но бяха 1-2-3 с едвам отлепяне на крачетата. Не че не го отчитам като постижение де, гордея се с него !!! Той миличкият, ако щете ми вярвайте, от края на февруари някъде започна да се изправя и пожела да го държим да ходи. Аз много се колебаех дали е ок, всички казваха, че е рано, но той си го искаше. Нямате си представа - само това правеше и то с такава концентрация, хъс и усмивка и реших, че явно това е ок, щом го иска и му се получава.
Та съм без кръст по този повод, защото в началото много бързо се измаряше, но от април някъде, хора, само искаше да го държим да ходи. Постоянно!!!
На земя да се заиграе 5 - 10 минути. Реално много му беше мерак да проходи. Личеше си и затова не съм пестила сили и аз. Той между другото не е пълзял, обикалял по мебели или да се прехвърля, но когато се изправи, започна да тренира за баланс и в момента, в който вече свободно се навеждаше и клякаше и ставаше, че даже и държеше по нещо с ръчички и го размяташе, пружинирайки, е тогава направи и първите си крачки.
Гроги съм, но нищо не може да се сравни с усмивката и изражението му, когато проходи!
А пък сега, когато дори минава малки разстояния сам...не мога да ви опиша просто колко е щастлив, сърцето ми е пълно!!!

По този повод навън излизаме сутрин към 9-9:30 за около час и следобед също по сенките, дори и на два пъти по малко да е, за да ходи.
Навън все още го държа, разбира се, за едната ръчичка обаче и е много по-лесно.

Също така откри, че може да качва стълби и му е много интересно. Другото ново е, че започна да слага едни в други всякакви предмети и преди също ни имитираше, но сега го прави мнооооого. Най-ни е сладко, когато чуе някой да се смее и започва и той, ама яко. Или като почне да ми подава неща, да ми ги слага в ръката - не знам защо, но се разтапям!
Но пък за разлика от други, не дава боц/целувки/пет, не маха за здравей и чао, не посочва и т.н., т.е неговото направление засега е движение.

# 445
Ох, от няколко дни е само мрънкане, нервира се като не може да напапрви нещо с две думи главата ми гърми.
Вече посочва с пръст като я питаме къде е дадено нещо или някой. Пляска с ръце, дава пет, дава боц. Обикаля по мебелите и пълзи. Направи няколко крачки самичка, но си мисля, че скоро няма да се пусне да ходи без подпиране.
Със зъбите си е същото положение - 6 бр.
Излизането вече е 8: 30 до 9 :30  и от 17.00 до 19.00.
От няколко дни едва си издържа интервалите.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 21:11 от melinda1990

# 446
Значи освен че вече има предпочитания в типа и цвета храна, вече има предпочитания и към хората! Течна храна се отказва - тип супа/яхния. Гъстота пюре обаче става. Ако е зелено на цвят - истеричен рев само като го види, преди даже да го пробва! Все си мислех, че имам повече време до това!

От няколко дни страшно много се глези на баща си, иска постоянно да го разнася на ръце. Добре, че на мен не ми върти такива номера през деня. Но при него е постоянно - само като го види и отива при него и си вдига ръцете. Ако не го вдигне - истеричен рев.

Иначе с уменията също има напредък - от няколко дни слиза правилно от диван/легло с краката надолу. Реди доста успешно кули от кубчета или кутийките за пъхане една в друга. Хвърлянето се надгражда също - голяма забава пада с хвърляне на две топки. Във всяка ръка хваща по една и ги засилва едновременно. Пляскането все още е донякъде непохватно, но като му кажа “пляскай с ръчички”, веднага почва. Чак се чудя кога е научил значението на думите, като досега го учих все с “браво” и пляскане срещу него. От 2 дни е пълно мълчание като го питаш как прави някое животно (което е знаел преди това). Той ги правеше по някакъв негов измислен начин, доближаващ се донякъде до това, което му казваш. Подозирам (надявам се),че с тази пауза сега, скоро ще почне да ги имитира както трябва. Почна да цъка ключове на лампи, следи кога светва, кога не. Като го разнасяш пери ръката нанякъде напред, все едно сочи, но с цяла длан. Дали е в посоката, в която иска да отиде, или нещото, което иска да докопа.

Последния резец е на път, венеца е на рана, та го чакаме до няколко дни. Един кучешки (май) също е на бяла точка, но още не е почнал да пробива доколкото мога да видя.

Тея дни му размествам режима много стабилно, в опитите си да нацеля интервали, обаче, му влоших нощния сън. Затова вече 2 дни го минах на една дрямка и засега изглежда му е ок. Ще го пробвам още няколко дни обаче, че два дена не са достатъчни, за да съм сигурна. Не ми харесва, че днес направи само 1:30 дневен сън, но ще видим как ще изкараме нощта.

Рапорт - даден. Наздраве! 😀

# 447
Здравейте!
Това, че обичам лятото, не означава, че обичам жегите, но няма пълно щастие. Вчера, докато чаках Алекс на тренировка ми се зави свят, явно от ниското кръвно. Даже седнах, за да не се строполя, защото Марти ми беше в ръцете. Ама започна се. Или ще е адски жега или ще вали, средно положение май вече няма.

Днес бяхме на детски рожден ден. Поне беше отвън на въздух. За първи път пуснах и Марти по голи крачета, защото беше доста топло. Милото, издържа и то 3 часа.
Мен от вчера ме боли кръстът и сутринта едва пристъпвах. Добре, че за рождения ден ме поотпусна, че не се виждах иначе.

Да ви кажа, в деня, в който бяхме на преглед окото му сълзя много, през целия ден. Даже се чудех какво му направи този доктор. От два дена обаче не е сълзяло. Дано! Дано! Продължаваме с масажите. Heart

Вчера, след прегледа при личната, май не съм писала. Слуша го и го огледа за нови зъби. Подут му е венецът. Гърлото не е червено. Общо взето дежурните неща.
Даже едни пъпчици му се появиха на гръбчето, които са ту малки, ту по-големи, но не можах да свържа от какво са. Тя ме пита да не съм сменила праха за пране. Еми не съм. Или от жегата...и т.н.

Забравих да пиша, че го записахме на държавна кухня от петък. Ама май два пъти сме взимали само до сега, защото във вторник пътувахме, съответно за сряда не бяхме планували и забележете .... днес мъжът ми забрал да я вземе.Joy Значи и за утре няма да имаме. Айде дано другата седмица вече да хапва детето. Heart
Иначе първият път имаше някакъв гювеч с чушки, но и след пасиране не му хареса. Хапна зелен фасул за първи път. В единия ден имаше крем супа с настъргано сирене и му се гадеше на моя господин, та не я яде. Десертите засега са все с прясно мляко и не съм ги давала.

Лаватера, ужасно преживяване. Единствено хубаво е, че те не си спомнят, но шокът остава за родителите. Дано повече никога не се повтаря! Важно е да запазим самообладание, за да взимаме адекватни и бързи решения, но знам колко трудно е това и даже понякога невъзможно. Бъдете здрави! Heart

Мелинда, как мина първият рожден ден?

Мира, покрай годинката има скок в растежа и още кой знае какво, но поне от това, което съм чела, знам, че дават фалшиви сигнали, че са готови за една дрямка, но след седмица, две се оправят нещата. Иии това го казвам аз, която и днес го сложи да спи само веднъж, но така се наложи. Но общо взето може и да си е готово детето. На мен лично не ми се иска все още да спи само по веднъж, но ще видим. В нашия случай ние сме си виновни.

Момичета, помагайте, че обърнах Интернет и не мога да си харесам рокля. Кажете някой сайт или пък страница във фейсбук или някъде...

# 448
Бяхме си само ние четиримата. Много бяха развълнувани от балоните и от тортата. Каката беше много щастлива.
Няма да празнуваме с роднини, а и мисля, че е малка за рожден ден с дечица. Така го чувстваме, така го направихме.
Момичета, не съм много по оплакванията , но ми е много изморено и това бързане за всичко - готвене, излизане, хранене, спане и т. Н. ММ много помага, но реално от 8.00 до 18:30 съм си сама с двете. Добре че каката ми е послушна. Ходим на детски площадки и главата ми гърми да гледам на всички посоки.
Зная, че и това ще мине. 💛💛💛

# 449
Ох, Мис, знам, ама от 1 месец, че и повече, правя всичко възможно да го задържа на две дремки и не се получава. Става супер рано, ляга много късно, буди се с рев от всички дремки, почнаха и нощните будувания та се принудих да пробвам и това. Как ли не си играх с дневните дремки - и различни интервали, и различна продължителност. Изкарва си на 4:30-5/5:30 интервали без проблем. Ще пробвам няколко дни, нощния сън ще покаже дали му е добре или не.

Мелинда, само мога да си представя какво ти е, особено с две. Стискам палци да видиш светлина скоро!

Общи условия

Активация на акаунт