Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 23 630
  • 845
  •   1
Отговори
# 705
Когато не мога да заспя от преумора (да, и при нас се случва, не само при бебетата) ми помага нещо слабо успокоително. Аз лично пия една тинктура с маточина и не знам си кво още, но мента, глог, валериана, или пък някое чайче, което ти помага да разпуснеш. Телефон се отрича по принцип, но аз съм малко пристрастена, та цъкам някоя тъпа игричка тип судоку или някой пасианс - нещо, което изисква съвсем малко мисъл и в същото време някакво внимание, за да не мисля и премислям сто други неща.

И най-последно - вдигай ТМ нощем. От моята страна на спалнята бебето не се чува 😇 😀 само ако положението стане напечено и ми е гузно, че той е ставал много пъти. Но пък и чести нощни събуждания по много и продължително време индикират за проблем, та бих работила и в тая насока също.

Още един вариант, който като че ли не е първото нещо, за което се сещаме - ако спите в една стая, може да се буди и от вас.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 08:42 от Muppa

# 706
В отделна стая е.. Последните месеци е някаква страшна истерия като отиде ММ и затова съм само аз .. Не знам дали защото през деня само аз го приспивам..но може с часове да се дере,докато не отида аз да го приспивам..

# 707
И при нас е така, ако не стана аз ще се дере 2 часа. Няма шанс друг да я приспи. Но аз съм си виновна като я свикнах на гърда, вярно, че е много по-лесно (цокне 2 мин и си продължава да спи), но пък тази зависимост....Това, което ме спасява е да спи на спалнята между нас, взехме я на около 6-7месеца и с другите деца така процедирахме. ММ не се върти много, аз спя леко и постоянно я проверявам, но все пак спя.
Мен също телефона ме успокоява и приспива вечер, гледам филми или клипчета и се унасям неусетно. Преди заспиване пия чай, не съм пробвала други неща. Кафетата ми са 2 - след закуската и след обяда. Така и не ги спрях нито с бременността, нито с кърменето, не й се отразяват.
Честити да са всички рожденици!! Благодатен юли Simple Smile
Кажете, моля, кои са най-успешните и хубави подаръци, които получиха дечицата, защото ние все още сме в процес на избиране, а и имам списък с чакащи да им дам идеи Simple Smile

# 708
Какъв чай пиеш, Рафаела? 🤗

# 709
О, нищо особено, какъвто намеря останал в шкафа 😅 Вчера беше плодов от Лидълските, с ягода, иначе понякога Добро утро, Планински, Мащерка, Лайка и ванилия, Мурсалски ... каквото има.

# 710
Със закъснение, честита да си АА! Най-вече здрава и нека момчетата у дома те обгрижват добре, така де.. сега ММ, някой ден и Йоан:)

Със заспиването аз имам проблем, че денем не спя, просто не мога дори да имам възможност. Но вечер заспи ли Стоян до 30 минути и аз заспивам, мен телефона и въобще четенето ме приспиват.

За подаръците според мен най-полезни са ваучури за магазини от които пазаруваш дрехи или играчки или паричните. Така като имаш нужда от нещо го купуваш и после споделяш как си оползотворил средствата. Получихме уокър, добре но аз бях взела вече назаем. Получихме много дрехи. Половината са или малки въпреки уточнения размер, или големи. Тъпото на големите летни дрехи е, че като им дойде реда вече е друг сезон. Получихме и не малко играчки, към които няма грам интерес или пък са 3+ и сега се чудя къде да ги съхранявам. Въобще пари на вятъра са отишли не малко и по тази причина съветвам горното:)

Ето една морска снимка за поздрав

# 711
Честито и от мен на патерици,АА!

Ние сме на морето, за сега нещата са окей.

Спрях кафето като разбрах, че съм бременна, а и защото ми прилошаваше. После не възстанових пиенето му като изключим едно безкофеиново на ден, но там кофеинът е пренебрежително малко. Откакто не пия, бих казала, че се чувствам по-малко изморена и ми се спи по-малко през деня. Изобщо, оказа се много добро решение. Кафето стимулира и после ми трябва още, защото почва да ми се спи следобяд и накрая на деня съм и напрегната. Разбира се, не на всички им действа еднакво. С недоспиването се справям като лежа, когато мога, спя с малката през деня, ако ми се спи и ако съм много изморена не си давам зор за неща, които не са спешни. С две деца надали би било възможно, обаче.

# 712
Благодаря ви за пожеланията!
АА, да, първи клас ще е тази година.

С недосповането имам чувството, че съм свикнала вече. На прегледа онзи ден гинеколожката ми каза, че докато кърмя ще съм в кондиция, природата си знае работата и ми дава енергия. И аз наистина не се чувствам супер изморена. Направо не знам от къде взимам сили с двете деца. Няма как да спя през деня, защото, когато Марти спи съм с Алекс или върша нещо. Вечер, когато заспи вечерям и съм с мъжа ми и баткото. Когато легна чета книга, преглеждам форума. Ако не съм с телефона прекалено много мисля за всякакви неща. Имам още по организацията на детското парти в неделя, после дано малко си отдъхна.
Кафе по принцип не пия, само 3 в 1, но от както забременях не съм пила. Прегрешавам обаче с кола.

# 713
Преди една година днес си прибрахме малкото човече вкъщи ❤ след близо 3 седмици престой, накрая не искаха да ми го дадат, защото не съм била носила гривничката! Че аз от къде да знам, че трябва да я нося и да не я махам… мен ме изписаха на 4ти ден, него изобщо не се знаеше кога, как и дали. Голям цирк беше. В тая връзка четох новина, че в Майчин Дом щели да отварят отделение/крило за екстремно недоносени и майките, място, където майката ще може да бъде с детето 24/7! Страхотна новина, дано наистина се случи!

Вчера бяхме на ДК, хакнаха му един Синфлорикс, следващия месец само ваксина. Приключиха месечните тегления. Струваше ни се много дръпнал на височина, измериха го със сантиметър и половина повече. Изглежда лекарката беше забравила за забелването, а аз реших да не я подсещам, че още нямам изградено мнение по въпроса.

Има едни жълти петна по долните зъбчета, една дълга жълта линийка до венеца. Не е плака, защото не пада колкото и да търкам. ЛЛ предположи, че е от твърде много флуор? (Май флуор беше) Препоръча да потърсим детски зъболекар, да го погледнат, а до тогава да спрем розовия девин и да даваме чешмяна вода. Според нея девина бил с най-много флуор от всички води. Сега де ще търся детски зъболекар… само си представям той как ще отвори уста, за да го погледнат… точно никак. Сигурно имат начини де, ще проучвам.

Ядосах се на един сайт, поръчах няколко дребни играчки, но не успях да платя онлайн. Изписа ми успешна поръчка, като очаквах, че ще ми се обадят и ще пуснат поръчката с наложен платеж. Да ама минаха 3-4 дена, ни мейл, ни обаждане, нищо. Днес влязох в профила - те я отменили! Без да кажат нищо! Че аз така щях да си чакам доо… хем ме е яд, хем май няма от къде другаде да ги поръчам, та пак трябва да е през тях.

За всички на морето - приятно изкарване, дребосъците да са послушни и да успеете да починете! Пратете поздрави на морето от мен. ❤

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 09:29 от Muppa

# 714
  • Замък сред облаците
Мира, честита годинка заедно Simple Smile

Това, което описваш повече прилича да е или гъбички, или афти. Флуорозата е по зъбите, не по венците, понеже флуорът е минерал.

За розовият девин не съм съгласна, той е с одобрението на БПА за дългосрочен прием и се деминерализира допълнително при производствения процес. Там флуорът е под 0.1мг/л.

# 715
Благодаря, АА, хич не съм запозната. Не съм се изразила правилно, петната са на зъбчетата, но в долната им част към венеца. Венеца изглежда ок.

Тя си каза жената, че не е специалист и не разбира, но това и беше предположението като го видя. Във всеки случай ще намерим зъболекар да го погледнат.

# 716
  • Замък сред облаците
Ааа, щом е на зъбчето е възможно. Имай предвид, че някои петна по зъбите могат да са и заради прием на АБ, ако е имало такъв.

Аз пък се поразрових за съдържанието на флуор да го опресня понеже последно преди годинка рових по темата като почвахме да правим АМ.
Девин розова: <0,1мг/л
Бебелан: <0,1мг/л
ДМ: 0,12мг/л
Роса: няма информация за флуорид
Хип: <0,01мг/л

Разрешена доза флуорид за деца 6м-3г е до 0,25мг/л.

# 717
А мен днес ме приеха повторно в болницата... Толкова страх и ужас изпитах през миналия юли,че не е истина 😅

Много полезна информация за водите!

# 718
Нас също ни изписаха на 12ти, разбира се, доста по-кратък период престой, но за мен е много щастлив ден. Нямам фобия от болници/игли/лекари, но психическото ми състояние беше много лошо, докато бях в МД. Обстановката беше много тегава на нашия етаж, чакайки да си вземем бебетата от ваксини и преглед, много жени плачеха, че все още ги задържат по една или друга причина. Мен ме преследваха безумни обсесивни мисли свързани с това, че бях на 12-ти етаж и исках просто вкъщи. Рязко след като се прибрах, всичко се намести. Не мога да си представя да съм на мястото на някои от вас, дълъг престой, повторно влизане, дълго разделяне от бебето...Силни сте, момичета!

# 719
Чета Бъбълз и седя и си мисля - дали някоя жена има хубави спомени от раждането си и периода в болница след това? Или пък условия, отношение и хормоните не си казват думата? Сигурно има, няма как да няма. Надявам се да има.

Аз бях малко като на хотел - сама в стая, възможно най-отдалечената. Никой не минаваше от там, бебетата бяха в другия край (и по добре), беше тихо през цялото време. На обед за половин час можех да се кача на свиждане и това ми беше целия “ангажимент” за деня. Все едно не съществувах. Но пък имаше страхотни залези и изгреви, май те бяха най-хубавото нещо там

Скрит текст:

На съученик му се роди дъщеричка наскоро, прати ми снимка първата вечер как е приспал жената и детето - двете в болничната стая, всяка в нейното си легло, а той се наслаждава на успеха си като татко! Стана ми толкова мило! И в същото време изпитах лека завист, щото той е там при тях, всички са си заедно, както трябва да бъде. Понякога като си мисля за този период и като слушам разкази на приятели, се чувствам някак ограбена. От момент, който е можело да имам, от усещане за спокойствие и преживяване, което ми е било отнето. Друга пък ми разказва как имат различни консултации всеки ден през целия престой - как да носят бебе, как да кърмят, как да къпят, как да се грижат. Струва ми се толкова полезно! Не да си оставен на самотек. Сега ясно ми е, че при нас положението беше по-различно, но въпреки всичко леко завиждам, че при мен не е било така. Минава и се забравя сигурно, просто ми е още прясно в главата и се присещам от време на време.

Игнорирайте ме ако ви надувам главите, че мине се не мине и все ви пиша за този период Simple Smile (ясно е колко го мисля постоянно)

Звяра се бунтува 45 мин за заспиване. Направи интервал 6 часа, в чудо се видях! Явно имаше нужда от малко повече будуване, че първия интервал го посъкрати днес.

Общи условия

Активация на акаунт