Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 14

• 23 615
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Зодиак не е разкрит. Не бях сигурен във верния отговор.

Сингапур трябва да е. Дори с икономическия бум е известно.

# 481
Сингапур.Ееее,пак изгърмях.

# 482
То и сега, като имаше документален сериал, в Туитър имаше цял фен клуб от мисирки, които пишеха колко е секси и подобни неща Frowning
Така че никак не е Стокхолмски синдром.

# 483
  • София
Да не иде от футболния им отбор?

# 484
Фили е градът на братската любов. Значи е Осло.

# 485
Как е възможно това за Тед Бънди, за тази дето му ражда дете ....... какъв ужас!

Осло не би ли трябвало да е градът на мечките?

# 486
Между другото, по мое време не се учеше за йероглифите, но като хлапе бях научила наизуст една книга - Богове, гробници и учени на К. Керам. Видях, че я има в читанката. Написана е много увлекателно и заслужава да бъде четена от хлапетата.

# 487
  • София
Това със стихотворението за "тигрите" Норвежки - ме разби! Аз бях за Фили (като идея, пак че е нещо шантаво, или спортно). До утре на всички.
За К В Керам - имам и нея, и "Най-древния жител на Америка", ама са четени преди векове...

# 488
Да поспамя малко. Още една за мене много интересна книга и много по-неизвестна - Древният човек и океана на великият викинг Тур Хейердал. И тя се оказа в читанката.

# 489
Всичко за Розетския камък го имахме в учебника (вкл.снимка) и това беше още в средните класове (примерно 6-7). И беше урок, на който учителката обърна внимание, а не го е прескочила или оставила за домашно.

# 490
  • София
Хейердал..., беше ми един от любимите герои в юношеска възраст. Даже съм писал реферат за океанските преселения - който 20-30 г. по-късно преработих за други цели...
https://www.academia.edu/7333382/%D0%94%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD% … D0%BD%D1%8A%D1%82
@Недоволна; с извинения и намигване към Вашите интереси.

(Съжалявам, че - дори да съм ги чел 2-3 пъти някога и да продължавам да ги имам - много от тези книги вече са поизветрели в главата ми.)

# 491
EmBrother, благодаря за линка като имам повече време, ще пусна лаптопа и ще разгледам нещата.
Е, и на мене доста неща са ми излетели от главата - Керам го четох преди половин век, но все пак нещо е останало.
За съжаление в днешно време се издават много по-малко подобни книги. Още жаля за любимата ми  библиотека Нептун.
А Кон Тики прочетох за пръв път, като лежах болна в първи клас. В училище ме караха да сричам...

# 492
  • София
Ее, как можа да използва жокер за Ривър Финикс?
Иначе за другите два въпроса показа смелост, браво.
Таксиметров шофьор ама нямаше как да го знае, добър жокер и избор.
Не помня кой точно е крал на Великобритания, жалко че телефонния жокер я подведе. Кофти да падне на 500 лв.

Момчето.
Съдия разбира се, браво. Щях да кажа веднага дори без отговорите.
Розетския камък си е Египет, какво толкова го мислеше не знам
БКП, хехе. Баси лесни въпросите, а и Билалов подпомагаше
Тед Бънди - то си имаше чак нещо като култ, уф
Градът на тигрите щях веднага да стрелям със Сингапур. Какво Осло бе хора, алоуу? Шок. 😮

# 493
Сингапур има символ - лъв-русалка (май му викат морски лъв, но определено не е тюлен).

# 494
Ама Сингапур значи град на лъвовете, какви тигри.

Общи условия

Активация на акаунт