Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 14

• 23 575
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • на село
Тези жокери не ползват гугъл, с три думи и излиза, че езика е италиански.
Пимпирев- бяха добри, очаквано.

# 586
Той си беше домакин миналата неделя. В оставащите 6 (плюс днешната) звездни игри водещи ще са различни хора.
Тенкю Simple Smile

# 587
  • София
Изтървах Пимпирев Sad Ще го гледам онлайн.
Удоволствие да гледаш интелигентни хора. Включвам и водещия тази вечер. Обаче правилно се отказаха от 20-е хил.лв., щяха да сбъркат; и те (и аз) не подозираха Брунхилда.

@ НелиСа. Познавам Джон (Милошев), едно поколение рокаджии. Но не е до компютъра - склонен съм да мисля, че в тези игри (8-те специални) повечето играещи ще изберат знаещи жокери, а не бързописци на клавиатури.

Изхождайки от добавката за авторски права - 70К долара, трябва да е Горби. Парите са малка сума - сравнено с евентуалните права в UK или родната Германия.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 22:09 от EmBrother

# 588
Ренде е отговорът мисля. Ама много са им лесни въпросите.

# 589
  • София
Доп.към предишните ми (по-горе) размисли за компютъра и жокера.
Явно е въпрос на чест да не тракат по клавиатурата. За японското "мандолинено" ренде - това е първото, което се отваря в Гугъл. И картинки има. Можеше да се сметне, че е подвеждащ въпрос - все пак, защо да няма тамошна мандолина, която си е... мандолина. (Не го знаех. Научих нещо.)
Но за мен третата двойка бяха най-слаби от участвалите вечерта.
ПС. То, аз ако отида в играта някой ден, изобщо нямам човек с "бързи пръсти" за жокер. Ще съм като тазвечершните участници.

До идната неделя. Удоволствие беше.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 22:25 от EmBrother

# 590
Добра игра на екипа с Пимпирев! Но последния въпрос (Брунхилда от Вагнеровия опус опери) и аз не го предположих - бях също за Тоска.
Но онова с камъка от Луната, бях сигурен, че ще да е точно тъй.

Аз познах - веднага си помислих за дебела певица с шлем с рога, изпълняваща последна ария Grinning

# 591
  • София
Много ми харесва като идея и реализация това лятно неделно издание.
Тази седмица заработиха 18 000 лв. Много добри пари втора поредна неделя правят. 😊
С такива гости е удоволствие да се слуша и гледа предаването.

Христо Пимпирев е велик българин и много се радвам, че стигнаха толкова далеч.
Жоро Стоев (втория участник) го познавам виртуално от една група за кино. И стисках палци. Партньорката му беше много силна и интелигентна жена и двамата бяха страхотни.
Третата двойка също се справи добре, но не колкото първите две.

Яд ме е на въпроса за шампионската лига. Аз го знаех. Иначе е обидно за Италия, толкова музикална нация и толкова прекрасен език да я няма за сметка на немците с техния малко конски език (да ме прощават). Ама това е положението.
А на мандолината щях да изгърмя. Нямаше да се хвана на въдицата за музикален инструмент, защото за какво иначе ще слагат думичката 'японска' пред мандолината. За мен това означава, че е всичко друго, но не и класическа италианска мандолина. Но ренде? Абсурд. На мен ми беше странно, че двамата изобщо все едно не бяха чували за тази дума. Нямаше индикации за което.

# 592
  • София
Добър вечер и за тази неделя!
Чудесно ще бъде да правят екипи от млади хора и известна личност. Да видим кой повече знае.

- ананасът го имаше (косвено) в друг въпрос/отговор в друга игра неотдавна (за логото на Уимбълдън)
- горките! Арнаудов се ос-а, ни знание, ни компютър и опукаха 2 жокера за нищо. (Но и аз не съм гледал церемонията и даже бях за купела...)
Първата двойка вдигна летвата. А, ако Арнаудов не ги беше набутал, щяха да са с 20К сигурно.

- за йероглифа си мислех същото - но само по логика; дори се чудех дали из Нил бродят чапли или фламинга, но ако бях на стола - сигурно щеше да ми е "у шише"
(Спря ни токът, 12 мин. плюс пускане на всичко работещо...)
- това с угро-финските изобщо не ми се мисли (макар че знам цяла скороговорка на унгарски)
Тази неделя само две двойки изкараха повече от по 3 миналите предавания. Браво!

- излишно гръмнаха жокер за Страсбург. (До 22.00 остава малко - тези май ще са най-слабата двойка.)
- отг. В - алуминий, защото вече е бил кът в държавата  (за военната промишленост)
... И щях да отгърмя като тях! Обаче твърдя, че съм чел нещо подобно (не съм отв.още Гугъл) - че са претопявали посуда за военното производство...
- Едисон го знаех покрай борбите им с Тесла, а онзи му бил меценат за някое време
Тази двойка - най-малко пари. Но вечерта направо отвя предишните "епизоди". Чудесни игри!

Хубава вечер на всички. До следващата неделя.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 09:37 от EmBrother

# 593
  • София
Рекордни суми - 25 000 лв. Simple Smile
Наистина отвяха предните две недели.
И трите двойки ми харесаха. Може би най-много, Сашо и Ана. Ама няма значение това, браво и на трите двойки.

Алекс и Пападопулу - 10 000 лв.
Аз го знаех за ананаса, заради тенис турнира Уимбълдън, където той е символ. А тенисът възниква 19 век, век по-късно.
Христос - Йерусалим разбира се. Свещения град, център на всички основни религии (без будизма).
Браво за кехлибара на Алекс.
Андрей не каза ли по телефона именно за лъжицата, нещо каза там, ама не разбрах какво?

Петър и Стефан Вълдобрев - 10 000 лв.
Дано момчето успее с Тринити Колидж в Кеймбридж.
Е, как така с това Фламинго изгърмяха жокер не знам, много ме хвана яд. Браво за това, че Стефан някак си налучка за Шърли Темпъл. Аз го знаех като факт просто, срещал съм го. А той по някакви неведоми пътища стигна до отговора, хаха. Но колко важно нещо е интуицията в тази игра.
Женския род беше логично донякъде, ама да рискуват и да си тръгнат с 2000 лв. не вървеше. Според мен рано маркираха втората сигурна сума и от там нямаха много опции да рискуват.
Браво!

Алекс и Мария Илиева
Малко повече очаквах от Александър, особено това за Петър е толкова известен факт, а те по-скоро налучкаха и на късмет го познаха. Със Страсбург също излишно използван жокер. Браво на Сашо за Едисон, закова го.
Това с френските картички беше много интересен въпрос. Щях да изгърмя и аз. Но обяснението беше много яко.

# 594
За пръв път знаех верните отговори на всички въпроси,само на мен ли ми се струва,че бяха по- лесни?Изключено е да съм поумняла чак толкова,но може да е било късмет.Каква беше каузата точно,че нещо не разбрах?

# 595
  • София
@ Sause baus! Сумата, спечелена от Ани и Александър, ще бъде преведена в подкрепа на олимпийските ученически отбори по природни науки. Каузата снощи беше подпомагане на младежи, спечелили престижни олимпиади (състезания) в научни дисциплини и тръгващи да учат в реномирани университети.

# 596
Ясно ,благодаря.Останах с впечатление ,че е за покриване на таксите им при обучение в UK=

# 597
  • София
Гледам повторение на стари предавания, ТВ си говори нещо, аз си седя на компютъра. И чувам въпрос, подобен на онзи от снощи за британците, които събирали не алуминиева посуда за промишлеността, а френски картички за десанта.
Какви хранителни отпадъци събирали и дарявали американците на правителството си през ВСВ, за направата на бомби? - Бадеми, Боб, Бекон, Банани.
Смахнах се! Човекът заложи на бадеми. /Реклами/ Чакам отговора и ще го допиша: ааа, кое било възпламенимо? Бекон - заради мазнината. /!!!???!!!/

# 598
Гледам повторенията и аз. Току-що мина една девойка, която...
Защо ли си спомних заглавието на един стар филм „Бъди красива и мълчи“? Не знам кой е излъгал момичето, че трябва да се пробва в „Стани богат“, освен ако не е ПР-ът ѝ, който да я покаже на публиката, пък а дано някой паричко клъвне. То и без това на такива не им трябват умни жени.

# 599
Грешна беше Албена, ама беше хубава Wink
Момиченцето си беше типичен представител на своето поколение, но пък беше доста симпатично, високо, стройно. Та подобно на Йовков и аз му прощавам. Впрочем ако я бяха питали неща от друг род можеше и да знае, а аз да се зверя.

Общи условия

Активация на акаунт