Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 41 075
  • 400
  •   3
Отговори
# 90
Цената зависи от период, брой нощувки, изхранване, хотел.
За 10К за двама след 15.12 3--4 нощувки... Преди това е въпрос на търсене.

# 91
Здравейте,

Все повече се замислям за Малдиви, въпреки, че нямаме възможност за едноседмичен престой да дадем 10-15к + за хотел само, затова търся нещо по-бюджетно. Виждам, че в Букинг има не лоши хотели на доста по-ниски цени, но не знам дали изобщо има смисъл и дали не е компромисен вариант.

Гледам самолетните билети, с Fly Dubai цената за март е около 1500 лв. на човек(с вкл. багаж), което ни устройва. Е ако пуснат и по-ниски цени ще е по-добре.

За хотелите обаче ми е доста сложно, не знам кой район да изберем и ще се радвам ако ми дадете съвет. Както вече стана ясно - не сме ходили до сега. А това, което търсим е хубав плаж, възможност за екскурзии, хубава храна и това е, нямаме претенции за нещо луксозно, все пак и бюджета ни не го позволява.

Ще напиша няколко места, които на пръв поглед ми харесаха и влизат в бюджета. Ще се радвам ако може да споделите какво мислите.
    Kaani Palm Beach
    Canareef Resort Maldives
    Kiha Beach

Дали изобщо е възможно за около 6000-7000 лева (билети+хотел за двама възр.) да отидем за една седмица и да не е компромисен вариант, колкото да сме били на Малдиви....
Приемам всякакви съвети, друг вариант, който си мисля е да разделим нощувките на две места.

Не само че е възможно, но според мен това е прекрасен начин да се почива на Малдивите. Никакъв проблем нямам да платя за ризорт един месец, но моя избор е "селски" остров. Писал съм много неща по темата - потърсете ги. Ако искате, пишете и на лично, за да ви дам повече информация за атол АлифАлиф - островите Тодо, Укулас, Мативери, Фелиду и др.

# 92
Здравейте,
Чета за Малдиви от доста време, четох темите назад. Ние обичаме шнорхлинг и мъжа ми обича да се гмурка, като за нас водещото е  да има красив риф, достъпен от брега и дайвинг център. Манфред беше споменала за Nika  Island resort and spa, който много ми харесва, някой посещавал ли е резорта?

# 93
  • София
Гледам за априлската ваканция да отидем, варианти в букинг колкото щеш, за въпросния Nika  Island resort  напр. около 9000 лв за 2 възрастни и 13 г тинейджър с 3 хранения, но самолетните билети са  от 1000 евро нагоре за съжаление, та се чудя много. Няма вече билети по 500-600 евро Sad

# 94
Познат - работи в хотелче Thoddoo Retreat Grand на Тодо-Малдивите:
Стая за двама със закуска - $70.
--------
Hello Peter!
For you and your friends 🙂
For December, a room for two is only $70! Breakfast and snorkelling with turtles are included in the price, 7 minutes walk to the beach. The room has a refrigerator, air conditioning, free WiFi, daily cleaning and a free bottle of water. Very favourable offer, hurry up to book your dream vacation!
WhatsApp: +9609408824

Да допълня: в хотелчето не съм бил, но момчето го познавам от предишни посещения на същия остров. Спокойно го препоръчвам на познати и приятели Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:16 от Манфред

# 95
Здравейте! Някой знае ли дали трябва да се попълва онлайн декларация преди влизане в страната и кой е сайта? Откривам го с Гугъл, но не съм сигурна.

# 96
Здравейте! Някой знае ли дали трябва да се попълва онлайн декларация преди влизане в страната и кой е сайта? Откривам го с Гугъл, но не съм сигурна.

https://travel.immigration.gov.mv/

# 97

Благодаря! Същото намерих и аз. Пише 96 ч. след пристигането?! Тоест след като кацнем, тогава?

# 98
Преди пристигането беше при нас.

# 99

Благодаря! Същото намерих и аз. Пише 96 ч. след пристигането?! Тоест след като кацнем, тогава?

До 96 часа преди първия полет за Малдивите трябва да се попълни формата. Ако пропуснете, на място при пристигане трябва да се направи, но ще се забавите и ако трансфера е близко, има риск да се изпусне.
Същото важи и за прибиране - до 96 часа преди излитане от Малдивите трябва да попълните пак формата.

# 100
Благодаря за бързия отговор! Ще гледам преди първия полет да съм до свършила.

# 101
Здравейте! За края на октомври ( 19.10-27.10) планувам почивка на Малдивите. Родителите ми имат годишнина от сватбата и това ще им е подаръка. Моля, ако някой е бил в този период да сподели всеки ден ли вали, кратки или продължителни са валежите? Била съм преди три години през декември и валя само един ден за няколко часа, а след като спря и изгря слънце, все едно не беше валяло.

# 102
  • Бургас
Точно вчера се видяхме с приятели, които са били по това време тази година. Казаха, че 2 пъти е валяло за седмицата, в която са били (края на октомври). Било топло, но не е имало силно слънце и им е било доста по-добре отколкото като сме ходили заедно през февруари.
Аз пък се събуждам тази сутрин и гледам известие от СкайСкенер, че полетът, който наблюдавам е с ниска цена. Скочих на компютъра, но цената пак се беше качила. И пак разцъквам различни летища....

# 103
Разбира се, че ще е не просто топло, а горещо през цялата година и почти няма температурна амплитуда ден / нощ (не е като Карибите примерно, където има, но те са по-далеч от екватора). Това е екватора. За валежите е на периоди, както сте писали. Няма база за сравнение с нашия климат и нашето топло / студено през лятото, когато вечер често има вятър и става по-хладно. Пиша го за тези, които не са били и се чудят например какви дрехи да си вземат, не е като заяждане. Връхни дрехи ще ви трябват само на летището преди тръгване.

# 104
Търся Отзив за Кандима, моля?

Общи условия

Активация на акаунт