Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 947
  • 394
  •   1
Отговори
# 345
Ами спират го сега, ама остават примерно Flydubai.
Абе идеята да е ясна.

# 346
Спорна работа е това с билетите. Няма формула. Аз миналата година буквално двадесет и няколко дни преди да отидем купих билети. И съвсем не бяха скъпи. С уговорката, че сме в Бургас и дали от Сф или IST ни е едно и също. Сложете си price alert  в Скай скенер и следете от там.
Следя ги всеки ден ,дано имам късмет Имали ли  сте наблюдения за конкретни дни дали падат цените ?

# 347
Здравейте Някой от групата с впечатления за Sun Siyam World ?Има ли домашен риф подходящ за шнорхелуване ,как е изхранването ,дейности....Благодаря предварително
Ние сме били в Sun Siyam, но Оlhuveli. Много доволни останахме от всичко. Островът е много голям, което ми беше много важно на мен. Забавления си имаше доста, както и различни места за плажуване, защото самият ризорт е разделен на няколко части. А всяка част си беше с различен "кът" за плаж за всеки вкус.  Храната също беше вкусна и разнообразна. Аз предполагам, че и в другите им ризорти държат ниво на всичко.

# 348
Здравейте Някой от групата с впечатления за Sun Siyam World ?Има ли домашен риф подходящ за шнорхелуване ,как е изхранването ,дейности....Благодаря предварително
Ние сме били в Sun Siyam, но Оlhuveli. Много доволни останахме от всичко. Островът е много голям, което ми беше много важно на мен. Забавления си имаше доста, както и различни места за плажуване, защото самият ризорт е разделен на няколко части. А всяка част си беше с различен "кът" за плаж за всеки вкус.  Храната също беше вкусна и разнообразна. Аз предполагам, че и в другите им ризорти държат ниво на всичко.
Самостоятелно или с агенция? Ако агенция, коя?

# 349
Самостоятелно или с агенция? Ако агенция, коя?
Самостоятелно бяхме с турските авиолинии. Това ми беше най-лесната за организация почивка. Летището е до пристанището. На самото летище с табела те посрещат от ризорта и те качват на лодката за острова.
Ние първо си намерихме хубави билети (спрямо цена, ранно кацане и късно излитане от Мале). След това си букнахме престоя директно от сайта на ризорта, защото там цената ни излезе най-изгодно.

# 350
Турците пуснаха цени по 700 евро за следващия сезон.

# 351
Така като сте обвързани с конкретните дати вече е трудно да се постигне добра цена на полета. Затова първо се задават ориентировъчни дати на пътуването при търсенето на самолетни билети и в резултатите гледате на кои дни са по-ниски цени, по отделно за отиване и връщане. Аз 1 година гледах за билети с Търкиш и Катарските и все над 850 евро бяха най-ниските. Докато един ден не погледнах с австрийците и успях за 660 евро да взема и после вече следва резервацята на хотела.
Зравейте А какво мислите за търсачката Скайскенер и сайтовете които излизат там Има добри цени,но доколко са надеждни или направи с Търкиш  за по сигурно ?

# 352
  • София
Ако ползвате разни търсачки за билети, имайте предвид, че понякога те комбинират полети на различни авиокомпании, които обаче технически не са на един билет. В тези случаи трябва да посрещате багаж, да правите повторно чекиране и най-вече ако имате закъснение на първия полет и изпуснете втория, да се оправяте сами.

# 353
  • Русе
Здравейте, запазих бунгало в Курумба за края на месец юли. Все по-често чувам обаче, че тогава е доста облачно и често вали.
Да отменя ли резервацията? В никакъв случай не бихме искали да уцелим дъждове. Аз си мислех, че времето целогодишно е подходящо за плаж там.

# 354
Всъщност може да уцелите момент на вода от всякъде - от горе, от долу...
Но със сигурност ще е топло. А може да имате една “поройна“ нощ и много слънчеви дни. Били сме в дъждовен сезон - капка не капна, в сух период ни пра порой.
Времето господар няма, но по принцип сте избрали дъждовен сезон.

# 355
Миналата година Мандфред беше по това време и е уцелил супер време, веднъж не било валяло.

# 356
Миналата година Мандфред беше по това време и е уцелил супер време, веднъж не било валяло.

Наистина. Времето беше уникално хубаво. Изненадан бях само аз, местните казаха "ми не знаем защо се мръщите на летните месеци, те са си така"

Ето тук съм описал подробно и съм качил снимки
https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1649171375943106/

# 357
А дори и да не вали, юли и август не е ли по-ветровито или да има някакви по-силни течения във водата?

# 358
  • София
А дори и да не вали, юли и август не е ли по-ветровито или да има някакви по-силни течения във водата?
Аз лично не съм забелязала разлика във водата/теченията през юли и през февруари на едно и също място.
За мен вече всичко е на късмет - може да не капне и капка дъжд през юли, може и да се случат дъждовни дни - ние имахме късмет.

# 359
.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 12:04 от marigold_

Общи условия

Активация на акаунт