СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 58 703
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
До руо или до мон да пиша? Кой ги съчинява тия инструктажи?

# 256
  • София
Вероятно РУО по-бързо ще реагира /ако реагира/. Но не пречи да се пусне и с копие до МОН.

# 257
Кастрева отговаря/ше доста бързо.

# 258
Здравейте, да се включа и аз малко в темата, че скоро не съм писала…
На последните пробни в ОТ и по двата предмета наборката има малко над 80 т. Sad
Това доста я обезкуражи, защото досега на пробните имаше по-добри резултати. Лошото е, че вместо да вдига точките със всеки следващ пробен, при нея е точно обратното.
Реших, че може да е преуморена и организирахме едно тридневно пътуване в провинцията сега покрай празниците да си почине малко.
Определно в училише нещата не вървят както обещаха на родителската - че този месец ще гледат да ги оформят по повечето предмети, за да може да обърнат внимание на подготовката за НВО. По част от предметите има само по една оценка. През май имат много почивни дни и не виждам изобщо как ще се случат нещата с толкова изпитвания.

# 259
Аз пък с друг въпрос, преди малко коментирахме с учителка по БЕЛ, че оценките от НВО се випсват като текуща оценка, даже ми цитира Наредба 11, член 53, ал. 4. Как фактически ще стане това, ако резултатите излязат на 28 юни, децата би трябвало да са вече оформени, продължава да има учители, които заплашват, че ще оформят надолу, ако на НВО детето не се е справило...да не говорим, че няма скала за преобразуване на точките в оценки - поне аз не намерих в Наредбата.

# 260
Чл. 53. Чл. 53. (4) Оценките от националното външно оценяване по чл. 47, ал. 2 се записват като текущи оценки.
Чл. 47. (1) Национални външни оценявания в системата на училищното образование се провеждат в края на:
1. началния етап на основната степен на образование;
2. прогимназиалния етап на основната степен на образование;
3. първия гимназиален етап на средната степен на образование.
(2) Извън случаите по ал. 1 министърът на образованието и науката може да определи национално външно оценяване в определен клас, който не е последен за етапа от степента на образование.

# 261
  • София
Сега пък друга щуротия..аман от глупости.
Под САМО нямат ли предвид, че само тези в бланката се проверяват?
А не че не могат да си отбелязват.

И аз ще пиша, не виждам нищо притеснително..ако ги залеем повече с такъв въпрос, ще реагират със сигурност..както реагираха преди четири години за закачените листа.

# 262
И в случай, че още някой учител твърди, че оценките от НВО в 7. клас се вписват като текущи или се вземат предвид при оформяне на срочна и/или годишна оценка:
Чл. 9. (1) Оценката съдържа качествен и количествен показател. Оценките, които може да се поставят, са: отличен (6), много добър (5), добър (4), среден (3), слаб (2).
.......
(5) Оценките от националното външно оценяване в края на VІІ и в края на Х клас се изразяват само с количествени показатели - в брой точки, без да се приравняват към оценките по ал. 1.

# 263
О, за оценките съм си запазила един линк от РУО София, в който напомнят на директорите, че не могат да приравняват точките в оценки:
https://ruo-sofia-grad.com/%D0%B2%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0% … %82%D0%B5-%D0%BE/

# 264
Много ме е яд за утрешния ПИ по БЕЛ в Регалия. Оказа се, че моето дете е с цели 2 произведения по-назад от децата в Регалия. А, трябваше като последен изпит да е много показателен с точките.

# 265
Много ме е яд за утрешния ПИ по БЕЛ в Регалия. Оказа се, че моето дете е с цели 2 произведения по-назад от децата в Регалия. А, трябваше като последен изпит да е много показателен с точките.
В училище ли или в школата , която посещава? Не трябва ли, вече да е взет целия материал?

# 266
  • Sofia
В училище не са взели "По жицата", а онзи ден започнаха "По жътва". В школата е много странно, останали са 3 урока до края, а не са взели от "Българският език" и нататък. Затова пък на "Немили -недраги" и "Една българка" висяха месеци.
 Не мисля, че за две невзети произведения детето ще има проблем. Нали ги е чело вече, знае героите. Освен ако не дадат теза точно по тези две произведения, не виждам как ще му попречат.

# 267
  • София
В училище не са взели "По жицата", а онзи ден започнаха "По жътва". В школата е много странно, останали са 3 урока до края, а не са взели от "Българският език" и нататък. Затова пък на "Немили -недраги" и "Една българка" висяха месеци.
 Не мисля, че за две невзети произведения детето ще има проблем. Нали ги е чело вече, знае героите. Освен ако не дадат теза точно по тези две произведения, не виждам как ще му попречат.
Моите и трите не бяха чели произведенията лятото. В такъв случай може да е проблем, но така или иначе това е тренировъчен тест. Важното е до изпита да се вземе всичко.

# 268
  • Sofia
Според мен няма да има въпроси върху последните 2-3 произведения. Направило ми е впечатление, че се съобразяват с това че има училища които изостават с материала.

# 269
Нека детето да е наясно с това. Да опита да се предизвика и да изпълни задачите, въпреки че не взет материала.

Общи условия

Активация на акаунт