СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 58 706
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Това, което пусна Fancy е нашата школа.

# 241
Момичета, в рецензията пише: Текста е преразказан, но не от името на неутрален разказвач, основния недостатък, че не е спазено глаголното време. Грешките са системни. Не са изпуснати важни моменти, не са добавяни моменти. Графичното оформление е добро. Съдържанието е предадено последователно и подробно. Дидактическата задача не е изпълнена.

# 242
Миналата година познато дете беше направило чудесен преразказ, но беше объркало от чие име да го направи и получи 0 точки на преразказа, искаха да обжалват, разровиха се,  работата беше минала на арбитраж - единия оценител беше написал 29 точки, другия - 0, на арбитраж - 0 точки с аргумент - не е изпълнена дидактическата задача. Така че, имайте го наум!

# 243
От няколко години формално няма арбитраж. С думи прости връщат работата към единия или двамата оценители с указания какъв е проблемът и как да бъде решен.
За нула точки...Освен неспазването на дидактическата задача да попада в хипотезата написал текст, който няма пряко отношение към поставената задача. Но пък от друга страна в критериите си има цял раздел - Умения за изпълнение на дидактическата задача. По-скоро биха резнали всичките седем точки за него, отколкото автоматично да дадат нула.

# 244
Благодаря Дидева, отново поклон. Явно затова са ни резнали 17т. от втори модул.

# 245
А защо е така? - няма достатъчно проверяващи ли, или това е по-работещият модел напоследък? Не е ли противоречие с някаква нормативна уредба?

# 246
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
След почти тригодишно ... забравяне на форума ... пак да хвърля едно око ... вече със средната щерка Simple Smile Не знам дали ще го отчета като грешка, ако се вкарам във филми, ама то като чета ... моята щуротия го кара като петокласничка Simple Smile Занимава си се там, пише, учи, ходи си вече 2-ра година на школа ... Мъдри около 90 по БЕ и ... не ми е шок, ама се върти около 45 по математика Simple Smile Та, гледа училища по "опаковката" Simple Smile и така ... Да е здрава, амбиции нямам, но ми се иска да е доволна от себе си след самите изпити. Да си каже - това го направих и дадох всичко от себе си! Да е спокойна и да знае, че ..., в края на крайщата без училище няма да остане Simple Smile

П.П. Пф ... извинявам се! Без да искам излъгах, но така го мислех и чувствах ... Само почти година не съм отваряла форума, а като че ли са минали ... векове Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 20:49 от Почти безобидн@

# 247
Здравейте, следя темата заради близко дете. В неговото училище са им казали, че нямат никакво право да отбелязват отговори по теста. Могат всичко друго да правят: да драскат, да решават, но не и да отбелязват отговорите. Дори са им казали, че ако заграждат ще ги дисквалифицират! Трябвало само върху бланката да отбелязват. Така са разбрали това от инструктажа:

Мисля, че наистина лошо е формулирано, а са искали да кажат, че отговори ще бъдат зачитани само ако са отбелязани върху листа за отговори. Но при тази формулировка и тази заплаха, детето вече много бърка отбелязвайки директно на бланката и проверявайки си теста вече става много по-бавно.
Дали някое друго дете така е "инструктирано" в училище?

# 248
Като не се поставя в плика и няма да бъде проверявано и не е засекретено, каква логика има да четат инструкцията толкова абсурдно? Освен бързо запитване до РУО за разясняване на разясненията да се направи? Горките деца.
Оказа се, че вчера е минало тренировъчното им ПИ от училище по БЕЛ за целия випуск. Брои им се за класна работа. Снощи, докато набивахме крачки между осветените сгради, получих тази така важна информация. След после, но да не би да ми е чак толкова важно. Работили били на бланки, както си му е реда. Били размятани по стаи.
За момчетата ви в София, ако им е интересно, на паркинга на мавзолея има струпани ретро коли. Прожекциите на Лунар също не са зле, особено като се има предвид колко хубаво нещо е нощният живот на града в добавка към преоткриването на фасадите на някои сгради, които може и да сме забравили, че са красиви.   

# 249
То по тая логика не трябва да пишат и чернова за преразказа, както и да решават описателните задачи на чернова. Нали е споменат и свитъкът за белова, не само листът за отговори.

# 250
Мария, цитатът от кой точно документ е? Намирам инструктаж последно за 2020 година.

# 251
Инструктажа на ученика за тази година. От сайта на Дидева го скриншотнах и изрязах.

# 252
  • София
Същата е и формулировката в инструктажа за зрелостника тази година. И на мен ми направи впечатление, че формулировката е лоша. За мен е ясно какво са имали предвид, но явно не за всеки е ясно. Rolling Eyes

# 253
Моето притеснение е, че явно директорът на училището така го е разбрал и така го е обяснил на учителката. Съответно така ще го обясни и на квесторите. Казах на майката да пише до мон, но тя не е този тип човек, притеснява се, така щял да си пише, направо в бланката. Питах тук, защото може някой друг да е писал и да има ясен отговор. Моето дете е 10 клас, сигурно и в инструктажа за 10 клас е така, щом и за 12 клас е така. Ще взема да ги питам мон, ако никой от тук не ме е изпреварил.

# 254
  • София
Току-що писах на РУО София. Да видим дали ще реагират и дали ще е навреме за матурата в петък. Пишете и вие, отнема една минута, а ако един директор го тълкува така, вероятно има и други. Няма нужда от излишно напрежение в изпитния ден.

Общи условия

Активация на акаунт