СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 58 717
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
Не, моите деца не са ангажирани от 8 до 18. Това ми се струва много натоварващо.

# 226
За бърнаут-а при тийновете сме чували и виждали крайните прояви по телевизията. И там някой си е мислил, че преценява правилно къде е границата за допустимото натискане, или пък въобще не му е пукало как детето преживява ситуацията.
Страшно навременно е напомнянето именно в тази тема за необходимостта от трезви и добре дозирани изисквания към кандидат-гимназистите ни.
И е ясно, че всеки си е отговорен за собствените деца. А търпимостта към чуждото мнение не е отговорност на никого, май.

# 227
  • София
Не, моите деца не са ангажирани от 8 до 18. Това ми се струва много натоварващо.

Нямат ли домашни от училище, уроци за учене, проекти за правене, не спортуват ли нещо? Или са само на училище от 8 до 14 и после си почиват до края на деня?

# 228
  • София
Усеща се, че наближават изпитите и затова атмосферата се понапряга. Хората сме различни. Недейте да спорите за няма нищо. Идеята на седмокласната тема винаги е била да бъде за подкрепа и взаимопомощ в този изнервен (за майките най-вече) период. Joy Аз следя седмокласните теми от години и е имало през някои от годините страхотни емоции, смях и възможност за намиране на отдушник. Дайте да му ударим по едно виртуално "бело" с малко повече положителни чувства Cocktail Champagne
Пфу, един нормален емотикон на вино не намерих Joy

# 229
Моето дете продължава и тази година с пиано и танци... Питах дали да я отпиша, "Не, така си почивам". Това прави заетост още един и половина до три часа всеки ден... Не, няма да я спра, че да лежи вкъщи или да пише поредното домашно бавно и протяжно. След танци се стяга и е бърза и е отговорна към загубата на време... Вечер зяпаме телевизия, дърдорим и играем настолни игри... Има дни в които е плачлива и гушкава, има дни в които е смееща се дърдорана. Същото беше и в 6 ри клас, не я виждам да е по-напрегната.

# 230
    • Някъде там...
    Аз не знам тогава дали не съм за социалните с моето хлапе... Училище, всеки ден по два часа тренировки, в събота даже два пъти по два часа. Урок по математика, курс по български. Празно няма. Лагери по два три пъти годишно, 2-3 седмици всеки със здрави тренировки. Режим за сън и хранене. Състезания. Писане на домашни в колата, на трибуната. Пък тя си е съвсем добре. Виж, другата, която се мотае и не си уплътнява времето, ходи на психолог и е с тревожно разстройство.

# 231
    Аз наистина не приех написаното от Миа Рулана като нападка. Кофти възраст е за децата и масово ги влече да се бунтуват или да се самозатварят. Точно тази група не е представителна извадка за това, което се лее от новините. И за случилото се в Сърбия, и за детето от Пловдив информацията застига масово всички. И без да си имаме деца с предстоящи изпити, е сложно. Спортът, танците, рисуването, джиджавкането разтоварват. И телефоните ги отпускат, когато не е прекалено.
    Още само един месец зор, а за нас баланс.
    Онзи ден имаха училищен концерт. Почувствах толкова много живот на едно място. Сякаш изтриха като с четка тази мизерия ДО (усещане, а не качество) за двата часа.

# 232
    Пратиха ни резултат от БЕЛ от сайта Матурата. бг. Първи модул съм доволна, но ще трябва да работим за времето при трансформоращия преразказ. Там за сгрешеното време са и взели 17т.

# 233
    Няма как само за сгрешено време да са отнети 17 точки. Вероятно има и много други неточности. До колкото помня за глаголно време са 4 точките, които могат да бъдат отненти.

# 234
    Няма как само за сгрешено време да са отнети 17 точки. Вероятно има и много други неточности. До колкото помня за глаголно време са 4 точките, които могат да бъдат отненти.

Доста повече са, трябва да потърся листа с оценяването, но моя ги бъркаше и около 10 точки му отнемаха.
    По спомен пиша.

# 235
    По старите критерии 0-4 точки, по новите 0-2 за използване на подходящо глаголно време. Освен да има нещо още по-ново от тази година, което не ми е попадало. Ще поровя, когато ми остане време.

# 236
    Не знам да има някаква промяна. На всички пробни до сега, моята е оценявана с до 2 точки минус.
    Има доста за правопис и пунктуация, за точно предаване на хронологията, за графично оформление и т.н.

# 237
    • Sofia
    В нашата школа май е по-различно точкуването - общите критерии са като в таблиците, които намирам в интернет. Всеки от тях обаче е разделен на подкритерий, по който се дават макс по 4 т.

# 238
    Сега погледнах пробен на една известна школа - 2 са точките за глаголно време.

Редактирам се, за да питам. Има ли или кога ще има инструктаж за тази година? Нещо не можем да се разберем с писането върху тестовата част с моята дъщеря.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 18:44 от Fancy

# 239

И при нас критериите за оценка на преразказа са както са при Fancy

Общи условия

Активация на акаунт