СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 691
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
И защо МОН да иска да доказва, че онлайн обучението е било зле? Губи ми се логиката. Може ли да обясните?
Защото е било провеждано по времето на една политическа партия, която в момента е нарочена за най, най- лошата и некадърната.

# 466
  • Sofia
Ако се случи така, че наистина повишат сложността на НВО тази година, ще се объркат сметките на всички деца и техните родители. Миналогодишните минимални балове няма да са актуални и разликата ще е голяма. Децата, които имат отличен успех по неясни причини ще са с предимство пред ощетените от амбициозни учители. Май се филмирах, а сме тук за да се подкрепяме. Напрежението вече е доста голямо и оказва влияние върху мислите.🤔 Сигурна съм обаче, че слуховете ще са слухове и реалността ще е благоприятна за ученолюбивите деца.

# 467
Твърдо не вярвам сложността да е кой знае каква. И на "лесните" матури до сега резултатността е плачевна като среден резултата. На дали повече деца са се напънали тази година.
Само в столицата е такава истерия.
Доколкото чета в по-големите градове резултат от 340-350 стига за почти всяка гимназия.
Та защо да свалят средното ниво? Не че не ми се ще да е по-трудна, иска ми се. Така ще има по-голямо разслоение и няма да изпадаме в истерия за всяка точка.

# 468
Всеки родител на седмокласник се е филмирал. На ден чувам по сто нови версии за това какви ще са матурите, но пък коментарите са част от тръпката наречена НВО.

# 469
  • ВАРНА
Честит празник! Няма нищо по-ценно от знанието!

(Не знам защо, но и аз съм с едни предчувствия за леко по-сложно нво по математика. От друга страна, миналата година беше отчетен много нисък среден резултат за страната.)

# 470
Децата, които имат отличен успех по неясни причини ще са с предимство пред ощетените от амбициозни учители.
При лесно НВО това е съвсем сигурно и напълно гарантирано. Никакъв шанс за изчистване.
И защо МОН да иска да доказва, че онлайн обучението е било зле? Губи ми се логиката. Може ли да обясните?
Защото е било провеждано по времето на една политическа партия, която в момента е нарочена за най, най- лошата и некадърната.
През последните три години управления да иска страната. Кое от всички ще трябва да се доказва и да доказва?

Моята реши, че вече трябва да стане сериозна. В последния месец е обещала на госпожата ѝ от курса да бъде редовна и да не отсъства. Отказа състезание, като в това време явно е имало коментар за тези на НПМГ и пусна онази усмивка дали пък да не участва на някои от тях (двата предмета, които им ги води един учител е изключено да бъдат уважени) и само да се премести в друга група на курса. Убедих я, но спирането от ходенето на ментален фитнес по физика през годината очаквам да ми бъде натяквано в следващите няколко години.  

Честит 24-ти май! Какъв хубав празник!

# 471
Честит празник! Balloon Най-хубавият!
Двоен - с огромното постижение на Георги Господинов!

# 472
Ама това с трудната математиката по втора задължителна матура на зрелостниците няма нищо общо с НВО. Математиката беше за всички, за които предмета е в профил или са избрали мат. Т.е. всички, които имат самочувствието да са подготвени по-добре по предмета. Докато НВО е за всички завършващи 7 клас.

Коя? Защото сега имаме бъдещ Премиер, който беше Министър на образованието точно в пика на Ковид. И точно той няма никъв интерес да се казва, че обучението онлайн е било провал.

Честит празник! Наградите няма да променят особено битието и нивото на оскотяване, но дано да са пътеводна светлина за поне няколко от децата ни.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 09:29 от Fancy

# 473
Ако се случи така, че наистина повишат сложността на НВО тази година, ще се объркат сметките на всички деца и техните родители. Миналогодишните минимални балове няма да са актуални и разликата ще е голяма. Децата, които имат отличен успех по неясни причини ще са с предимство пред ощетените от амбициозни учители. Май се филмирах, а сме тук за да се подкрепяме. Напрежението вече е доста голямо и оказва влияние върху мислите.🤔 Сигурна съм обаче, че слуховете ще са слухове и реалността ще е благоприятна за ученолюбивите деца.
На ученолюбивоте деца точно няма да им првцака нищо по-сложно НВО. Даже напротив. Дори и резултатите като цяло да са по-ниски тяхното ниво ще може да се регистрира. Ако можеш да решаваш по-сложни задачи, а дадат елементарни. Ще ги решиш и ти, и децата, които не могат да решават задачи със сложност, с която ти можеш. И те тогава ще зависиш от несравнимите училищни оценки.
С други думи предпочитай да си с 85 точки в първите 5 %, отколкото с 95 в първите 10%.
Неизползаемостта на миналогодишните статистики, които служат за прогнози за нетърпеливите пък не е аргумент. Sanaka и другите потребители, които ги правят ще ви напомнят със сигурност желанията да не зависят от тях, а да са истински желания.
Fancy, това с ДЗИ не е проблем освен за тези, за които е нужна цифровата стойност на оценката за чужбина, където няма да им помогне това, че са в първия процент на резултатите, ако тази стойност не е нужната. За бг, кандидатстудентите имат много шансове пробни, редовни изпити и т.н. Не мисля, че добър математик, ще увехне, но въпреки коефициенти и др. според мен разбъркаха нещата  отчетливо с тази по-висока сложност.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 09:49 от solnichka

# 474
  • София
Разбрах, че днес с матурата по математика ДЗИ са ги посекли с много трудни задачи и деца от МГ и други елитни с профил математика също са недоволни от изпита. Дали няма и на нас да ни сготвят такава изненада!
Не мисля, че са трудни. Миналата година бяха (според мен) по-трудни. А задача 3. може да я дадете на седмокласниците да я решат за преговор на материала от шести клас.

# 475
Честит празник! 🍀
Само знанията никой не може да ни отнеме, така че каквато и да е сложността на НВО - сигурна съм, че добре подготвените деца ще се справят с всяко предизвикателство.
Не съм следила седмокласната тема миналата година, но предполагам че такива слухове за по-труден изпит е имало и тогава…
Според мен няма  нужда да се пренавиваме излишно.

# 476
А задача 3. може да я дадете на седмокласниците да я решат за преговор на материала от шести клас.

На последната пробна са им я дали. Повечето деца я били решили.

Честит празник!

# 477
  • Някъде там...
Честит празник!
Моите днес бяха на пробен по бел в Междучасие. Лесен първи модул, кофти преразказ.

# 478
  • София
А задача 3. може да я дадете на седмокласниците да я решат за преговор на материала от шести клас.

На последната пробна са им я дали. Повечето деца я били решили.

Е, то и моят шестокласник я реши тази задача наум, ама втори модул му се опъна. Joy

# 479
  • у дома

Доколкото схванах от предишни години, има винаги една с уравнение и една геометрична и вече третата задача е или движение или сплави. Не знам дали се е падала и от работа. Вашите наблюдения какви са за втори модул?
Кога са се падали сплави във 2 част-нямам такива спомени,а уж следя нещата...

Общи условия

Активация на акаунт