СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 708
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
  • София
За съжаление темите за отделните училищата са напълно безполезни, нищо не се споделя вече в тях. Аз следя повечето от тях, но последните години не се пише почти нищо, освен за някой друг “битов” въпрос.
Аз се надявам, ако има майки в темата с големи деца в Софийските (и не само) гимназии да се включат с информация. Например, очаква ли се най-накрая да пенсионират прословутата директорка на НЕГ 😂.

Моатя девойка днес е на училище, но мисля да я освободя в петък. Уморена е, има състезание тази събота и неделя, а най-неприятното е сутринта се събуди прегракнала. Дано не се разболява.

# 436
  • Някъде там...
В училище иначе ги натискат само по БЕЛ и МАТ. Много съм благодарна на останалите учители, че засега си държат на думата и ги оставят спокойни. Госпожата по БЕЛ обяви акция по повишаване на оценките. За пробния в училище писа също оценки, но само високите.

# 437
  • ВАРНА
Да ви попитам- от кога почвате да отпускате напъна? Останаха малко дни до изпитите и след предстоящите последни ПИ на детето си мисля да отпуска 😌 Обратното броене почва 😄, заредила съм си бара...
От 13 май. В школите също отпуснаха и няма затрупване с домашни и прочие. В училище се дават домашни само по математика. По останалите предмети е шапка на тояга.

# 438
  • София
В училище иначе ги натискат само по БЕЛ и МАТ. Много съм благодарна на останалите учители, че засега си държат на думата и ги оставят спокойни. Госпожата по БЕЛ обяви акция по повишаване на оценките. За пробния в училище писа също оценки, но само високите.
Това е супер, а при нас е обратното.
Особено с новият учител по химия е забавно.
Десив78 вие как сте с химията и новият учител?

# 439
  • Някъде там...
Нашите минаха на преговор и пробни по бел в школата. По мат само пробни. Домашни си имат стабилно. И от училище по бел и мат доста им дават.

# 440
  • София
При моето дете ги изпитват на общо основание, няма отпускане. По БЕЛ учителката силно ме напряга, държи по- високо ниво от уроци и курсове. Дойде на една единствена родителска среща тази година, на практика се запознахме с нея преди 2-3 седмици. Откровено си каза, че работи с 3-4 деца от класа, който бил най- ужасния клас, който е срещала. Синът ми вчера се прибра с 5 на класното и грееше сякаш е изкарал 100 точки на НВО. Почти се отказах от надеждата, че ще има 6 за годината.
Много се дразня на учители, които така заклеймяват цял клас, за който всички останали учители се изказват доста положително. Пък и като има проблеми, те се изговарят на време, не когато през май решиш да се появиш на родителска среща.
Както и да, три седмици на шиш да ни въртят, все ще издържим.

# 441
В нашето училище почват да отпускат напъна. Повече контролни и писмени няма да има освен за тези, които имат да дооправят нещо и то ще е в двете седмици след НВОтата. В следващите дни до НВОтата имат представяния на проекти и устни изпитвания по желание. При госпожицата се очертава само една история, която е омазала малко този срок, ама ще се оправи.
По БЕЛ са им нанесли сега през почивните дни резултатите от пробното НВО, което служеше като класна работа, със сигурност е  над 86 т., защото при толкова госпожата им пише 6, но тя до сега е била на състезания по БЕЛ, олимпиадата и едно пробно НВО от тяхното си училище и там се представяше доста прилично, между 88-93 т, там се чувства и значително по-спокойна и това оказва влияние и на резултатите. Остана им да вземат По жицата. Имат сега за почивните дни доста нещица, но те си имат и 1000 помагала, които през предишните години си се попълваха до последно, така че и тази явно ще си е така.
По математика им е дала да изрешат НВОтата от последните 10 или бяха 13 години за почивните дни, не разбрах, но каза, че в сравнение с техните пробни в училище било по-лесно и за първи модул даже ѝ оставало време ама не знам до къде е стигнала. Знам, че почна от миналогодишното към по-старите. Там ѝ трябваше такава домашна, че да придобие малко самочувствие, че нещата не са толкова черни, че на предишния им вътрешен ПИ се беше представила под средното за паралелката ѝ (средно май беше 89,5 или 90т), на класната  беше с 84т, което било 5 и сега чака последния ПИ от преди почивните дни. Хубавото е, че вече дежурните грешки от недоглеждане в знаците или от неправилно събиране ги е свела до минимум. И сега остава да е спокойна и за самите изпити, че да може да даде най-доброто от себе си, пък каквото стане.

# 442
  • Sofia
Как ми се иска да има акция за повишаване на оценките по мат при нас..... Още не мога да простя за контролно, дадено в последния ден от първия срок, чиято оценка учителката написа за втория срок, а при нас е четворка, която скапа напълно шансовете за шестица през втория срок.
Айла, не знам какво да кажа за химията. Като го питам, мръкна, подхилква се, вика - абе остави.... Честно казано не знам какво става точно.

# 443
  • София
Как ми се иска да има акция за повишаване на оценките по мат при нас..... Още не мога да простя за контролно, дадено в последния ден от първия срок, чиято оценка учителката написа за втория срок, а при нас е четворка, която скапа напълно шансовете за шестица през втория срок.
Айла, не знам какво да кажа за химията. Като го питам, мръкна, подхилква се, вика - абе остави.... Честно казано не знам какво става точно.
Ми общо взето е заявил, че шест никой няма да има, май основно тройки смята, че заслужават. Даже на Вики беше и обяснил, посмихвайки се, че няма да е в НПМГ с химия, защото няма да има шест за годината. Но последно на устро изпитване поне на нея е писал шест, на останалите две или три. Елена даже ме пита дали може да избяга от часовете по химия.
Защо пък накрая на годината да не ни сложат подобен учител. Категорично се отказа по химия да ходи на изпита в НПМГ, остава само по биолгоия да се яви. Благодаря за снимката с часовете на изпитите.
За мат аз още имам надежди за шест, но по БЕЛ сме се примирили с петицата.
Харесвам принципно тази по мат, но Елена след като веднъж беше отговорила грешно на зададен въпрос устно и учителката яко я беше навикала, сега и да ги знае отговорите предпочита да не отговаря изобщо, с риск да и пише ниска оценка, отколкото да рискува и да даде грешен отговор. Което за мен е безумно, но я разбирам. Защо учителите така действат нямам представа и отговор какво смятат, че постигат така.
Вчера Ели не успя една елементарна от движение да реши и сега съм решила да наблегна на втори моду по мат да упражним. За първи очаквам да се справи прилично.
Доколкото схванах от предишни години, има винаги една с уравнение и една геометрична и вече третата задача е или движение или сплави. Не знам дали се е падала и от работа. Вашите наблюдения какви са за втори модул?

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 15:05 от Aila

# 444
И моите наблюдения са една задача - уравнения или неравенства, или пък и двете в една задача, една геометрична задача и една текстова в повечето случаи движение или сплави, но през 2016 (тогава и форматът е бил друг) е била за работа например.

# 445
  • Някъде там...
Аз съм със същите впечатления от втори модул - една алгебрична, една геометрична и една от движение/сплави/работа/диаграми.
Моята щерка упорито се дъни на третия вид, не съм спряла да повтарям, но така и не сяда да порешава повече... И на алгебричните се загубва в сметките някъде по пътя. Геометричните ги оправя, логиката й е силна страна.

# 446
  • Sofia, Bulgaria
Значи като ви чета и още повече се нервирам на част от учителките на дъщеря ми. Наблъскали са им контролни по всички приподни науки в седмицата 5-9 юни. В последния момент само това напрежение им липсва! Нали имаше някаква нормативно уредба, че не могат да правят повече от две контролни май на седмица? Ако някой я знае ще съм благодарна да ме насочи и ще се обърна първо към класната, а после може и по-натам, нещо да оставят за след НВОтата, но искам да се аргументирам.
Та при нас никой нищо не е отпуснал, а напротив, по всичко ще ги оформят тепърва!
Девойката по БЕЛ и МАТ ще има шестици, но тъй като ще кандидатства и в училища, където балообразуващи са и ИТ и ИИ.  По ИТ се оформя с 5 за срока, но пък първия има шест и госпожата и е казала, че ще и пише 6 за годината. Дано го спази! На пробните се справя прилично, като всеки път е с по-висок резултат. Математиката и е по-слаба и мислех да говоря с частната учителка вместо час и половина да я взима за два. По-добре щеше да е да може два пъти в седмицата, но просто няма кога, а и горкото дете съвсем ще изпуши. Тя се готви и по рисуване за Приложното и всяка събота по половин ден е на курс. Ще се явява и на проверка за способностите. Напомням, че тази седмица трябва да се подадат заявленията, за тези които искат да се явяват на проверка на способностите.

# 447
  • София
Манди, за първи път чувам за такава уредба. В класа на моя син са давали 3 контролни в един ден. Спомням си, че не могат да се дават две класни работи в една седмица и, че в един ден не могат да правят и класно, и контролно.

# 448
Това е супер, а при нас е обратното.
Особено с новият учител по химия е забавно.
Десив78 вие как сте с химията и новият учител?
Аналогичен случай и при нас - камари домашни, задания по всичко... поредни чертежи по ТиП Close, контролни миналата седмица, следващата също... Петък беше ПИ по БЕЛ, понеделник ПИ по математика в училище вместо класно. Подбутване нагоре няма да има ("ако се изложат на ПИ и надолу може да слязат"), декларирано!

Първия срок по БЕЛ има 1 шестица в класа, среден успех на класа по БЕЛ 4,20... Тестовете се оценяват много строго, като в дневника се пише закръгленото... щерката с две шестици на устни изпитвания и 5 поредни теста с 5,30-5,45 (записани като 5,00) е с 5 за срока. Втория срок тестовете вече са за по 5,60-5,80... а да видим как ще свърши годината Thinking

# 449
Наредба за оценяването
Чл. 17. (1) Контролната работа е групово писмено изпитване, при което се оценяват постигнатите резултати от учениците след приключване на обучението по определена част (раздел) от учебното съдържание по учебния предмет.
(2) Контролната работа се провежда за не повече от един учебен час.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.
(2) Графикът по ал. 1 се изготвя по предложение на учителите по съответния учебен предмет, утвърждава се от директора на училището до две седмици след началото на всеки учебен срок и се поставя на общодостъпно място в училището.
(3) За графика по ал. 1 учителите по съответния учебен предмет информират учениците, а класните ръководители - родителите (настойниците, попечителите, представителите на непридружените малолетни и непълнолетни лица, търсещи или получили международна закрила).

Общи условия

Активация на акаунт