СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 695
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Чудя се, когато в балообразуването участва оценката по ЧЕ( чужд език) от дипломата а там има две различни,.защото са учени два езика как всъщност става това и коя оценка и на какъв принцип се взема?

# 541
  • София
Sashy, най-вероятно на този, който ще се изучава в осми клас.

Костадинова31, нямам идея, мога да питам синковец довечера. На Междучасие по БЕЛ имаше най-много точки, но дали, защото му е било по-лесно  не знам. В ОТ имаше неща, които още не бяха учили.

KaliAna7 нямат право да го правят това с оценките - двете неща са си отделни.
Копирам съобщение от Дидева, няколко страници назад го пусна:
И в случай, че още някой учител твърди, че оценките от НВО в 7. клас се вписват като текущи или се вземат предвид при оформяне на срочна и/или годишна оценка:
Чл. 9. (1) Оценката съдържа качествен и количествен показател. Оценките, които може да се поставят, са: отличен (6), много добър (5), добър (4), среден (3), слаб (2).
.......
(5) Оценките от националното външно оценяване в края на VІІ и в края на Х клас се изразяват само с количествени показатели - в брой точки, без да се приравняват към оценките по ал. 1.

За Регалия мойто ме изненада, че не му е стигнало мястото.. шантава работа.
Когато го попитах защо не си е поискаал още листа (все пак е пробен), каза, че не знае.

Всъщност защо на изпита не може да даде квесторът допълнителна белова и това да се отбележи някъде, е това не разбирам.

Пак да повторя - бъдете сигурни, че децата знаят, че каквото решат на черновата никой няма да го зачете.
На моя приятелка на синковец така едната задача, вярно решена, се оказа на черновата. Добре, че му стигнаха точките да влезе, където иска. Пишело широко детето.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 12:08 от Сънчо

# 542
  • София
Чудя се, когато в балообразуването участва оценката по ЧЕ( чужд език) от дипломата а там има две различни,.защото са учени два езика как всъщност става това и коя оценка и на какъв принцип се взема?
Би следвало да е по Първи чужд език. Не във всички училища се учи втори чужд език. Доколкото знам гледа се учебния план по МОН и съответно оценката от раздел А.

Ох, аз днес тръпна за малката (4 клас) - НВО БЕЛ. Не е чак толкова важно и все пак и тя кандидатства. А след 2 седмици не ми се мисли как ще е с наборката. Тя е правила само 1 ПИ по БЕЛ. По мат ще се яви само колкото да не е с 0 т, понеже има един вариант В, Г,.. знам ли кой точно, където взимат по 1 път НВО Мат и БЕЛ. Но накрая може да се окаже и спасяващ. Та благодаря много на Айла, че качва ПИ и тук за по-несериозните от нас, които не сме в пощата.
Питах в темата за рисуване, но там май малко хора четат, та и тук да питам - Ходил ли е някой на отворените врати в 51во? Моля да споделите впечатления, ако някой има.

# 543
За тези с четвърти клас:
Трудно четене с разбиране, много бързо е диктувана диктовката. Разказ по картинки е бил лесен ( четири картинки), останала част - нормална сложност.

# 544
  • Sofia
Би следвало да е по Първи чужд език. Не във всички училища се учи втори чужд език. Доколкото знам гледа се учебния план по МОН и съответно оценката от раздел А.

Ясно, има логика! Не е ок за нас, но всяко зло за добро!

Успех на четвъртокласниците!

# 545
  • Sofia
Моят днес беше на последен ПИ по БЕЛ и излезе зашеметен. Нищо не е направил- ни теза, ни преразказ. Такива моменти направо ме отчайват. Мисля, че сме постигнали нещо, че ще се справи с предизвикателството, което му предстои, че е имало смисъл от всички усилия, а в такива моменти ми се иска да се гръмна просто.

# 546
Моят днес беше на последен ПИ по БЕЛ и излезе зашеметен. Нищо не е направил- ни теза, ни преразказ. Такива моменти направо ме отчайват. Мисля, че сме постигнали нещо, че ще се справи с предизвикателството, което му предстои, че е имало смисъл от всички усилия, а в такива моменти ми се иска да се гръмна просто.

Стига пък ти и на тях им идва понякога повече. Ще се събре на изпита.
Вчера ми стана жал за моето, което реши че ще държи и география преди месец. За този месец всяка свободна минута преговаря. Не че не му стана каша в главата и сиугурно няма да успее ама важен е хъса.

# 547
  • София
И моят беше на последен пробен по Мат в Софроний. Беше доволен,  ще видим като излезнат резултатите. Но и той знае, че гоним 70-80т. Целта не ни е повече. Въобще не решава допълнително, нито по БЕЛ, нито по математика. Миналата седмица беше "пълен айляк" - все едно е във ваканция. Дано само запази спокойствието си, и даде максимума от себе си. Има някакви знания, дано успее да ги покаже, и да не блокира.

# 548
В нашата къща се уморихме. Мисля си, че беше по- добре когато изпитите бяха май месец. Ами преумората и досадата вече е голяма.
Дано тази година не усложняват допълнително изпитите. Знам че са най- големия  набор и няма да има хубави места за повечето деца в София.
Вижте баловете през 2017 и 2018 г- огромни разлики с тези от миналата година и тези които ще са тази.

# 549

Каква е била тезата ?

# 550
Сънчо,
Благодаря! Извинявам се, не съм видяла коментара!

# 551
  • Някъде там...
Последните две години баловете бяха високи и заради лесното НВО. Заради онлайн обучението и да си измият ръцете колко е било успешно.
Ние чакаме още един пробен, в СМГ тази неделя, и приключваме. Иначе в школата по БЕЛ си правиха уикенда вътрешен отново.

# 552
Вижте баловете през 2017 и 2018 г- огромни разлики с тези от миналата година и тези които ще са тази.
Това не го разбрах. Какви са баловете през 2017-2018? Нормално е децата да са приемани с по-ниски балове, предвид различното ниво на трудност спрямо последните години… Или имате предвид, че има закономерност по-голям набор = по-висок бал за прием? Rolling Eyes

# 553
  • Sofia

Каква е била тезата ?

"Но ний знаем, че в нашто недавно
свети нещо ново, има нещо славно" . Писал някакви общи приказки за смелите опълченци. За героичното минало нито дума Simple Smile

# 554
И ние уикенда вършахме по абитуриентски балове на роднински деца, между другото и на ПИ в Регалия мат, без никакво учене, защото нали няма време от купони 😀  Още малко и краааааай!
На Регалия са се изсилили малко този път, едвам й е стигнало времето на 2-ри модул, та ми се струва, че изпитите ще са по-трудни тази година.

Общи условия

Активация на акаунт