СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 674
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз на това разчитам, на проблясъци Laughing
Нямам търпение да свършва, по един или друг начин, само да свършва!

# 586
  • Някъде там...
На последната родителска среща изрично поставихме ребром въпроса по темата. За наш късмет, учителките не одобряват въпросната практика. Но все пак явно има някакво неписано правило и се следи дали няма голямо разминаване между резултата от НВО и оценката за годината.

Аз днес съм щастлива, класното по БЕЛ е оценено на 6 и за двете. Е, едната е 5,50, но си е 6 в дневника. Има шанс за 6 за годината, ако продължи в този дух до края.

# 587
  • София
След две седмици по това време, децата вече ще са с едно гайле по-малко. В училище яко преговарят и по математика, и по БЕЛ. Всеки ден правят части от пробни.
Вкъщи планът е да преговори файла с основните геометрични задачи, а по БЕЛ - да си прочете отново произведенията. Мисля, че това е напълно достатъчно и не мисля да го юркам повече.

# 588
Не става дума за писане на резултата от пробния като текуща, а ще бъде взет за срочна оценка.

Само ги плаши, не е възможно да си наредил шестици и на ПИ/класното/ да искараш 5 и да ти остави 5 за годината. Та, нали родител в тази ситуация ще направи такъв грандиозен скандал!
На мен ми се е случвало да ме изнудват при голямото ми дете, другите момчета подарявали парфюмчета на госпожата по БЕЛ, та видиш ли и аз трябвало... Така се бях ядосала и казах на детето НЕ, а тая взе и му остави 5 😮
Слава богу, че не му попречи да си влезе в желаната гимназия, но все пак е момче.
Това ако ми се случи при момичето щях да се заема с уволняването й!

# 589
Не мога да повярвам, че във Варна има САМО две места, на които се организират ПИ !?!
По математика  - да, само две са. Вектор и смб. И да уточня, че говоря за присъствени пи по математика.
Това не е вярно, на първо четене - Материка, Клас, във Фейсбук ми излизаха поне още 2 школи, които организират присъствени ПИ, но не помня имена, сина ми ходи само на Вектор.

# 590
  • Б
Колко деца ще  изкарат над 85 точки за 6 ? Средно не са ли към 65-75 по бел , по математика даже по- малко. Тогава повечето трябва да завършват с 4 или 5 и само тези от матем гимназии и матем паралелки ще имат 6 по математика.

# 591
Здравец розов, какви 65-75 точки! Ако набор изкара такъв среден резултат, датата на съответното НВО ще стане втори 24. май и нов празник на просветата. Grinning

Миналата година са БЕЛ - 53,63, МАТ - 35,32. По-миналата е пик за последните четири години със съответно 53,86 и 37,94.

# 592
Какви са тези балове, аз тук като чета какви гении има, взех да изпадам в депресия.. Simple Smile)) не се шегувам

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 21:36 от Bory Ana

# 593
Групата е много далече от представителна извадка.
Terpsyhora, като се има предвид в колко желано училище е твоят младеж, не знам какво да кажа.

# 594
  • Варна
Не мога да повярвам, че във Варна има САМО две места, на които се организират ПИ !?!
По математика  - да, само две са. Вектор и смб. И да уточня, че говоря за присъствени пи по математика.
Това не е вярно, на първо четене - Материка, Клас, във Фейсбук ми излизаха поне още 2 школи, които организират присъствени ПИ, но не помня имена, сина ми ходи само на Вектор.
Те организират, но само за техни ученици.

# 595
  • Б
Аз като чета какви високи точки изкарват децата на пробните тука във форума ми се струват 65 точки малко

# 596
НВО е доста лесно, та 85 точки за 6-ца са си съвсем в реда на нещата. И не, няма само деца от МГ-та да изкарат 6-ца. Проблемът, е че общото ниво е много ниско. МОН спря преобразуването на точките в оценки точно защото беше критикувано, че с всяка следваща година точките за двойка стават все по-малко и по-малко. Оттам и точките за оценките нагоре намаляват.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 22:40 от Fancy

# 597
  • София
Аз като чета какви високи точки изкарват децата на пробните тука във форума ми се струват 65 точки малко
Ако се връзвате на точките на форумските деца, паниката тепърва ще ви завладява. В момента, в който излязат резултатите, ще се изсипят един куп майки, никога не писали в темата, които ще се похвалят с 99.5, със 100 точки или ще се вайкат, че с този резултат от 92 и 94 (примерно) за никъде няма да стигне бал.
Стискайте още малко, вижда му се края ❤️!

# 598
Здравец, при това, виждам, че локацията ти не е С Simple Smile. Само в София са нужни шеметни балове за определени училища. В останалите градове не е така.

# 599
Да, твърде малко са за София. Със 130 /65+65/ точки по двата предмета миналата година, момиче е на 2447 място в статистиката сред момичетата, като местата за най-желаните гимназии са около 500-600.

Общи условия

Активация на акаунт