СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 660
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Хайде, събота с късмет на състезнието в НПМГ Hands V
Девойката е в сградата на НПМГ и за трите модула Simple Smile

# 631
  • Някъде там...
Успех на всички в НПМГ!

# 632
  • ВАРНА
https://youtu.be/0pePASYRkIk
На repeat до 16 юни 🤣

Успех и късмет на децата за НПМГ!

# 633
  • София
Благодаря, аз намерих моят синковец в списъците. Успех на децата в събота!

# 634
  • София
Успех на децата!
Много повече ми се струват кандидатите, така на око Joy

# 635
  • София
sadlady, за биология и химия са два пъти повече - някъде 25 страници са списъците, като има по 25 на страничка. За физика и география са два пъти по-малко.

# 636
Мисля, че sadlady сравнява с миналата година, не по предмети... И да, доста повече деца са Thinking
Обичайно биологията са най-много, сега химията са повече... А физиката (спрямо миналата година) са + почти 50% повече явяващи се Close

# 637
  • София
Да, с преди сравнявам. Ама то почти всеки, когото познавам ще кандидатства с нещо в НПМГ тази година Grinning

# 638
  • Sofia
И моят син го открих в списъка:) Гледам, че има деца, записани за по три състезания. Смятате ли, че е възможно да се подготви дете и за трите или се надяват да късмет? Видях, че peneva_a е писала за три модула. Не знам как успявате да сте на такова ниво в три науки, направо се възхищавам. Успех!
Видях имена от нашия клас, от курса по бел и мат. Аз не разчитам да изкара повече, отколкото на олимпиадата, но реших да се пробва, няма какво да губи.

# 639
Отдават й се "науките", за разлика от хуманитарните дисциплини... За моя изненада на две от олимпиадите има достатъчно точки да ги ползва (едната супер изненадващо за мен), но не е ясно дали са достатъчни за класиране... за третата на обласния кръг яко се е издънила, но като гледах резултатите, масово е тоя случай, тааааа... Ще видим резултатите.
Определено не се явява "само за опита", още не знае коя паралелка ѝ е "първо желание" Hands V

# 640
  • Някъде там...
От нашия клас има деца на химия, физика и биология, имам предвид едни и същи деца и на трите. Като цяло май поне половината ни клас се явява, такава заявка дадоха и на последната родителска. Голям интерес към НПМГ.

Интересно, има и такива, участвали на национален кръг на олимпиада, не съм много запозната, но националният кръг не дава ли някакво предимство?

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 18:51 от Жабче

# 641
Успех на явяващите се в събота. Това е нормалният начин за прием в някои училища с изразено профилирано обучение. Жалко, че в София само в НПМГ и в нгдек-а се прилага (ако не броя изкуствата).
Абсолютно няма проблем да се явяват и да се чувстват добре подготвени. Могат да въртят какъвто искат състезателен тюрлю гювеч.
 На областния кръг по химия бяха 550, за който следи. 20% от тях бяха от 2 училища. Учат си децата там, когато се намери кого да следват.
А утре да не пропуснем, че е първи юни. Трябват подаръци. Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 07:33 от рони

# 642
  • София
Постнах вчера информация в темата на 9.ФЕГ, но и тук си позволявам, може на някой да му е полезно - от тази година има нова паралелка в гимназията с първи чужд език френски, втори - латински и ясни 3 и 4 профили в 11 и 12 клас - биология и химия. Това е STEM паралелка на квотен принцип -  13 момичета и 13 момчета. Балообразуването е като за езиков профил. Няма как да се предвиди какъв бал ще е достатъчен за прием, но вероятно ще е подобен на този в другите езикови паралелки в гимназията.

https://www.feg.bg/priem-viii-klas-2022-2023/

Успех на децата ви!

# 643
  • София
Според мен дете може да се подготви за 3 модула. Въпросът е дали би могло да даде всичко от себе си на всеки, когато са в един ден. Тази практика на организация на състезанието от МОН (всички модули един след друг) е пълна дивотия.

# 644
  • София
Жабче, кандидатства се с една от двете оценки - тази от олимпиадата (трябва да е минимум 60% от максималната) или тази от състезанието. Със сигурност има и деца, които просто са решили да се пробват, защото им харесва предмета - моята щерка така ходи на изпита по география преди 4 години, за проба, без да учи допълнително.

Като чуя френската и почвам да се ядосвам - нито на учител по френски случихме, нито на на такъв по испански. Добре, че поне двете профилни са готини, но толкова загубено време за двата езика, стоят в часовете и буквално нищо не правят.
Та пожелавам на влезлите там да случат на учител по френски. По испански е малко вероятно, мисля, че има и един мъж, но за него отзиви не знам, но който е бил при жената, отзивите са трагични.
Едно време се чудех как може да си в езикова гимназия и да ходиш на уроци - е, убедих се, че е масово.

Jiema, голям купон беше. Всъщност голяма част от мамите, знаеш, се оказахме именно във френската и си станахме супер близки. Та поне за това съм и благодарна на ФЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт