СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 665
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз не правя драма от по-слабо представяне на ПИ или тест, а разглеждаме грешките.  Опитвам се да обясня на детето, че преди същинския изпит всяка нерешена задача или сгрешен отговор  е отлична възможност да научи нещо ново, да си припомни нещо забравено или да поработи върху концентрацията и внимателно четене на условията.
Моята дъщеря се е явявала на ПИ основно в училище, а у дома е правила някои от пробните, качени в темата. Училищните ПИ са с по-висока трудност, особено тези по БЕЛ, поне според нея, но не мога да гарантирам. Но за мен е по-добре да се упражнява с по-трудни задачи/въпроси, отколкото с лесни.

Иначе и вкъщи напрежението се покачва, детето се притеснява и няма търпение вече да се приключва с това НВО.

Ох, на мен ми е трудно да свикна с мисълта, че малката нинджа се превръща в кисел тинейджър 😂.

# 616
  • Някъде там...
Жабче, ние не сме от математическа паралелка, но ходи в Когито на школа. Не разчитаме на госпожата в училище, защото както казва дъщеря ми, решава си задачите на дъската и си излиза. Кой разбрал, разбрал. Това е и причината да не й спомена името.

Питам, защото се чудя, ако е една и съща учителката, дали дава еднаква трудност задачи на всички паралелки.
Иначе при нас пък има и друга страна понякога - обяснява госпожата и решават заедно задачата, най-бързите са готови за няколко минути и се минава на следващата задача. Кой разбрал, разбрал. Добре, че си помагат самите деца помежду си.

# 617
  • София
Ариана, точно така ще бъде (за изсипалите се майки), но здраве да има. Да бъде и ние да сме сред тях Simple Smile

герани, и моят си е видял тъпи грешки - от невнимание и щото е блял, каза. После ми написа, че и шеф Манчев бил завършил ТОХа (ние все с това училище се шегуваме). Той обича да готви, но иска да стане пилот.

Вече му писна яко, остана класното по МАТ другата седмица, че нали не може две в една седмица, а онзи ден беше по БЕЛ.
Също се притеснява - вчера четохме инструктажа, показвах му пликовете, искам да е наясно.

# 618
  • Къде ли не
За изпита в НПМГ сега видях, че графика на модулите го има в сайта на РУО.
 https://ruo-sofia-grad.com/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd% … 8-%d0%bd%d0%b0-3/
Следя темите и мисля, че никой не го е пускал.

# 619
Получих мейл от НПМГ, в който пише в коя зала ще е младежа.

# 620
Получих мейл от НПМГ, в който пише в коя зала ще е младежа.
Аз нямам Thinking Почвам да се притесняваме нещо...

# 621
И моето вече е много изнервено, изморено и няма търпение всичко да приключва. Само му говоря да има още малко търпение и да бъде съсредоточен. Знанията си ги има, така че остава само да съумее да се събере и да не допуска грешки от невнимание. На последния пробен от бързане на една задача в листа за отговори не нанася верния, оставя го празен. Той все казва, че пробните са по-трудни от реалния, обаче обяснявам, че нищо не се знае. Факт е, че тази година матурите за 12 клас бяха по-трудни от миналогодишните, така че всичко очакваме...Само да няма грешки в условията, както се случваше преди време.

# 622
  • София
Дикси, благодаря за информацията. Твоето дете на един изпит ли е записано? Моето е на два, още нямам мейл, но имам потвърждение за подаден формуляр, така че би трябвало всичко да е наред.

# 623
На един. Мейлът е от преди час. Ще дойдат на всички Simple Smile

# 624
  • Русе
Чета Ви но не ви се меся в драмите. Simple Smile Един въпрос ме гложди. Трябава ли основните задачи да бъдат доказвани във втори модул или може да ги използват без доказателство. Като например тази за ъгъл между ъглополовящи. В различни пробни по различен начин оценяват, на едни вземат точки на други не. Та кое ще е правилно в реална обстановка?

# 625
  • София
Чета Ви но не ви се меся в драмите. Simple Smile Един въпрос ме гложди. Трябава ли основните задачи да бъдат доказвани във втори модул или може да ги използват без доказателство. Като например тази за ъгъл между ъглополовящи. В различни пробни по различен начин оценяват, на едни вземат точки на други не. Та кое ще е правилно в реална обстановка?
Основните задачи си се доказват във втори модул. На първи няма нужда, просто става по-бързо решаването, ако децата ги знаят и ги ползват наготово.

# 626
Основните задачи, които аз съм виждала, са с неизменното условие "да се докаже, че..." - струва ми се задължително то да се изпълни при решаването. Или не разбирам въпроса?
За класната подарък от класа ще правите ли? Споделете на каква стойност, че големи дилеми.

# 627
На страницата на НПМГ има съобщение за Националното състезание по природни науки и география „Акад. Любомир Чакалов“. Утре ще публикуват разпределение.

# 628
  • София
Ариана, точно така ще бъде (за изсипалите се майки), но здраве да има. Да бъде и ние да сме сред тях Simple Smile
Сънчо, от твоите уста в Божиите уши Hands Pray Много хубава професия си е избрал синът ти. Да му се сбъднат мечтите!
Но аз знам, че за БЕЛ и МАТ няма да се хваля - там просто се надявам да се събере и да покаже възможностите си.
Без специална подготовка и въпреки това по БЕЛ има потенциал. Обича много да чете (предимно нейни си неща обаче). Със задължителния материал не е толкова на Ти. С госпожата в училище добре вървяха нещата, но втория срок много отсъства и съответно изостана. Много ѝ пречи емоционалното състояние, но в крайна сметка здравето е най-важно. Заложили сме на алтернативното - ИИ. Дано там има късмет!
Та радвам ви се аз на споделените хубави точки/оценки/напредък на децата. Понякога и това помага на майките с не толкова отлични деца Simple Smile Светът е шарен !
С няколко майки от набор 2005, които се засичаме сега пак, си знаем след буйната еуфория и многото хубави оценки си останахме пак по-познатите и си споделяхме и тъгата на децата покрай класирания и несбъднати първи желания. До последно следяхме останали свободни места, съветвахме се и стискахме палци на някой дръзнал да опита. Та място има за всичко според мен.

# 629
На страницата на НПМГ има съобщение за Националното състезание по природни науки и география „Акад. Любомир Чакалов“. Утре ще публикуват разпределение.
Има вече списъците на страницата на НПМГ, там сме Simple Smile
8.Разпределението можете да видите тук: ...

Общи условия

Активация на акаунт