СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 669
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Е, то какво пречи на някоя майка да пише, че детето й е и с 105 точки даже? Как може да се докаже? Затова и тук всички са до небесата направо, а пък реалността е съвсем друга. Моето дете е по средата с точките в домашна обстановка. За реалното НВО ги смъквам на половина, отчитайки фактора стрес. Спрели сме се на три училища, но ще изчакаме да й се оформят оценките, да излязат резултатите от матурите, да пресметнем бала и да видим за къде ще й стигне. За нас фактора локация на училището е на първо място. Трябва да е удобна за придвижване до него.

# 601
Добро утро Simple Smile
Виждам, че сте коментирали резултатите от пробните изпити. В последните няколко години като, че ли НВО беше по-лесно от пробните изпити давани в известните школи. Естествено това не значи, че и тази година ще е така.
По коментари от познати с деца в 12ти и 4ти клас тази година останах с впечатление, че матурите за абитуруентите са били по-трудни от миналата година,за разлика от изпитите на най-малките, където са дадени по-леки задачи.
Моята щерка вече е на ръба на силите си и постоянно и говоря да потърпи още малко.
На пробните в ОТ които имаха последно е с резултати около и малко под 90,т., лошото е че от школата не дават статистика за общата успеваемост на децата. Така, че според тези изпити са по-скоро като ориентир за детето как ще протече истинския изпит. Едва ли някой може да си направи реална сметка още от сега какъв ще е крайния бал на детето, независимо дали държи високи или по-ниски резултати.
Фактът стрес от истинслия изпит не трябва да се подценява…Все пак това аз деца.
По много предмети още не е оформена и дори има такива с по една оценка .
Мисля другата седмица да я освободя от училище поне да може да се наспи до обяд и да отпочине. Не мисля, че тази седмица дори и много да се напрегне да учи - ще има кой знае какъв ефект, така че поне да я използва да отпусне психиката.
Още нямаме паролите, които трябва да се дадат от училище за сайта на МОН.
Малко остана, на финала сме вече Simple Smile

# 602
  • София
Още нямаме паролите, които трябва да се дадат от училище за сайта на МОН.
Малко остана, на финала сме вече Simple Smile
При нас правят присъствена родителска среща на 08.06. и предполагам ще ни ги раздадат. Срокът е до 09.06., а до вчера се подаваха заявления за явяване на проверка на сбособностите. Там трябва да разпределят децата по училища (не са в своите) и тази информация също трябва да я има на бележката, та е нормално да не са ги дали още.

# 603
На пробните в ОТ които имаха последно е с резултати около и малко под 90,т., лошото е че от школата не дават статистика за общата успеваемост на децата.

Дамасцена попитай учителите, които са и проверили работа. Ели беше по БЕЛ при тях и госпожата каза, че средната успеваемост е 72т (включват децата от школата + външните). За първата част 51т средно. Колко са децата общо нямам идея обаче.

# 604
silvery Аз още след първите пробни в школата миналата година се обадих в офиса им и от там ми казаха, че не правели такава статистика. Може да са решили все пак да направят такава впоследствие.
Ще попитам госпожите, за да придобия някаква ориентация как се движи спрямо другите деца.
Аз очаквах, че последните пробните ще бъде с по-високи резултати, а то се оказа обраното - свалила е от точките малко, но в рамките на няколко точки…

# 605
Освен пък конкретно госпожа по БЕЛ да е направила по собствена инициатива.Ели 2 пъти е била в ОТ по БЕЛ и двата пъти и каза среден резултат госпожата,като миналия път, каза и резултата само на децата от нейните групи.На ПИ след Великден беше 70,5т средния резултат.За математиката нямам идея и не мога да те ориентирам.

# 606
  • Някъде там...
Според мен на последните пробни умишлено завишават трудността.
Нямам представа доколко са показателни резултатите от пробните, но за мен лично те са важни за да удържи психически детето на самия изпит. Така поне ще има шанс да покаже реалните си знания. Паниката и притеснението не са добър съветник. Помня, че аз в 7 клас не бях ходила на никакви изпити и така се бях шашардисала на първия от двата изпита за ЕГ, който уж ми беше по-силната част, че добре се омазах. На втория вече се бях събрала и там успях даже да надвиша очакванията. Цялата хамалогия с пликове, анонимност, квестори, е доста стресираща също. Децата, които са се явявали на пробни, изпити, олимпиади, състезания, смятам, че тук имат някакво предимство чисто психически.

# 607
  • Sofia
И моите наблюдения са, че последните пробни са идея по-трудни, това обаче действа негативно на психиката на децата. Наложи се доста да обяснявам как реалните ще са поне с 10т нагоре. Доколко това има ефект незнам, ще видим след месец когато излязат резултатите. Усещам някаква умора и отчаяние вече както при децата, така и при родителите. Още две седмици ще избутаме.
Аз когато кандидатствах в техникума(преди много години) имах самочуствие и не само че се справих за половината време, но открих и грешен запис в условието на една от задачите на дъската( тогава ги пишеха там). Много е важно децата да са уверени в себе си,  за да се справят.

# 608
  • Някъде там...
Саши, заради точно тези притеснения доста родители не записаха децата на последните пробни. Аз уж ги подготвих предварително, дано като видим резултатите не се разочароват много. Но ми се иска да им е прясно след последния пробен, когато се явяват на матурите. Забелязала съм го, когато съм ги записвла на пробни с две седмици разстояние между двата , как за втория са доста по в час.

Мина и класното по математика, не са решили всичко, да видим какво ще излезе...

# 609
  • Sofia
Незнам дали е нормално, но на класната по математика за реални 35мин са имали 15задачи от които 4 със свободен отговор. Каза, че се е справила без една(в което се съмнявам), но ми се струва нереално малко времето.

# 610
  • Някъде там...
За мен е ок времето, децата казаха, че задачите като цяло са били лесни и не е било проблем времето. Тази, която не са решили (подточка) обаче просто не са се сетили как. Дано само другите са верни. Все пак на матурата имат час за 20 задачи, които е желателно да решат за около 30 минути, за да имат време да проверят и пренесат отговорите. При кой учител сте? Ние сме при Костадинова. При петминутките и петнайсетминутките е още по-стресиращо откъм време за работа.

# 611
След излизане на ключа на ПИ в Регалия по Мат моето математиче си видя една много тъпа, тъпа грешка в 1-ви модул, която обаче ще й коства много точки. Много се ядоса на себе си и ще го запомни хубаво, как това на изпита ще й коства желаното училище. Аз само успокоявам, но не й спестявам реалните неща. Мисля, че се мобилизира, дано!

# 612
  • Някъде там...
Герани, а едното от моите пък видя колко полезна е проверката на самия изпит. На последния пробен по БЕЛ е имала време да мине втори път теста и си е поправила 3 грешки, супер тъпи според нея, от бързане и недочитане. Абе, пораснаха децата, поне моите и особено едното. Другото още малко вятър го вее на бял кон.

# 613
  • Sofia
Жабче, ние не сме от математическа паралелка, но ходи в Когито на школа. Не разчитаме на госпожата в училище, защото както казва дъщеря ми, решава си задачите на дъската и си излиза. Кой разбрал, разбрал. Това е и причината да не й спомена името.

# 614
Жабче, то точно след проверката не го е видяла, защото проверката не я прави както трябва. Проверява и отново пропуска очевадна грешка в сумиране. И с тази грешка всичко нататък е естествено грешно.
Наистина порастнаха децата, подготвят се за живота на големите 🥰

Общи условия

Активация на акаунт