СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 743
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Това 7ми клас не е нормална работа, през ден правим НВОта, къде в училище, къде в школата. Този уикенд детето нямаше свободен ден! Идат и изпити, ние сме се записали и в НПМГ/физика, та един повече, да се свършва вече...

# 331
Успех на всички,  които ще имат изпити извън НВО.
Пенева, радвам се, че отново си тук.
Днес от курса ни пуснаха мейл, че индивидуалните уроци до края ще бъдат с удължено време. Добре че свършиха школите в училище, а и за синьо училище се стягат. Не че домашната любимка не планираше едно последно ходене на
школата по история. То се оказа, че тогава не са на училище заради матурите. Поне утре ще ходи да яде торта, че спазари с госпожата от курса последно отсъствие, за да пробва едно състезание и по физика в училище. Голямата драма в седми клас, че е изпуснала олимпиада.
 Вярно му се вижда края.

# 332
  • София
Време е за розмарина и белото
Скрит текст:
(вино).

Така се подкрепяхме преди четири години - розмаринът ни беше дежурния лаф - вече много не помня и аз какво беше точно, но стумилираше умствената дейност (примерно) и всички щяхме да купуваме саксии с розмарин, за да ги сложим до леглата на децата.

# 333
Аз не съм спирала 😂😂😂, след 24 май минавам на розов джин 😜.
Помня, че преди 4 години давах на дъщеря ми някаква хомеопатия с жасмин, против паника и притеснение преди изпит - само да кажа, че не помогна, не се лъжете 😂😂😂.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 10:29 от BoeL

# 334
Моята нали е инструктирана да си следи какво ѝ обостря дерматита и вчера забелязала, че след презентация и устно изпитване обривът се бил засилил и след няколко часа се бил успокоил, та явно нервите вече са в повече. Не е като за първи път да ги изпитват на дъската, предметът ѝ е любим, презентации представят постоянно, нищо не зависи от тази презентация и изпитването към нея и въпреки това е имало реакция. Давайте други идеи освен жасмина, че иначе на самото НВО сигурно ще е пламнала цялата като божур.

# 335
Аз вече заредих баховите SOS капки 🤣 И за двете ни😊

# 336
  • София
Получих отговор от РУО, от който става ясно, че изобщо не са разбрали какво им казвам. Joy Не знам аз ли се изразявам неясно или те не могат да четат. Thinking
Ето какво им написах аз:

Скрит текст:
В тазгодишния инструктаж за зрелостника, както и в инструктажа за ученика за НВО 7-ми клас съществува следният текст:
- Може да работи върху изпитния материал, но отбелязва верните отговори САМО в листа/листовете за отговори.

Вероятно се има предвид, че ще се зачитат само отговорите, отбелязани в бланката за отговори, но тази формулировка дава поле за различни тълкувания. Въз основа на нея, в някои училища инструктират учениците, че могат да пишат и да драскат по изпитния материал, но нямат право да си отбелязват верните отговори там, иначе ще ги дисквалифицират. Такъв начин на работа силно би затруднил учениците и е предпоставка за много технически грешки. Моля да издадете указание до училищата и квесторите, от което да стане ясно, че отбелязването на верните отговори в изпитния материал е допустимо и не е основание за дисквалификация на ученика, за да се избегне излишно напрежение в изпитния ден, който за зрелостниците е следващия петък.
Ето какво ми отговори Кастрева:
Скрит текст:

Бих им писала пак, ама кажете поне едно училище, което е дало такъв инструктаж на децата.

# 337
  • София
Измива си ръцете. Joy Това означава писмото. Намали правомощия да тълкуват Rolling Eyes До МОН трябва да се пише явно...

За да използваш "Някои училища" трябвало да имаш поглед над голям брой образователни институции според тях. Joy  Аз се смея, за да не рева.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 13:53 от sadlady

# 338
  • София
Ама те и по същество изобщо не са разбрели за какво става въпрос. Къде казвам, че "работата върху изпитния материал е предпоставка за грешки"? Точно обратното казвам. Joy Да бяха си последвали съвета да четат писмото ми "цялостно като текст" и в "логическа последователност". Laughing

# 339
  • София
И аз тръгнах да пиша, но първо помолих жената, която спомена за въпросното училище, да ми каже кое е, че да се позова на нещо.
Дано се включи, не виждам защо да е тайна.

Може конкретно да попитаме - означава ли, че при така написаните указания ученикът наистина НЯМА право да огражда.

sanaka, доста тъп отговор са ти дали, твоето питане си е ок.
да ги изменя няма право, хубаво, ама защо да няма право да ги тълкува..?

# 340
  • София
Да, конкретен въпрос задайте. И с копие до МОН.

За да използваш "Някои училища" трябвало да имаш поглед над голям брой образователни институции според тях. Joy  Аз се смея, за да не рева.
Да, тази дедукция изби рибата.

# 341
Като няма правомощия да тълкува, как "ще реагира адекватно" при конкретизиране на училище, учител, паралелка?!
Тъпизмите на Кастрева.

# 342
  • София
Като нямат правомощия да тълкуват, са задължени да препратят сигнала до компетентната институция.

# 343
Аз го писах, ама приятелката ми не иска да се споменава училището, супер много се притесни като й казах, че тук съм писала.
В руо редовно не разбират какво ги пита човек Sad. Преди време ги бях питала може ли за норматив по фвс да се бяга 1000м, като в учебната програма (тогава) беше залегнало 300м за момичета. Отговориха ми, че на освободените от фвс деца не им се поставят оценки по фвс Simple Smile.

# 344
Аз ще съм квестор в петък, днес на инструктажа обясниха как първи и втори модул се поставят в отделни пликове, трети в общия големия, в него се слага и малкия плик с идентификационната бланка. Изпитните материали (тестовете) и черновите се прибират отделно, броят се - трябва да съвпадат с бройката, която е раздадена, но няма изискване дали е писано върху тях или не. Поне мен така ме инструктираха 😄. Става въпрос за 12 клас, но предполагам и за 7 ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт