Дали това е форма на контрол от негова страна - да, доколкото не можеш да следваш своя вкус и си задължена да правиш това, което той ти каже. Самият факт, че пускаш тук тема говори, че не се чувстваш добре в тези отношения. Или ще се примириш и ще му позволиш да ти изземе волята и правото на избор, или мирно и спокойно ще си поставиш границите. Това, че сте съпрузи, не ви прави 1 човек и не означава, че само 1 има право на глас или че вече не е позволено да мислиш за "аз", за сметка на "нас". Честно казано, чак ме подразни това, че все трябва да качваш снимки с него, че да не сте сиамски близнаци? Дрехи, грим и т.н. - ти решаваш как да изглеждаш. Да, ако решиш да правиш някаква драстична промяна, че е добре да вземеш мнение от мъжа си, особено ако външният ти вид се промени значително. В крайна сметка обаче изборите са твои и никой няма право да ги прави вместо теб.
Като гаджета - защо съм имала приятели момчета, да не съм ходела еди си как с еди си кого и подобни. Търпях го това известно време, та като ми писна почнах да вдигам луд скандал на всяка негова забележка и да видиш колко бързо се научи човека.