Консервативното мислене - враг на отношенията

• 10 330
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Дали е нормално това отношение от страна на мъжа ти или не, можеш да кажеш само ти. Всеки сам си определя отношенията в семейството и нормата е различна. Сама можеш да видиш по отговорите тук, които достигнаха до за и против операциите.
Дали това е форма на контрол от негова страна - да, доколкото не можеш да следваш своя вкус и си задължена да правиш това, което той ти каже. Самият факт, че пускаш тук тема говори, че не се чувстваш добре в тези отношения. Или ще се примириш и ще му позволиш да ти изземе волята и правото на избор, или мирно и спокойно ще си поставиш границите. Това, че сте съпрузи, не ви прави 1 човек и не означава, че само 1 има право на глас или че вече не е позволено да мислиш за "аз", за сметка на "нас". Честно казано, чак ме подразни това, че все трябва да качваш снимки с него, че да не сте сиамски близнаци? Дрехи, грим и т.н. - ти решаваш как да изглеждаш. Да, ако решиш да правиш някаква драстична промяна, че е добре да вземеш мнение от мъжа си, особено ако външният ти вид се промени значително. В крайна сметка обаче изборите са твои и никой няма право да ги прави вместо теб.

# 91
Скрит текст:
Нормално ли е в 21-ви век, съпруг да осъжда желанието на съпругата си да изглежда красива и съвременна, да се облича модерно и да коригира недостатъците си? И да я нарича с една определена обидна дума, използвана от обществото за определени жени? Да смята, че след като се омъжи, жената трябва да престане да мисли за външния си вид и за себе си като цяло и да се облича неатрактивно, тъй като вече няма за кого да се "показва"? Най-общо казано, да престане да "живее". Дори и да е против качването на индивидуални снимки на семейната жена в социалните мрежи? Да бъде проблем ако дори без да иска погледне мъж в очите? Трябва ли хора с различни възгледи да останат заедно или е по-добре да поемат по различни пътища и да намерят най-подходящия за тях човек, с когото възгледите им ще си паснат?
Аз мисля, че авторката достатъчно ясно е написала всичко. Дори коригирането на недостатъци в този контекст го разбирам като ползване на грим и боядисване на сивееща коса, а не джуки и скули. Една жена, майка, обикновена "сива" домакиня, не се събужда на 40 години, желаеща да стане фолк фурия. Не знам защо залитате в тази посока. Той "я нарича с една определена дума", не нарича тия по чалга канала, а нея лично. Против качването е на нейни индивидуални снимки. Никъде не пише, че е гола на тях или с пръст в уста. И най-важното - след като се омъжи... Ако просто мъжът смята, че джуките и разголените снимки са грозни, отблъскващи, пошли, нямаше да добавя "вече си омъжена". Никой няма право да забранява или да унижава някого заради изборите за собственото му тяло и самочувствие.

# 92
В крайна сметка обаче изборите са твои и никой няма право да ги прави вместо теб.

За това спор няма. Но от друга страна ако мъжът и я е харесал и взел за съпруга с някаква външност, а сега тя реши да я промени коренно, тогава и той има право да излезе от връзката, нали? Това си е негов избор, ако не иска да живее с кифла. 
Та затова според мен е тъпо да се правят кардинални промени без да се търси мнението на другия. Ми ако мъжът реши да стане пияница или комарджия, тя нали има право да се разведе?

# 93
  • София /Абсурдистан
Що за речник се използва в това семейство! И да, такива забрани са форма на контрол.

# 94
  • Най-красивата страна
Днес и казва как да се облича,утре ще и каже как да готви,как да сервира,как  и с кого може да говори...и все няма да е правилно това,което прави тя..Така де,да се знае кой е господаря вкъщи...И накрая ще и каже,че за нищо не става.
Вулгарната дума -ми това е неуважение.
Да не гледала мъжете в очите...ами къде да гледа?Да сведе поглед надолу ,като някаква дивачка ли?
На психически тормоз ми прилича това .
Той не поглежда ли други жени в очите?
Безгрешен ли е?

# 95
Аз мисля, че авторката достатъчно ясно е написала всичко. Дори коригирането на недостатъци в този контекст го разбирам като ползване на грим и боядисване на сивееща коса, а не джуки и скули. Една жена, майка, обикновена "сива" домакиня, не се събужда на 40 години, желаеща да стане фолк фурия. Не знам защо залитате в тази посока.
А кой е на 40? Авторката се е писала на 26. Сивееща коса отпада, мини в отбора на "джуки и скули".

# 96
  • Поморие
Аз съм израсла с такъв баща. Не трябва да се подчертава никаква женственост. Лак, накити, блузка без ръкави, къси панталонки - тема табу. За грим въобще да не говорим, не съм смеела дори и да си помисля.
Отношението е било същото и към майка ми ди момента, в който е спряла да му цепи басмата и си е ходила както си иска, където си иска - лек грим, цеетни рокли, боядисана коса.
Но аз съм толкова увредена, че и сега на 30 и кусур се притеснявам да му се покажа с пола и грим и леле какво ще каже и какво ще си помисли за мен.
И понеже съм така подтискана, намерих си и подобен мъж. Satisfied  Като гаджета - защо съм имала приятели момчета, да не съм ходела еди си как с еди си кого и подобни. Търпях го това известно време, та като ми писна почнах да вдигам луд скандал на всяка негова забележка и да видиш колко бързо се научи човека.
Ако има желание да е с теб и има любов, ще се разберете, просто трябва да се отстоиш. Ти трябва да разбереш, че твоето тяло си е само твое и ти решаваш как да си го носиш и поддържаш. Ок е той да има мнение, но не и да се налага и да го изказва, ако не си го питала. Нека разбере, че няма думата тук. Въобще дори не трябва да подлежи на обсъждане макак си се облякла, гримирала, къде отиваш и прочие.
И хлябът и ножът са в теб. Мъж и куче както ги научиш.
Изключително подобна е и моята ситуация. Аз също вдигам скандали на неговите забележки и уж все повтаря, че мога да се обличам и гримирам както си поискам, да излизам когато и където пожелая и т н., мисля, че никога няма да има случай, в който да облека нещо атрактивно или да изразя мечтите си за по-красива визия и той да не се подразни от това.
Цитат на:  link=topic=1548915.msg46362059#msg46362059 date=1682867167
Моя приятелка живее с такъв вече 20 години.
Пиша анонимно,защото и тя чете тук.
Тя без мъжа си не си купува дрехи.
Облича се само в кафяво,сиво и черно.
Носи само дънки,панталони,дълга пола.
А има хубава фигура и прекрасен тен на кожата,може да си позволи всякакви цветове и кройки...ама той не дава.
Обувки с токчета също не носи-само равни обувки или маратонки.
Грим-не.Само гланц за устни.Маникюр-не.
Не излиза никъде,ако той си е вкъщи,включително и през деня.
Това не е само ревност,това е пълен контрол от негова страна.

В случая на авторката-не е нормално и не е само ревност,иска да те контролира.
Сега за дрехи и снимки,утре за друго и така ,докато те смачка.

От друга страна -живеете в малък град и ако ти се обличаш като чалгаджийка и искаш рибешки устни много ясно,че той ще се ядоса.Защото после половината град ще го бъзика...
Не живеем в много голям град, но тук всеки втори мъж върви ръка за ръка с красива и поддържана жена. И по-скоро ще се сблъскам с отрицателно отношение ако се изоставя и изглеждам зле. Хората тук живеят като се одумват един друг, за съжаление...

# 97
  • Поморие
Стига да не са от този тип къси гащи
дето половита задник е отвън няма проблем ,на такова мнение е моя мъж аз също . Говорим за този тип 
Аз искам да знам какво против има форумния съвет за "жени, майки" да носят такива къси гащи навън? Как да изляза лятото на 35градуса на площадката и да търча след подрастващото? Или щот съм майка и на 35г. трябва да се забуля ли?
Точно този вид къси панталонки, за него са за категория неомъжени и са неприемливи за омъжени. Веднъж ме забеляза, че с благородна завист гледам едно модерно младо момиче в един магазин и направо отгатна мислите ми и каза "ама тя не е омъжена".  Въпреки всичко, смятам да се обличам така, както се чувствам човек, защото заради никого не си заслужава да губим себе си и да се затрием като индивидуална личност. Все пак сме свободни хора и имаме човешки права.

# 98
  • Поморие
А преди как си изглеждала?
Какви "дребни корекции по лицето" искаш да си правиш? Може да не го кефят вежди на енгри бърд и патешка човка в устата.
Ринопластика, заради малко по-широк нос отколкото бих искала и съвсем малко увеличаване на устните, не от гъзария, а защото са тънки и бледи като на удавник. 😃

# 99
  • Поморие
За казуса на авторката ми е интересно да разбера, дали мъжът винаги е бил ревнив или е нещо ново. Ако е нещо ново може да усеща, че авторката се кани да го напуска, в комбинация с желанието ѝ да се подобрява и ако пуска някакви по-разголени снимки в Интернет - не знам кой мъж няма да стане ревнив дори и да не е бил такъв. Ако пък винаги си е бил ревнив и тя се е кефила на това, а сега изведнъж е станало неудобно качество - е, не знам. Да не се разбира написаното в смисъл, че одобрявам ревнивите мъже.
Докато бяхме гаджета - в рамките на нормалното. След годежа имаше червена лампичка, но само веднъж. След сватбата вече ми стана ясно каква е неговата представа за жената, минала под венчило. И двамата се обичаме и държим един да друг, дала съм му да разбере, че просто не бих се чувствала добре в плетени блузи с яки до брадичката и широки, прикриващи формите панталони, като на мъжкарана. Той твърди, че е осъзнал, че иска да съм себе си и да съм щастлива, но мисля, че още трябва да поработим върху нравите си, в името на това да запазим брака си, след като вчера изкоментирах, че много искам две-три хубави кожени якета от една витрина, а той отговори "живей и вършей", както напоследък често намекваше. Последва страшен скандал от моя страна, защото това не е нормално за мен (като съм омъжена нямам право да се радвам на живота извън семейния кръг и да угаждам и на себе си, при положение, че съвсем рядко го правя?!) и бях на косъм от решение за раздяла, ни се сдобрихме.

# 100
  • Поморие
А защо изобщо се омъжи за него ?
Нормално ли е в 21-ви век, съпруг да осъжда желанието на съпругата си да изглежда красива и съвременна, да се облича модерно и да коригира недостатъците си? И да я нарича с една определена обидна дума, използвана от обществото за определени жени? Да смята, че след като се омъжи, жената трябва да престане да мисли за външния си вид и за себе си като цяло и да се облича неатрактивно, тъй като вече няма за кого да се "показва"? Най-общо казано, да престане да "живее". Дори и да е против качването на индивидуални снимки на семейната жена в социалните мрежи? Да бъде проблем ако дори без да иска погледне мъж в очите? Трябва ли хора с различни възгледи да останат заедно или е по-добре да поемат по различни пътища и да намерят най-подходящия за тях човек, с когото възгледите им ще си паснат?
Единствено от чиста любов, която изпитвам и до днес..

# 101
Поведението и нравите на съпруга ти, не само са неприемливи, а направо скандални.
Ми, да ти метне един чул на главата или бурка и никой да не те вижда. Нали си омъжена?

# 102
  • София /Абсурдистан
А преди как си изглеждала?
Какви "дребни корекции по лицето" искаш да си правиш? Може да не го кефят вежди на енгри бърд и патешка човка в устата.
Ринопластика, заради малко по-широк нос отколкото бих искала и съвсем малко увеличаване на устните, не от гъзария, а защото са тънки и бледи като на удавник. 😃
Наясно ли си, че лекото увеличаване на устните се прави средно два пъти годишно и се поддържа постоянно? И всяка процедура струва между 1200-1600 лв?

# 103
10 мнения, пълни с вицове, избирателно отговаряне и против правилата. И това ако не е бъзик с публиката.

# 104
Извинявай много ,но ние казваме,че такъв тип облекло НЕ Е  подходящо дори за неомъжените какво остава за вече майка ,гъз@ ти да е на яве,ами явно проблема е в теб не в мъжа ти ,всеки мъж би бил против задника на жена му да е на показ,съжалявам ... че и хилорон, явно наистина искаш да приличаш на ,,модерна " жена 🙂
Стига да не са от този тип къси гащи
дето половита задник е отвън няма проблем ,на такова мнение е моя мъж аз също . Говорим за този тип  
Аз искам да знам какво против има форумния съвет за "жени, майки" да носят такива къси гащи навън? Как да изляза лятото на 35градуса на площадката и да търча след подрастващото? Или щот съм майка и на 35г. трябва да се забуля ли?
Точно този вид къси панталонки, за него са за категория неомъжени и са неприемливи за омъжени. Веднъж ме забеляза, че с благородна завист гледам едно модерно младо момиче в един магазин и направо отгатна мислите ми и каза "ама тя не е омъжена".  Въпреки всичко, смятам да се обличам така, както се чувствам човек, защото заради никого не си заслужава да губим себе си и да се затрием като индивидуална личност. Все пак сме свободни хора и имаме човешки права.

Общи условия

Активация на акаунт